Coronaproof worden? Hoe doe je dat?

Word coronaproof!

We zitten in een bijzondere tijd: persoonlijke hygiëne was nog nooit zo belangrijk. Als opleider van directiechauffeurs, taxichauffeurs, brandweerchauffeurs en rijinstructeurs, biedt BRUSECO jou de mogelijkheid om het certificaat “CoronaProof ” te behalen. Ben je (taxi)chauffeurs of rijinstructeur of werk je als chauffeur bij een van onze hulpdiensten? Dan dien je te voldoen aan strenge normen. Van jou wordt verwacht dat je het goede voorbeeld geeft!

 

Alle informatie die BRUSECO voor jou heeft samengesteld over het Coronaproof werken, komt van het RIVM en voldoet aan de noodverordening specifiek voor contactberoepen.

 

“Met de Coronaproofkit maken wij de rijscholen en (taxi)chauffeurs en directiechauffeur weerbaar tegen Corona. Zo kan in ieder geval de basisomzet weer worden veiliggesteld, zonder dat we mensen aan het virus blootstellen. Als we ons allemaal aan deze regels houden, dan kan het herstel plaatsvinden van alle aangesloten ondernemers en werkgevers. Dat is ons doel van deze actie”, vertelt Paul Brussaard. “Ik maak zelf onderdeel uit van het COVID-19 Regionaal Operationeel Team van de Veiligheidsheidsregio Utrecht als communicatieadviseur. En daar ontdekte ik de verschillen tussen wat het RIVM adviseert en wat de handhaving wilde terugzien in de praktijk. Dat heeft bij mij het inzicht gegeven dat het helder moet worden geformuleerd voor iedereen. Het RIVM geeft gezondheidsadviezen aan de overheid. Maar de Veiligheidsregio zorgt voor de handhaving van de regels die in de noodverordening staan. En daar brengen wij nu duidelijkheid over per doelgroep, zodat we eenduidig als branche kunnen optreden. Dit bevordert het herstel van de economische schade sneller.”, aldus Paul Brussaard van BRUSECO.

 

Doordat we de 1,5 meter afstand niet altijd goed kunnen toepassen, worden vaardigheden gevraagd van jou die je nog nooit hebt hoeven leren! Door middel van de BRUSECO Coronaproofkit leer je concreet de fijne kneepjes van het weerbaar worden tegen Corona. Dit betekent dat je sneller tot een verantwoorde omzetverhoging onder bepaalde garanties en restricties kan komen. Maar vooral ook: welke middelen zijn toereikend? Dat staat ook helder omschreven in deze Coronaproofkit van BRUSECO.

In het pakket 2 en 3 zitten ook flyers en een online sticker die je kunt plaatsen op jouw sociale media. Hiermee toon je aan dat je in het bezit bent van het Certificaat Coronaproof.

 

CoronaProofkit

De BRUSECO CoronaProofkit kent drie opties:

 

  1. Kosteloze informatie en voorlichting. Dit stelt BRUSECO gratis beschikbaar en houdt u gratis up to date,
  2. Kosteloze informatie en voorlichting plus een Online sessie inclusief een voorlichtingspakket (ook voor de rijbewijsleerlingen en gasten van de taxi),
  3. Optie 2 plus Coronaproofkit met hulpmiddelen om jouw auto de komende periode goed schoon te houden. Dit zijn goedgekeurde middelen om jouw werkomgeving goed te reinigen. Dit pakket is exclusief samengesteld voor rijscholen, taxiondernemingen en directiechauffeurs (die ook in de auto van een klant rijden). Blijf Coronaproof werken!

 

Certificaat

Na deelname aan onze online training -Coronaproof rijden – maak je direct een online toets met 30 vragen. Van deze vragen dien je er 25 goed te hebben. Bij voldoende score ben je Coronaproof-specialist en ontvang je het persoonlijke certificaat -Ik ben Coronaproof-. Hier hoort dan ook een sticker bij die de rijinstructeur of chauffeur op de auto kan plakken. Zo laat deze zien dat hij Coronaproof is en dat de leerlingen en gasten veilig kunnen instappen. Ook zijn flyers beschikbaar om uit te delen aan de gast in de auto, zodat deze ook op de hoogte is van jouw Coronavrije werkomgeving.

 

Hoe word je al rijinstructeur Coronaweerproof?

 

Stap 1: Vragenlijst invullen en aanmelden,

Stap 2: Keuze maken welke behoefte jij heeft: Optie 1, 2 of 3

Stap 2: Optie: Deelnemen aan online seminar Coronaproof rijden als …. (Dit wordt iedere week aantal keren live gegeven via Windows Teams van BRUSECO voor de specifieke doelgroepen (Taxi)chauffeur, rijinstructeur en chauffeur Hulpdiensten),

Stap 3: Online toets maken na afloop van de online training,

Stap 4: Certificaat ontvangen + Coronaproofkit wordt toegezonden met hulpmiddelen om de auto Coronavrij te maken en om zelf en uw passagiers te beschermen tegen besmetting.

 

Blijf actueel op de hoogte

Je ontvangt iedere week een update via de email, waarin de nieuwste inzichten worden gedeeld. Zo blijf je actueel op de hoogte van alle kennis rondom het Coronavirus. Dat maakt jou coronaproof als (taxi)chauffeur of rijinstructeur.

 

Diverse Coronaproof pakketten beschikbaar

BRUSECO heeft vier soorten Coronaproof pakketten ontwikkeld. Dit is een specifiek pakket voor de rijinstructeur, voor de directiechauffeur of taxichauffeur en voor de brandweerchauffeur, ambulancechauffeur, huisartsenpostchauffeur of Rode Kruischauffeur (Hulpdiensten).

 

Ben je rijinstructeur voor B-rijbewijsleerlingen? Klik dan hier.

Ben je rijinstructeur voor C-rijbewijsleerlingen? Klik hier!

Ben je Taxichauffeur? Klik dan hier!

Ben je chauffeur bij een van onze hulpdiensten? klik dan hier.