BRUSECO krijgt podium in het vakblad voor rij-instructeurs

Deze maand is het hoofdartikel in het Vakblad voor rijinstructeurs geheel gewijd aan de WRM-Rijinstructeurs met OGS+. BRUSECO heeft als particuliere opleider een verregaande samenwerking opgestart met diverse veiligheidsregio’s. Dit vraagt om de inzet van een veelvoud dan het huidige aantal van 150 specialistische rijinstructeurs om in Nederland de circa 14.000 chauffeurs van diverse hulpdiensten op te leiden.

 

“Niet iedere rijinstructeur is geschikt om met Optische & Geluidssignalen les te geven,” zegt Paul Brussaard van BRUSECO Hulpdiensten. “het kaf dient van het koren te worden gescheiden. Daarom hebben wij een specialistische vakopleiding voor rijinstructeurs ontwikkeld. Daardoor kunnen wij, als opleider voor overheden en hulpdiensten, direct mee opschalen met de behoefte van de hulpdiensten. Rijinstructeurs moeten wel bereid zijn om in zichzelf te investeren. Zowel in tijd als mentaal. Er is veel en goed werk te verrichten! Dit artikel in het vakblad Rij-Instructie is daaraan gewijd.

 

Er zijn op dit moment, en de komende jaren, te weinig professionele WRM-gecertificeerde rijinstructeurs met een OGS+ Bevoegdheidspas, die op het juiste niveau en met de juiste instelling, rijonderricht kunnen geven aan chauffeurs van hulpdiensten. De insteek voor de lessen, de didactische benadering en trainingsdagen zijn voor de “normale” WRM rijinstructeur geheel anders dan dat deze gewend is. Dat vraagt om extra inspanningen en maakt het noodzakelijk om de didactische vaardigheden van de rijinstructeur verder te ontwikkelen. Dit is lesgeven op het hoogste niveau. Het gaat niet alleen sneller; de chauffeur en het overige verkeer reageren ook heel anders dan tijdens een reguliere autorijles. In de opleiding komt alles samen”.

 

WRM-rijinstructeurs kunnen in vier dagdelen de Bevoegdheidspas OGS+ behalen bij BRUSECO. Geadviseerd wordt om de aanvullende driedaagse Masterclass “Didactische vaardigheden Rijonderricht Hulpdiensten” te volgen, zodat u goed beslagen ten ijs komt.

 

Lees hier het artikel van het vakblad Rij-instructie.

 

018_RIJ-INSTRUCTIE-R_09-03-19

019_RIJ-INSTRUCTIE-R_09-03-19

020_RIJ-INSTRUCTIE-R_09-03-19

021_RIJ-INSTRUCTIE-R_09-03-19[6] 

 

Wilt u meer weten over de driedaagse Masterclass Didactische vaardigheden Rijonderricht Hulpdiensten? Lees hier verder. 

 

U kunt ook tijdens kantooruren contact opnemen met BRUSECO via 088-278 7300.