CCV- D1 gecertificeerd directiechauffeur worden?

Opleiding voor gecertificeerd directiechauffeur of privéchauffeur

Onze opleiding bestaat uit een aantal onderdelen die we later op deze pagina stap voor stap benoemen. (*klik op de linkjes hieronder om naar de desbetreffende alinea binnen dit artikel te gaan).

De opleiding tot gecertificeerd directiechauffeur bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. BRUSECO Monitor.
 2. Theorie van de CCV-D opleiding directiechauffeur.
 3. Intensieve weekopleiding.
 4. Beroepshouding van de CCV D-directiechauffeur.
 5. Unieke masterclass uit het DEKRA programma.
 6. Praktijkexamen bij het CBR.

“Het vak als directie-/privéchauffeur sprak mij al langere tijd aan. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een opleider die aansloot bij mijn wensen. Er zijn meerdere spelers op deze markt en daarom heb ik bij diverse aanbieders een intake gedaan om zo degene te kunnen kiezen die voor mij dit moment het beste paste. Na wat wikken en wegen besloot ik voor de gecombineerde IEC/CCV-D1 opleiding bij Bruseco te kiezen. Ik ben van mening dat je moet streven om je te onderscheiden van de grote meute. Ik heb daarom voor deze gecombineerde opleiding om daarmee het verschil te maken bij het vinden van opdrachten in chauffeursland. De vraag is immers beperkt en het aanbod van chauffeurs aanzienlijk.

Voorafgaand aan de praktijktrainingsweek heb ik het als zeer nuttig ervaren om me te verdiepen in de theorie van het vak directiechauffeur via Excellent.me. Met het doornemen van de stof bouw je een ruim voldoende kennis op van de aspecten die bij het vak als directiechauffeur komen kijken. Tevens zijn de proefexamens een goede maatstaf voor het af te leggen theorie-examen bij het CBR (voor het CCV-D1) en het theoretische toetsingsdeel bij het DEKRA IEC examen.

De opleidingsweek heb ik als pittig ervaren, je staat in zo’n week 100% aan door de grote hoeveelheid aan informatie die je aangereikt krijgt en tracht toe te passen om op een hoger niveau als chauffeur (en vooral alles wat daarbij komt kijken) te komen. Hierin ben ik uitermate goed begeleid door zowel Ron, Hans Peter en mijn medecursist Patrick. Het was een uiterst leerzame week. Nagenoeg aansluitend heb ik met positief resultaat zowel het CCV-D1 als DEKRA IEC-D1 examen afgerond”.

Joachim Keulemans

CCV-D1/IEC gecertificeerd directiechauffeur

Wat is een CCV-D1 certificaat?

CCV-D1 is een certificering voor directiechauffeurs in Nederland, erkend door het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Het certificaat toont aan dat een chauffeur professioneel getraind is in geavanceerde rijvaardigheden en servicegericht werken.

Met het CCV-D1 certificaat laat u zien, te beschikken over deze vaardigheden.

Sluit je aan bij de grootste intermediair voor directiechauffeurs en privéchauffeurs en kom op bijzondere plekken

Tijd voor een carrière switch! In dit mooie vak kom je als directiechauffeur op veel bijzondere plekken. Plekken waar normaal gesproken niet komt. Jouw ‘kantoor’ wordt de BMW 745E.

Je ontmoet mensen met prachtige achtergronden en met nog meer interessante verhalen.

chauffeursdiensten

Wat wordt er behandeld in de CCV-D1 opleiding?

 • Wij trainen je zoals je ook wilt werken. In een high-executive limousine die helemaal past in de Masteropleiding voor directiechauffeurs.
 • Je start met het CCV-D1 certificaat. Dat vormt de basis voor jouw masteropleiding directiechauffeur.
 • Wil je het allemaal wat persoonlijker aanpakken? Dan kun je eenvoudig aanvullend getraind worden als Master Privéchauffeur. Hierbij kom je in de ‘private atmosphere’ terecht van jouw eigen VIP en zijn of haar familie. Dit werk verschilt wezenlijk van het werk als directiechauffeur en vraagt dus ook om andere vaardigheden.
 • Samen met specialisten zijn hiervoor praktijkgerichte aanvullende masterclasses ontwikkeld die je voorbereiden op het werken als privéchauffeur.
 • Wil jij in 120 uur ruim 30 jaar ervaring opdoen als directiechauffeur of privéchauffeur? Schrijf je dan in voor onze Monitor en druk de startknop in van onze BMW 745E. Geniet en word iedere dag beter.

Met BRUSECO word jij heer en meester als high-end directiechauffeur. Wanneer stap jij in?

“Wij gunnen jou een unieke marktpositie. Want jij staat centraal. We leiden je op tot een echte professional achter het stuur. Bij BRUSECO train je in een top executive omgeving waardoor jij de tools krijgt om Master Directiechauffeur te worden. Onze trainingen en opleidingen zijn aantoonbaar, meetbaar en gecertificeerd door een onafhankelijk instituut als het CCV en DEKRA. We rijden in binnen en buitenland en geven je handreikingen voor de omgang met de VIP. Daarvoor volg je bij BRUSECO een aparte masterclass, waardoor je volledig in jouw kracht komt te staan. Bij BRUSECO wordt je professional getraind door gedreven instructeurs.”

Paul Brussaard

CEO van de ChauffeurPRO Dienstengroep (Bruseco, Brussaard, Chauffeur.nl)

Directiechauffeur opleiding volgen bij professionals die al 31 jaar actief zijn in de markt van het hoogwaardige personenvervoer

Als ervaringsdeskundigen zijn we zeer onderscheidend in de opleidingsmarkt voor directiechauffeurs en privéchauffeurs. Dit komt door onze afkomst. We zijn, als onderdeel van de ChauffeurPRO Dienstengroep, ruim 31 jaar actief in de markt van het hoogwaardige personenvervoer. Geen enkele andere opleider kan dit zeggen.

We hebben meer dan 4.500 opdrachtgevers bediend, waaronder:

 • Presidenten
 • Koningshuizen
 • Ambassadeurs
 • Hoogwaardigheidsbekleders
 • Ontelbare leden van Raden van Bestuur
 • Directeuren
 • Advocaten
 • Accountants en zoveel meer mensen die de rust van de achterbank mochten ervaren.

Daar ligt de bakermat van deze unieke opleiding. We hebben samen met het CCV en DEKRA een Masteropleiding ontwikkeld die geen gelijke kent in Nederland. Alleen bij BRUSECO train je in een BMW 745E. In deze top-executive limousine in ´individual-uitvoering word jij getraind als ‘piloot’, met de allernieuwste technieken aan boord. Het is het allerlaatste model met alle snufjes die jou meester maken over dit ´vliegtuig van de weg´.

Wil je graag CCV-D1 gecertificeerd directiechauffeur worden of VIP/ privéchauffeur op een hoger niveau? Dan is een gedegen en praktijkgerichte opleiding de eerste stap. Tijdens de CCV D1 opleiding train je zowel op de openbare weg als op een besloten oefencircuit. Deze baantraining maakt een vast onderdeel uit van het weekprogramma.

Naast de rijvaardigheid wordt er uitgebreid aandacht besteed aan aspecten als:

 • Voertuigbeheersing
 • Topografische kennis
 • Het regelement verkeersregels en verkeerstekens.

Deze onderdelen komen ook aan de orde in ‘Excellent.Me’. Het online leersysteem van BRUSECO, waarbij je thuis, op de momenten die het jou uitkomt, de theorie voor het CCV D1 examen kunt oefenen.

Word ‘meester achter het stuur’ tijdens de BRUSECO opleiding directiechauffeur.

Hoe lang duurt de directiechauffeur opleiding?

De directiechauffeur opleiding duurt in totaal 80 uur, waarvan 40 uur praktijk en 40 uur theorie. Wil je de Masteropleiding voor directiechauffeur gaan doen, dan kun je eenvoudig aanvullende masterclasses volgen. Zo word je stap voor stap een ware meester achter het stuur. Vraag onze informatie aan en schrijf je in voor onze online informatiebijeenkomst die iedere twee weken wordt georganiseerd.

Bel gerust met 088-278 7300 als je vragen hebt.

 

Informatiepakket aanvragen

 

gemiddeld-cijfer-bruseco

Hoe ziet de CCV D1 opleiding er stap voor stap uit?

1) BRUSECO Monitor

Je start met de BRUSECO Monitor. Dat is een zeer waardevolle eerste stap, omdat we dan samen in kaart brengen, welke sterke punten je als automobilist in de loop der jaren hebt ontwikkeld. Daarnaast komen ook jouw aandachtspunten in beeld, zodat we vooraf weten waar we in de opleidingsweek de nadruk op moeten leggen.

De Monitor bestaat uit drie onderdelen: een gesprek, een theoretische test én een rijstijlanalyse. In het informatiepakket over de vakopleiding Directiechauffeur lees je meer over de BRUSECO Monitor.

2) Theorie van de CCV-D opleiding directiechauffeur

Voor je aan het praktijkgedeelte van de opleiding begint raden we je aan zoveel als mogelijk de lesstof door te nemen. Dat maakt het praktijkgedeelte makkelijker.

 • Wij ondersteunen jou hierin volledig met onze eigen online leeromgeving. Je maakt gebruik van een uitgebreid e-learning programma om de CCV-D lesstof (voorafgaand aan de opleidingsweek) thuis goed te kunnen bestuderen.
 • De online theorietraining heeft een studiebelasting van 40 uur en zit vol interessante weetjes, kennis en ervaring die voor jou als directiechauffeur of privéchauffeur is samengesteld. Het heet niet voor niets Excellent.Me. Jij gaat immers voor de top!
 • Je krijgt van ons een DEKRA theoriemodule cadeau.
 • Omdat veel opdrachtgevers tevreden zijn met de afgestudeerde directiechauffeurs, heeft BRUSECO ervoor gekozen om CCV-D1 kandidaten ook de Masterclass van DEKRA te laten volgen tijdens de opleiding directiechauffeur. Dit betekent dus een extra trainingsdag!
 • Deelname aan deze DEKRA masterclass  ́psychologie voor het vak directiechauffeur ́ is geheel gratis!
 • Als je er later voor kiest om na je CCV-D óók je DEKRA certificaat te behalen, dan heb je deze masterclass al gevolgd

3) Intensieve weekopleiding

 • Tijdens de opleiding werken we 36 uur aan jouw rijvaardigheid.
 • Je wordt door een erkende instructeur getraind in een toplimousine BMW 745 E. Deze is uitgerust met dubbele bediening en kan zich gerust de duurste instructie auto van Nederland noemen.
 • Naast veel rijdagen en kilometers, waarbij jouw rijstijl wordt geoptimaliseerd, train je in de BMW ook op een circuit in Lelystad.
 • We bezoeken toplocaties, oefenen in- en uitstapprocedures, trainen remtechnieken, bochtentechnieken, kijktechnieken en concentratievaardigheden, geografie en voertuigveiligheid (positie op de weg). En dit is nog maar het begin.

4) Beroepshouding van de CCV D-directiechauffeur

Veel opdrachtgevers willen de garantie dat hun directiechauffeur excellent opgeleid is. Naast de verplichte onderdelen van het CCV-D1 examen besteedt BRUSECO daarom ook veel aandacht aan de beroepshouding en sociale vaardigheden.

Hiervoor worden modules uit de DEKRA D1 opleiding gehaald. Dit aspect loopt als een rode draad door het gehele opleidingstraject. Bij BRUSECO maken we zo van de CCV-D basisopleiding een echte Vakopleiding. Een directiechauffeur werkt in een continu wisselende omgeving. Er wordt veel geëist van jouw concentratievermogen, alertheid en kalmte.

Je krijgt te maken met het continu drukke verkeer en de hedendaagse verkeersmentaliteit. Een directiechauffeur hoort daarin een baken van rust te zijn, van nature uitgerust met een overdosis stressbestendigheid. Daarnaast is een directiechauffeur beleefd, voorkomend, representatief, service gericht, stijlvol, discreet en sociaal vaardig. Het zijn onmisbare eigenschappen in dit beroep.

Ze moeten in aanleg aanwezig zijn, maar met onze professionele opleiding en begeleiding weet je deze talenten straks gericht en beroepsmatig in te zetten. Dat is onze belofte.

5) Unieke masterclass uit het DEKRA programma

We hechten veel waarde aan een goede dienstverlening. Als chauffeur moet je weten hoe het hoort. Zo organiseren we binnen de Masteropleiding bijvoorbeeld een uitgebreid diner waarbij de etiquette wordt doorgenomen. Dit is een aparte masterclass die je kunt volgen als je gecertificeerd bent als directiechauffeur.

Maar ook tijdens de CCV-D1 opleiding werken we aan je beroepshouding. Zo volg je tijdens de CCV-D1 opleiding de masterclass: ‘Psychologische Aspecten van het Vak directiechauffeur’. Dit is een module uit de verkorte DEKRA opleiding die je voorbereidt om op de juiste wijze om te kunnen gaan met diverse soorten cliënten, waarvoor je kunt gaat rijden, als je het certificaat hebt behaald.

Rijd je al voor een vaste werkgever? Dan is deze extra masterclass ook heel waardevol, omdat we ons richten op jouw kwaliteiten als directiechauffeur, je communicatie en presentatievaardigheden. Dat is echt van meerwaarde.

Bij BRUSECO train je met twee kandidaten bij één rijdocent, zodat je ook vanaf de achterbank de klantervaring kunt beleven. Zo leer je wat de effecten zijn van stuur- en rembewegingen als jouw collega-kandidaat rijdt. Dit geeft goed inzicht in de rijbeleving en de effecten die jouw opdrachtgever ook ervaart als hij aan het werk is tijdens het rijden.

Tegelijkertijd kunt je je dan ook even ontspannen, omdat de gehele week natuurlijk flink wordt doorgereden en veel van je vraagt.

6) Is er een examen verbonden aan de CCV-D1 opleiding?

Op vrijdag volgt het praktijkexamen bij het CBR. Als je geslaagd bent voor het praktijkexamen én het theorie-examen, ontvang je het BRUSECO revers-speldje, je CCV-D certificaat/pas en een persoonlijk opleidingsrapport. Na het behalen van het CCV-D certificaat kun je doorstromen naar het CCV-D2 programma met eigen specialisaties die goed bij jou passen. De Masteropleiding biedt mogelijkheden om jezelf verder te specialiseren. Vraag onze informatiebrochure aan.

Studiebelasting CCV-D1 opleiding

De Basisopleiding Directiechauffeur (CCV-D1) bestaat uit twee delen. Het theoretische gedeelte leer je voorafgaand aan de opleidingsweek thuis, via e-learning. De praktijkweek duurt vijf aaneengesloten werkdagen (ma – vr), inclusief het praktijkexamen op vrijdag. De masterclass volgt op een apart tijdstip, omdat meerdere kandidaten hieraan deelnemen. Dat kan, omdat het officieel niet bij het CCV-D programma hoort, maar door BRUSECO extra wordt aangeboden. Het praktijkexamen wordt afgenomen bij een CCV/CBR examencentrum.

Het CCV-D1 theorie-examen kun je bij een vestiging van het CBR in jouw eigen regio volgen, op een dag naar keuze. Wij boeken dit examen, samen met jou in. Je hebt zes maanden de tijd om zowel voor het praktijkexamen CCV-D als voor het CCV-D theorie-examen te slagen.

 

Informatiepakket aanvragen

 

gemiddeld-cijfer-bruseco

header-voorbedrijven-1300-bmw

Kan ik met een CCV-D1 certificaat ook in het buitenland werken?

BRUSECO biedt je de mogelijkheid om na het volgen van de CCV-D1 opleiding door te stromen naar de internationale DEKRA opleiding (IEC). Hierbij rijd je twee praktijkdagen in binnen- én buitenland en je volgt de masterclasses van de IEC opleiding. Heb je alles gevolgd? Dan doe je theorie- en praktijkexamen bij DEKRA in Arnhem.

Wil je jouw ? Neem gerust contact met ons op: 088-2787 300.

Wat zijn de toelatingseisen voor de CCV-D1 opleiding directiechauffeur?

Toelating voor de CCV-D1 opleiding voor directiechauffeur, of VIP/ privéchauffeur, geschiedt op basis van de BRUSECO Monitor (intake). Dit is een belangrijke en gedegen start van je opleiding.

Is er een vervaldatum voor het CCV-D1 certificaat?

Ja, het certificaat is vijf jaar geldig. Na deze periode moet een hercertificering plaatsvinden om de geldigheid te verlengen.

Hoe verbetert de CCV-D1 certificering mijn carrièremogelijkheden?

Met een CCV-D1 certificering onderscheid je je als professioneel directiechauffeur, wat kan leiden tot betere werkgelegenheid en hogere tarieven.

Online informatiebijeenkomst

Als je je goed wilt oriënteren nodigen we je graag uit om deel te nemen aan de online informatiebijeenkomst over de vakopleiding directiechauffeur. Iedere twee weken praat oprichter Paul Brussaard je bij over de opleidingsmogelijkheden en beantwoordt hij al jouw vragen. Alle aspecten van de vakopleiding worden hierbij besproken, de baankansen, investering, arbeidsmarkt, soorten opdrachtgevers, de monitor en interessante aspecten van dit prachtige beroep.

Je bent van harte welkom. Vul je gegevens in op het formulier ´Aanvraag informatie BRUSECO opleidingen´ en geef in het veld ´opmerkingen´ aan dat je deze informatiebijeenkomst graag wilt bijwonen. Wij reserveren dan een plaats voor je.

Heb je al informatie over de BRUSECO opleidingen ontvangen? Dan volstaat het om je per mail aan te melden.

 

Informatiepakket aanvragen

gemiddeld-cijfer-bruseco

“Na 42 jaar Antiek restaurator toch maar weer een opleiding gedaan. Dekra D1 met dank aan Ron van Doorn, mijn coach heb ik vol overgave mij gestort in de deze vakopleiding. De opleiding zat goed in elkaar. Alle aspecten kwamen aan bod tot etiquette tafelmanieren en natuurlijk perfect chauffeuren. De hoffelijkheid ten top!”

Ignas van Os

CCV-D1 Directiechauffeur

Vrijblijvend informatiepakket

Meer weten over de inhoud en kosten?

Vraag gratis en vrijblijvend het informatiepakket aan. Met daarin een overzicht van alle opleidingen, werkwijze en een overzicht van de prijzen van alle opleidingen.

Vraag deze kosteloos en vrijblijvend aan.

BRUSECO staat voor kwaliteit

BRUSECO is

  Geaccrediteerd als opleider door DEKRA
  Erkend beroepsopleider door het CRKBO
  Erkend opleider door het CCV (onderdeel van het CBR)
  Erkend opleider IBKI (OGS+ en WRM rijinstructeur).
  Lid van Beroepsregeling.nl
  Ruim 30 jaar praktijkervaring.
  Ervaren en professionele rijdocenten in vaste dienst.

Bedrijven die zijn aangesloten bij beroepsregeling.nl moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en regelgeving. Daar profiteert u van mee.

Heeft u bijvoorbeeld een klacht en komt u er met BRUSECO niet uit, dan kunt u een beroep doen op de AN-i geschillencommissie. Daarmee is onze kwaliteit extra gewaarborgd

Over Bruseco

 

Alle chauffeurs opleidingen

Kom naar onze (informatie) bijeenkomst

BRUSECO organiseert iedere maand informatiebijeenkomsten voor iedereen die interesse heeft in een van de opleidingen.
Eerst komende bijeenkomst:

Actueel

Laatste video's

Agenda

 • 31 juli 2024 – Online informatiebijeenkomst over de Vakopleiding directiechauffeur - Wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen? Wat ga ik verdienen? Hoe ziet het werk eruit als ik eenmaal gecertificeerd directiechauffeur ben geworden? Wat kan BRUSECO voor mij betekenen nadat ik de opleiding heb gevolgd? Deze en nog veel andere vragen worden tijdens deze bijeenkomst uiteengezet door de oprichter van […]
 • 14 en 28 augustus 2024 – Online informatiebijeenkomsten opleiding directiechauffeur - Komt de eerste datum van de informatiebijeenkomst niet uit of is deze al volgeboekt? Geen nood, want BRUSECO organiseert meerdere keren per maand een informatiebijeenkomst voor mensen die meer willen weten over de opleiding directiechauffeur. Wat zijn uw loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Hoe ziet het werk eruit als u eenmaal […]
 • 19 februari 2024 – Masterclass Security Awareness -   Security awareness betekent: bewust zijn van veiligheid. Maar waar ben je je dan precies bewust van? En: waarom zou je je hier als directiechauffeur bewust van moeten zijn? Als directiechauffeur ben je verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de personen die je vervoert. Omdat dit vaak mensen zijn die een hoge positie bekleden is het […]