13 april – Levensreddend handelen en Chauffeur te Water

We hebben er veel ervaring mee bij BRUSECO: reanimeren in de praktijk. We lezen het ook dagelijks in de krant. Wat doet u als uw partner of collega een hartaanval krijgt of neer valt? Weet u dan wat u moet doen Of heeft u al langer de stille wens om zelf ook te leren hoe en wanneer u kunt reanimeren? Op welke wijze u het verschil kunt maken?

 

Een groot deel van de BRUSECO instructeurs is ook werkzaam als hulpverlener. En regelmatig zijn deze trainers actief betrokken bij het levensreddend handelen. Dit zijn ervaringsdeskundigen. En omdat het de missie van BRUSECO is om meerwaarde te bieden, is Levensreddend handelen een nieuw vast onderdeel van ons trainingsaanbod.

 

De Masterclass “Levensreddend Handelen” wordt, in combinatie met de training “Chauffeur te Water”,  door DEKRA erkend als officiële herhalingsdag om uw DEKRA D1 certificaat geldig te houden. Daarnaast zijn deze masterclasses een verplicht onderdeel voor uw D2 en VeiligheidsChauffeur D3 certificaat.

  • Stap 1: AED / Reanimatie Training (1 dagdeel)
  • Stap 2: Auto te Water training (1 dagdeel).

 

Als u de AED Reanimatie training (1 dagdeel) heeft gevolgd ontvangt u een officieel certificaat en persoonlijk pasje. Dan mag u ook, als burgerhulpverlener officieel reanimeren (baby, kind en volwassene). Directiechauffeurs ontvangen naast het officiële certificaat en pasje ook het certificaat Levensreddend handelen voor directiechauffeurs op niveau D1, D2, D3 van BRUSECO.

 

U hoeft niet beide trainingen te volgen. Bent u DEKRA gecertificeerd directiechauffeur en wilt u uw DEKRA certificaat geldig houden? Dan dient u wel beide trainingen te volgen. (De volgorde is niet belangrijk). Bent u alleen in het bezit van een CCV-D certificaat? Dan is deze masterclass toch een waardevolle aanvulling op uw CCV-D certificaat, alhoewel deze niet door het CCV wordt erkend als officiële herhalingsdag. De aanvraagprocedure voor de erkenning loopt.  BRUSECO is hierover in overleg met het CCV.

 

U bent echter van harte welkom om via BRUSECO het certificaat AED Reanimatie te behalen, ook als u niet bij BRUSECO de opleiding heeft gevolgd.

 

De Masterclasses Levensreddend handelen en Auto te water zijn met nadruk bedoeld voor iederéén die klaar staat om de medemens te helpen. Dit betekent dat u ook uw partner kunt laten deelnemen. BRUSECO biedt hiervoor een speciale familiekorting.

 

Wanneer: zaterdag 13 maart 2019
Waar: Maarssen, kantoor BRUSECO, Bisonspoor 5000 te Maarssen
Tijd: 8.30 uur- 12.00 uur.
Groep: max 12 personen

 

Vervolgens vertrekken wij om 12:15 uur naar Alphen aan den Rijn, waar de training Chauffeur te water zal plaatsvinden.

 

Wanneer: zaterdag 13 maart 2019
Waar: Alphen Aan den Rijn, zembad De Hoorn
Tijd: 13.15 uur- 16.00 uur.
Groep: max 12 personen

Vraag HIER meer informatie op over de herhalingsdagen bij BRUSECO en kijk naar de mogelijkheden om uw vaardigheden verder te professionaliseren.

 

Meld u nu aan! Dit gaat schriftelijk via info@bruseco.nl of bel even met 088-2787300. Dan sturen wij nadere informatie en een bevestiging indien u zich aanmeldt.

Wees hartelijk welkom!

 

 

Een van onze grootste angsten: we raken te water met onze auto! Deze melding komt vaak voor bij de hulpdiensten. En aangezien BRUSECO veel instructeurs heeft die actief zijn als hulpverlener (instructeur of chauffeur) en we vaak met -Auto te Water- worden geconfronteerd, bieden wij dit unieke programma aan. U leert hoe u moet handelen als u met uw auto (en passagiers) te water raakt. Stap voor stap bouwen we de oefening uit, waarbij u zich altijd veilig voelt.

Er is een persoonlijke “BRUSECO duiker” voor u beschikbaar die bij u is en u tijdens de oefeningen begeleidt. Dit zijn PADI erkende duikers die door BRUSECO worden gesponsord met professionele wetsuits. Zo bent u in veilige handen, ook in de oefensituatie.

 

Wat leert u: 

  • -Hoe kom ik uit een auto die te water raakt?
  • -Hoe ga ik om met mijn passagier(s),
  • -Wat is de snelste weg naar buiten?
  • -Wat moet ik doen als de auto direct zinkt?
  • -Hoe moet ik handelen als de auto op zijn kop in het water terecht komt?
  • -Wat voel ik, ervaar ik? Hoe ga ik om met mijn angst?
  • -Hoe kan ik anderen redden?

 

Dit is een echte vaardigheidstraining. U leert, als bestuurder/ bijrijder / passagier praktisch te handelen in bijzondere omstandigheden.

Deze training is een verplicht onderdeel uit van onze vakopleiding VeiligheidsChauffeur D3. Het certificaat Auto te Water blijft drie jaar geldig.

 

Kijk hier naar een filmpje over de BRUSECO training Chauffeur te Water.

 

Uw huidige DEKRA en/of CCV D certificaat geldig houden.

Heeft u uw DEKRA certificaat behaald en wilt u deze geldig houden? Dan kunt u ook de combinatie AED/Reanimatie Training met Auto te Water volgen. Zo houdt u uw behaalde certificaat geldig (deze training wordt gezien als Masterclass. U dient daarnaast twee rijdagen te boeken om uw certificaat te verlengen).

Heeft u uw CCV-D certificaat behaald en wilt u deze geldig houden? Er ligt een aanvraag bij het CCV om deze training, in combinatie met een masterclass AED-reanimatie als applicatiedag te laten registreren om zo uw CCV D certificaat te kunnen verlengen. Schrijf u alvast onder voorbehoud in! Wij houden u op de hoogte van de goedkeuring.

Wilt u uw partner/collega of familielid meenemen? Dat kan natuurlijk ook.

 

Meld u nu aan! Dit gaat schriftelijk via info@bruseco.nl of bel even met 088-2787300. Dan sturen wij een bevestiging.

Wees hartelijk welkom!