CCV-D opleiding directiechauffeur

Over het CCV

Het CCV is een divisie van het landelijk examenbureau CBR. Het CCV verzorgt als onafhankelijke partij de toetsing van de vakbekwaamheid van directiechauffeurs in Nederland.

 

Het CCV: inbreng van externe deskundigheid
Het CCV (de afkorting staat voor Contactcommissie Vakbekwaamheid) heeft als onafhankelijke buitenstaander een belangrijke inbreng gehad in de certificering van de opleiding directiechauffeur CCV-D1 en de CCV-D2 opleiding, geholpen door enkele grote opleidingsinstituten, waaronder BRUSECO.

De onafhankelijke toetsing van de opgeleide directiechauffeurs waarborgt niet alleen de kwaliteit van de opleidingen voor directiechauffeurs, maar ook die van de geslaagde kandidaten. Door de betrokkenheid van het CCV als examinator is er een uniformiteit in de certificering van de D1 en D2 opleiding tot stand gebracht.

 

Herhalingsdag directiechauffeur: vernieuwen van kennis
Net als in andere branches is ook binnen de wereld van de directiechauffeur en VIP chauffeur het onderhouden en regelmatig vernieuwen van bekwaamheden en vaardigheden van groot belang. Vandaar dat aan de geldigheid van het CCV-D1 en CCV-D2 diploma de eis is verbonden, dat chauffeurs in vijf jaar tenminste twee dagen een herhalingstraining rijvaardigheid en één masterclass volgen. Zo bieden we de masterclass incidentmanagement aan en de masterclass Autovisie, waarbij de nieuwste autotechnieken worden behandeld.
Bij de herhalingsdag praktijk kan ook gekozen worden voor een combinatie van een training op de openbare weg en een besloten oefencircuit. BRUSECO traint iedere week op op de RDW baan in Lelystad.

 

Vacatures voor directiechauffeur
Tientallen door BRUSECO opgeleide CCV-D1 en CCV-D2 gecertificeerde directiechauffeurs hebben inmiddels een baan gevonden via BRUSECO en haar zusterorganisatie www.brussaard.nl. Informeer eens naar de mogelijkheden en de openstaande vacatures.