Brandweerchauffeurs blijven mentaal fit…

Het volgen van oefenavonden en trainingen door de brandweer is tijdens deze coronacrisis fysiek niet mogelijk. Daarom heeft de Brandweerrijschool.nl, powered by BRUSECO kosteloos Mentaal-fit trainingen georganiseerd, speciaal voor brandweerchauffeurs.

 

Paul Brussaard, initiatiefnemer van de Brandweerrijschool.nl: “We blijven op deze manier verbonden met onze doelgroep, de brandweerchauffeur. Het is belangrijk dat zij, ook al kunnen ze fysiek niet trainen, wel de mogelijkheid hebben aan hun kennis te werken. Tijdens de Mentaal-Fit training worden allerlei onderwerpen uit de vernieuwde brancherichtlijn behandeld. Ook worden casussen besproken aan de hand van opnames die met onze dashcam zijn gemaakt. Zo blijft het kennisniveau up to date en kan eenvoudiger gestart worden worden met de praktijktrainingen na de lock-down. De lessen worden online gegeven in kleine groepen, zodat er de mogelijkheid is met elkaar over onderwerpen door te praten.

 

We zijn gestart met brandweerchauffeurs van de Veiligheidsregio´s Flevoland en met Gooi- en Vechtstreek. Ook chauffeurs van andere Veiligheidsregio’s kunnen hieraan deelnemen. De Mentaal.fit training is gratis en bedoeld voor iedere brandweerchauffeur.”

 

De eerstvolgende trainingen vinden plaats op:

  • woensdag 13 mei: van 16.00 – 17.00 uur
  • maandag 18 mei: van 16.00 – 17.00 uur
  • woensdag 20 mei: van 16.00 – 17.00 uur
  • vrijdag 29 mei: van 16.00 – 17.00 uur

 

De online trainingen worden alleen gegeven in de weken waarin geen fysieke trainingen plaats kunnen vinden. Doordat we werken met kleine groepen (4-6 personen) zijn er niet heel veel plekken beschikbaar. Kijk in de agenda op deze website hoe je je hiervoor kunt aanmelden.