CBR verlengt geldigheid CCV-D certificaten en examens

Lange tijd was er onduidelijkheid over de geldigheid van de CCV-D certificaten. Door de maatregelen van de overheid was het voor u als gecertificeerde directiechauffeur, tussen 16 maart en 11 mei, niet mogelijk om applicatiedagen te volgen, om de geldigheid van uw certificaat te kunnen verlengen. Daardoor zouden veel certificaten verlopen! Het CBR gaf in eerste instantie aan dat de certificaten tot 1 juni geldig zouden blijven, maar die termijn was erg kort. zeker omdat er nog steeds een regel geldt dat er slechts één chauffeur en één instructeur in dezelfde auto mogen rijden.

 

Deze week kwam de divisie CCV van het CBR met een goed bericht voor alle chauffeurs die dit jaar hun certificaat moeten verlengen:

De certificaten CCV-D1 en CCV-D2 worden als geldig beschouwd tot 1 december 2020. Dit geldt voor de certificaten die verlopen in de periode tussen 16 maart en 1 december 2020.

 

Theorie- en praktijkexamens (DP1 en DT1) blijven geldig tot 1 december 2020 zodat het examentraject afgerond kan worden. Dit geldt voor examenuitslagen die verlopen tussen 16 maart en 1 juni 2020. Voor examenuitslagen die verlopen tussen 1 juni en 1 oktober geldt dat deze geldig blijven tot 1 april 2021.

 

Verloopt uw certificaat binnenkort?

Meld u dan snel bij BRUSECO zodat we op tijd de praktijkdagen en masterclass in kunnen plannen!

Heeft u interesse in een speciaal DEKRA – applicatiedagenpakket voor de komende 3 jaar? U volgt dan een rijtraining in Duitsland en in België. Zo houdt u zowel u CCV-D certificaat geldig en tegelijkertijd kunt u het DEKRA certificaat behalen.

 

Neem voor meer informatie telefonisch contact op met BRUSECO via 088-2787300 of stuur een mail aan info@bruseco.nl o.v.v. applicatiedagen om uw wensen kenbaar te maken.

 

CCV stopt met het afnemen van de CCV D examens

Het is in inmiddels al enige tijd geleden dat het CCV aankondigde om te stoppen met het afnemen van de CCV D examens. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer het CCV definitief stopt met het afnemen van de examens. U kunt er daarom ook voor kiezen om de herhalingsdagen te volgen die ook voor de DEKRA certificering worden verlangd. Dan vangt u twee vliegen in één klap.