CCV- D1 gecertificeerd directiechauffeur

CCV-D1 directiechauffeur of privéchauffeur worden?

Wilt u graag CCV-D1 gecertificeerd directiechauffeur worden of VIP/privéchauffeur op een hoger niveau? Dan is een gedegen en praktijkgerichte opleiding het halve werk. Tijdens de CCV-D1 opleiding traint u zowel op de openbare weg als op een besloten oefencircuit. Naast de rijvaardigheid wordt er uitgebreid aandacht besteed aan aspecten als voertuigbeheersing, topografische kennis en het reglement verkeersregels en verkeerstekens. Deze onderdelen komen ook aan de orde in het online leersysteem van BRUSECO, waarbij u thuis, op de momenten dat het u uitkomt, de theorie voor het CCV-D1 examen kunt oefenen.

Het CCV heeft aangegeven dat zij vanaf 2020 geen examens meer zal afnemen.

U kunt via BRUSECO hierover nadere informatie ontvangen. BRUSECO adviseert u dan ook om de DEKRA D1 opleiding te gaan volgen, zodat u verzekerd blijft van een waardevast erkend certificaat. Zo bent u zeker van de meerwaarde van uw diploma in de arbeidsmarkt.

Beroepshouding van de directiechauffeur

Naast deze verplichte onderdelen van het CCV-D1 examen besteedt BRUSECO ook veel aandacht aan de beroepshouding. Hiervoor haalt zij modules uit de DEKRA D1 opleiding. Dit aspect loopt als een rode draad door het gehele opleidingstraject. Bij BRUSECO maken we zo van de CCV-D Basisopleiding een echte Vakopleiding. Bekijk onze introductievideo’s over de CCV-D1 opleiding.

Duur CCV-D1 opleiding

De Basisopleiding Directiechauffeur D1 (CCV-D1) bestaat uit twee delen. Het theoretische gedeelte leert u voorafgaand aan de opleidingsweek thuis, via e-learning. De praktijkweek duurt vijf aaneengesloten werkdagen (ma – vr), inclusief het praktijkexamen op vrijdag. Het examen wordt standaard afgenomen bij het CCV/CBR in Leusden. Het theorie-examen kunt u bij een vestiging van het CBR in uw eigen regio afnemen. Dit kan op een andere dag. U heeft zes maanden de tijd om zowel voor de praktijk als voor de theorie te slagen.

Combinatie CCV-D1 en DEKRA D1 is verstandig

BRUSECO biedt u de mogelijkheid de CCV-D1 opleiding in combinatie met de internationale DEKRA opleiding (IEC) te volgen. Hierbij rijdt u tijdens de praktijkdagen in binnen- én buitenland. U volgt de masterclasses van de IEC opleiding en doet zowel bij het CCV als bij DEKRA examen. Wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op: 088-2787 300.

Toelatingseisen Basisopleiding directiechauffeur

Toelating voor de CCV-D1 of DEKRA D1 opleiding voor directiechauffeur, of VIP/privéchauffeur worden op hoog niveau, geschiedt op basis van de BRUSECO Monitor (intake).

 

Informatiepakket aanvragen   Aanmelden