Het brein van de brandweerman nader bekeken….

 

Bij BRUSECO Hulpdiensten trainen we brandweerchauffeurs én instructeurs. Tijdens de door BRUSECO ontwikkelde leergang Didactische Vaardigheden Rijonderricht Voorrangsvoertuigen, leren we de instructeurs dat de psychologische aspecten van de brandweerchauffeur cruciaal zijn voor zijn of haar functioneren. Dat is belangrijk om te weten, omdat we ons coaching daarop inrichten. Hoe krijg je als brandweerchauffeur controle over het brein, ook bij de ernstige meldingen?

 

Nu wordt onze zienswijze bevestigd door het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV); het brein van de brandweerman c.q.brandweervrouw is bijzonder. Dat heeft te maken met de manier waarop deze omgaat met gevaarzetting en de verwerking van deze informatie. Kijk maar eens goed naar deze reportage.

 

Waar andere mensen weggaan of vluchten, gaat de brandweermens er naartoe. Dat vraagt om nader onderzoek! En vooral: hoe kun je deze eigenschap nog beter trainen? Zowel voor de chauffeur als voor de instructeur is het goed te weten hoe het brein werkt. Bewustwording is de eerste stap om te kunnen leren.

 

Vind jij dit een boeiend werkveld? Wil jij ook rijinstructeur optische & geluidssignalen worden? Meld je dan aan bij BRUSECO.

Meer informatie over de Leergang Didactische Vaardigheden Rijonderricht Voorrangsvoertuigen vind je via brandweerrijschool.nl

Heb je vragen over de opleiding? Neem dan contact met ons op via 088-2787301 (Paul Brussaard) of via Info@bruseco.nl.