CCV D1 opleiding tot gecertificeerd directiechauffeur

Opleiding directiechauffeur of privéchauffeur volgen?

Wilt u graag CCV-D1 gecertificeerd directiechauffeur worden of VIP/ privéchauffeur op een hoger niveau? Dan is een gedegen en praktijkgerichte opleiding het halve werk.

 

Tijdens de CCV D1 opleiding traint u zowel op de openbare weg als op een besloten oefencircuit. Naast de rijvaardigheid wordt er uitgebreid aandacht besteed aan aspecten als voertuigbeheersing, topografische kennis en het reglement verkeersregels en verkeerstekens. Deze onderdelen komen ook aan de orde in het online leersysteem van BRUSECO, waarbij u thuis, op de momenten dat het u uitkomt, de theorie voor het CCV D1 examen kunt oefenen.

 

De directiechauffeur opleiding duurt in totaal 80 uur, waarvan 40 uur praktijk en 40 uur theorie.

 

Bekijk onze introductievideo’s om een goed beeld te krijgen over de CCV-D1 opleiding, vraag een informatiepakket aan of kom langs op onze informatiebijeenkomst.

 

Informatiepakket aanvragen   Aanmelden CCV D1 opleiding

Zo ziet de CCV D1 opleiding er stap voor stap uit

Theorie directiechauffeur opleiding

U maakt gebruik van een uitgebreid e-learning programma om de CCV-D lesstof (voorafgaand aan de opleidingsweek) thuis goed te kunnen bestuderen. De online theorietraining heeft een studiebelasting van 40 uur.

Omdat veel opdrachtgevers tevreden zijn met de afgestudeerde directiechauffeurs, heeft BRUSECO ervoor gekozen om CCV D kandidaten ook de Masterclass van DEKRA te laten volgen tijdens de opleiding directiechauffeur. Dit betekent dus een extra training! U neemt gratis deel aan de DEKRA masterclass  ́psychologie voor het vak directiechauffeur ́

Het theorie-examen is separaat.

Praktijk directiechauffeur opleiding

De praktijk vakopleiding CCV D directiechauffeur is bij BRUSECO uitgebreider dan bij andere opleiders. Dit komt omdat BRUSECO hogere eisen aan geslaagde kandidaten stelt, dan het CCV doet.

Monitor

U gaat eerst de Monitor doen. Dat is een zeer waardevolle eerste stap, omdat we dan samen in kaart brengen, welke sterke punten u reeds hebt ontwikkeld, tijdens het autorijden. Wat doet u nu al goed? Daarnaast komen ook de aandachtspunten in beeld, zodat we vooraf goed weten waarop getraind kan worden gedurende de opleidingsweek.

Indien u een informatiepakket aanvraagt voor de vakopleiding Directiechauffeur, dan treft u ook alle informatie aan over de Monitor.

Intensieve weekopleiding

U traint 36 uur uw rijvaardigheid. U wordt door een erkende instructeur getraind in een Volvo S90 met dubbele bediening Naast veel rijdagen en kilometers, waarbij uw rijstijl wordt geoptimaliseerd, traint u ook op een circuit in Lelystad.

We bezoeken toplocaties, oefenen in- en uitstapprocedures, trainen remtechnieken, bochtentechnieken, kijktechnieken en concentratievaardigheden, geografie en voertuigveiligheid (positie op de weg).

Beroepshouding van de CCV D-directiechauffeur

Veel opdrachtgevers willen de garantie dat hun directiechauffeur excellent opgeleid is.

Naast de verplichte onderdelen van het CCV-D1 examen besteedt BRUSECO daarom ook veel aandacht aan de beroepshouding en sociale vaardigheden. Hiervoor worden modules uit de DEKRA D1 opleiding gehaald. Dit aspect loopt als een rode draad door het gehele opleidingstraject. Bij BRUSECO maken we zo van de CCV-D Basisopleiding een echte Vakopleiding.

 

Een directiechauffeur werkt in een continu wisselende omgeving. Er wordt veel geëist van uw concentratievermogen, alertheid en kalmte. U krijgt alles te maken met het continu drukke verkeer en de hedendaagse verkeersmentaliteit. Een directiechauffeur hoort daarin een baken van rust te zijn, van nature uitgerust met een overdosis stressbestendigheid. Daarnaast is een directiechauffeur beleefd, voorkomend, representatief, service gericht, stijlvol, discreet en sociaal vaardig. Het zijn onmisbare eigenschappen in dit beroep. Ze moeten in aanleg aanwezig zijn, maar met onze professionele opleiding en begeleiding weet u deze talenten straks gericht en beroepsmatig in te zetten. Dat is onze belofte.

 

We organiseren een uitgebreid diner (waarbij de etiquette wordt besproken) en u volgt de Masterclass Psychologische Aspecten van het Vak directiechauffeur. Deze laatste module is een DEKRA-module en deze bereidt u voor om op de juiste wijze om te kunnen gaan met de diverse soorten cliënten, waarvoor u gaat rijden, nadat u eenmaal bent geslaagd voor uw examen.

 

Rijd u al voor een vaste werkgever, dan is deze extra masterclass ook heel waardevol, omdat we ons richten op uw kwaliteiten als directiechauffeur, uw communicatie en presentatievaardigheden. Dat is van meerwaarde voor u.

 

Bij BRUSECO traint u met twee kandidaten tegelijk bij 1 rijdocent, zodat u ook vanaf de achterbank de klantervaring kan beleven. Zo ervaart u alles ook vanaf de achterbank, als uw collega-kandidaat rijdt. Dit geeft goed inzicht in de rijbeleving en de effecten. Tegelijkertijd kunt u zich ook even ontspannen, omdat de gehele week flink wordt doorgereden.

Praktijkexamen

Op vrijdag volgt het praktijkexamen bij het CCV in Leusden. Wanneer u geslaagd bent voor het praktijk- en theorie-examen, ontvangt u het BRUSECO reversspeldje, uw CCV-D certificaat/pas en een persoonlijk opleidingsrapport.

Na het behalen van het CCV-D certificaat kunt u doorstromen naar het CCV-D2 programma, of u volgt de verkorte DEKRA opleiding  ́International Executive Chauffeur (IEC) ́.

Duur CCV-D1 opleiding

De Basisopleiding Directiechauffeur D1 (CCV-D1) bestaat uit twee delen. Het theoretische gedeelte leert u voorafgaand aan de opleidingsweek thuis, via e-learning. De praktijkweek duurt vijf aaneengesloten werkdagen (ma – vr), inclusief het praktijkexamen op vrijdag. Het examen wordt standaard afgenomen bij het CCV/CBR in Leusden. Het theorie-examen kunt u bij een vestiging van het CBR in uw eigen regio afnemen. Dit kan op een andere dag. U heeft zes maanden de tijd om zowel voor de praktijk als voor de theorie te slagen.

Combinatie CCV-D1 en DEKRA D1 is verstandig

BRUSECO biedt u de mogelijkheid de CCV-D1 opleiding in combinatie met de internationale DEKRA opleiding (IEC) te volgen. Hierbij rijdt u tijdens de praktijkdagen in binnen- én buitenland. U volgt de masterclasses van de IEC opleiding en doet zowel bij het CCV als bij DEKRA examen. Wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op: 088-2787 300.

BRUSECO biedt u een extra Masterclass aan. Deze extra opleidingsdag komt uit het DEKRA D1 programma, zodat u nog beter beslagen ten ijs komt na de opleiding.

We vertellen u er meer over tijdens onze informatiebijeenkomsten. Die organiseren wij iedere twee weken in Utrecht, langs de A2.  Wees hartelijk welkom!

Toelatingseisen Basisopleiding directiechauffeur CCV-D

Toelating voor de CCV-D1 of DEKRA D1 opleiding voor directiechauffeur, of VIP/ privéchauffeur, geschiedt op basis van de BRUSECO Monitor (intake).

Dit is een belangrijke en gedegen start van uw opleiding.

U dient minimaal 18 jaar te zijn en in het bezit te zijn van het rijbewijs B.

 

Informatiebijeenkomst CCV D1 opleiding

Het is ook aan te bevelen om langs te komen in Utrecht. BRUSECO organiseert iedere twee weken een informatiebijeenkomst. Tijdens die bijeenkomst worden alle aspecten van de vakopleiding besproken, de baankansen, investering, monitor en nog vele andere interessante aspecten van dit prachtige beroep.

U bent van harte welkom! Vul uw gegevens in op het formulier ´Aanvraag informatie BRUSECO opleidingen´ en geef in het veld ´opmerkingen´ aan dat u deze informatiebijeenkomst graag wilt bijwonen. Wij reserveren dan een plaats voor u. Heeft u al informatie over de BRUSECO opleidingen ontvangen? Dan volstaat het om u per mail aan te melden.

 

Informatiepakket aanvragen   Aanmelden CCV D1 opleiding