Ben ik geschikt als instructeur OGS+ ?

Ben ik geschikt als OGS+ Rijinstructeur voor onze hulpdiensten?

 

Bij BRUSECO kunnen we ons goed voorstellen dat u eerst meer zekerheid wilt hebben over uw eigen rij- en instructeurskwaliteiten, voordat u dit traject instapt om u te starten of verder te specialiseren als Rijinstructeur Optische & Geluidssignalen. Er is veel werk aan de winkel, want aan de instructeurs die gaan rijden met optische & geluidssignalen worden hoge en andere eisen gesteld dan deze beroepsgroep gewend is.. Daarom heeft BRUSECO deze OGS+ Monitor ontwikkeld. Deze Monitor is niet verplicht, maar biedt wel inzicht in het competentieniveau van de instructeur.

 

In Nederland is behoefte aan professionele rijinstructeurs die de OGS+ opleidingen kunnen verzorgen voor de hulpdiensten, zoals Brandweer, Ambulance, Rijkswaterstaat en Prorail. We merken, samen met onze opdrachtgevers dat het stokt in de aanwas van kundige rijcoaches.  Het instapniveau van B en C instructeurs, die alleen in het bezit zijn van de WRM bevoegdheid, voldoet lange na niet de eisen die wij stellen aan de -bekwame rijcoach OGS+-.

Dat vraagt in dat geval om een speciale begeleiding. Die begeleiding biedt BRUSECO aan in de vorm van persoonlijke coaching, masterclasses en aanvullende opleidingen. Zo komt u beslagen ten ijs zodra u mee draait in de selectie van rijcoaches voor de opleidingen met optische & geluidssignalen. Indien u vooraf een uitgebreide analyse wenst te ontvangen van uw eigen competenties, kunt u eerst de BRUSECO Monitor OGS+ doen.

 

Duur en inhoud

De OGS+ Monitor voor rijinstructeurs duurt twee uur. Hierbij wordt een gesprek gevoerd, een vragenlijst ingevuld en u gaat de weg op met een voorrangsvoertuig. Tijdens deze monitor rijdt u ook met Optische & Geluidssignalen onder begeleiding van een OGS+ instructeur van BRUSECO. Via een persoonlijke rijstijlanalyse wordt het niveau van uw rijvaardigheid in kaart gebracht.

 

Tijdens de gehele monitor wordt uw kennis, persoonlijke presentatie en didactische vaardigheden geobserveerd. Past uw voorkomen en presentatie bij de cultuur van de brandweer, ambulance en andere hulpdiensten?

Bent u zich bewust van uw leercurve? We geven u tips en adviezen en maken u bewust bekwaam. We kijken naar uw opnamevermogen, risicobewustzijn en analyseren uw rij- en instructeurservaring.

 

Deze twee vormen het advies van de Monitor. De uitkomst wordt met u besproken. U krijgt vervolgens een persoonlijk advies:

 

  1. U bent geschikt om de opleiding te starten. We geven u aan wat u als basis nodig heeft. We gaan uw fundament van vaardigheden verder verstevigen en verbreden. Na de opleiding neemt BRUSECO uw profiel graag mee in de opleidersbank, mocht u dit op prijs stellen,
  2. U bent, onder voorwaarden, geschikt om de opleiding te starten. Er is nog werk aan de winkel, maar daarin voorziet ons opleidingsadvies. We geven aan waar dit nog nodig is en wat dit betekent voor uw opleidingstraject. Nadat u de opleiding heeft gedaan, zal BRUSECO met u bespreken of zij u wilt opnemen in de opleiderbank (indien u dit op prijs stelt).
  3. We concluderen dat het beter is om niet verder te gaan en onderbouwen deze constatering met respect voor u als mens. We zullen u dan verzoeken niet verder te gaan.

 

Locatie

De startlocatie is omgeving Utrecht of het kantoor van BRUSECO in Maarssen. Dit is afhankelijk waar het voertuig zich bevindt. De instructeur zal daarna het advies voor u uitwerken en via de mail het rapport met u delen.

 

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in de BRUSECO Monitor? Dan ontvangen we graag uw CV met uw werkervaring en achtergrondinformatie. U kunt dit inscannen en mail aan info@bruseco.nl t.a.v. Peter van Nuland.

Heeft u nog vragen?

 

Neem gerust contact op met BRUSECO via 088-278 7301 (u wordt direct verbonden met onze specialist), de heer Paul Brussaard.

 

Lees hier onze nieuwsbrief 1 OGS+