Ben ik geschikt als instructeur OGS+ ?

Ben ik geschikt als OGS+ Rijinstructeur voor onze hulpdiensten?

 

Voor je je gaat specialiseren als Rijinstructeur Optische & Geluidssignalen willen we eerst meer zekerheid hebben over jouw rij- en instructeurskwaliteiten. Aan instructeurs die gaan rijden met optische & geluidssignalen worden hogere eisen gesteld dan de standaard WRM instructeur gewend is. Daarom heeft BRUSECO de OGS+ Monitor ontwikkeld.

 

In Nederland is behoefte aan professionele rijinstructeurs die de OGS+ opleidingen kunnen verzorgen voor de hulpdiensten, zoals Brandweer, Ambulance, Rijkswaterstaat en ProRail. We merken, samen met onze opdrachtgevers, dat het stokt in de aanwas van kundige rijcoaches. Het instapniveau van B en C instructeurs, die alleen in het bezit zijn van de WRM bevoegdheid, voldoet bij lange na niet aan de eisen die gesteld worden aan een rijcoach OGS+-.

Slaag je voor de OGS+ Monitor, dan start je met de opleiding die je voorbereid op het OGS+ examen van de IBKI. Daarnaast begeleiden we je met persoonlijke coaching, masterclasses en aanvullende opleidingen. Zo kom je beslagen ten ijs en kun je misschien zelfs meedraaien in de selectie van rijcoaches die voor BRUSECO Hulpdiensten de opleidingen met optische & geluidssignalen .

 

Duur en inhoud

De OGS+ Monitor voor rijinstructeurs duurt twee uur. Hierbij wordt een gesprek gevoerd, een vragenlijst ingevuld en je gaat de weg op met een voorrangsvoertuig. Tijdens deze monitor rijd je ook met Optische & Geluidssignalen, onder begeleiding van een OGS+ instructeur van BRUSECO. Via een persoonlijke rijstijlanalyse wordt het niveau van jouw rijvaardigheid in kaart gebracht.

 

Tijdens de gehele monitor wordt jouw kennis, persoonlijke presentatie en didactische vaardigheden geobserveerd. Past jouw voorkomen en presentatie bij de cultuur van de brandweer, ambulance en andere hulpdiensten?

Ben je je bewust van je leercurve? We geven je tips en adviezen en maken je bewust bekwaam. We kijken naar jouw opnamevermogen, risicobewustzijn en analyseren jouw rij- en instructeurservaring.

 

De uitkomst van de OGS+ Monitor wordt na afloop direct besproken. Je krijgt vervolgens een persoonlijk advies:

 

  1. Je bent geschikt om de opleiding te starten. We geven aan wat je als basis nodig hebt. We gaan jouw fundament van vaardigheden verder verstevigen en verbreden. Na de opleiding neemt BRUSECO je profiel mee in de opleidersbank, als je daar geschikt voor bent,
  2. Je bent, onder voorwaarden, geschikt om de opleiding te starten. Er is nog werk aan de winkel, maar daarin voorziet ons opleidingsadvies. We geven aan waar dit nog nodig is en wat dit betekent voor jouw opleidingstraject.
  3. We concluderen dat het beter is om niet verder te gaan en onderbouwen deze constatering met respect voor jou als mens. We zullen je dan verzoeken niet verder te gaan.

 

Locatie

De startlocatie is omgeving Utrecht of het kantoor van BRUSECO in Maarssen. Dit is afhankelijk waar het voertuig zich bevindt. De instructeur zal daarna het advies uitwerken en via de mail het rapport met je delen.

 

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in de BRUSECO Monitor? Dan ontvangen we graag jouw CV met je werkervaring en achtergrondinformatie. Je kunt dit inscannen en mailen aan info@bruseco.nl t.a.v. Peter van Nuland.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met BRUSECO via 088-278 7301. Je wordt direct verbonden met Paul Brussaard.

 

Lees hier onze nieuwsbrief 1 OGS+