Crisisleiderschap

Crisisleiderschap & Safety culture: CrisisCtrl

 

In control zijn tijdens een crisis. Hoe organiseer je leiderschap tijdens een crisis? Deze vraag kent vele antwoorden. Want iedere crisis is anders. Dit vraagt om een aanpak op maat. CrisisCtrl (onderdeel van BRUSECO Hulpdiensten BV) helpt bedrijven en organisaties met het opstellen van een plan van aanpak. Indien nodig ondersteunen wij u met dit plan op te stellen met de uitvoering. U staat er niet alleen voor.

 

Er zijn vele deskundigen en wetenschappelijke studies gewijd aan crisismanagement en crisiscommunicatie. Vaak door mensen die niet zelf nooit een crisis hebben bezworen en er alleen over hebben gelezen. Dit theoretiseren werkt tot bepaalde hoogte. Het is toch vooral concreet hands-on aan de slag gaan met de juiste zaken. Daar staat CrisisCtrl voor als specialist in Crisisleiderschap: concreet, praktisch, logisch en effectief.

 

Doel inzet CrisisCtrl®

 

 • Voorkomen reputatieschade
 • Voorkomen nadelige financiële gevolgen
 • Voorkomen faillissement
 • Vergroten van weerbaarheid management bij crisis
 • Bescherming van mensen en eigendommen
 • Voorkomen hoge verzekeringspremies of verlies no-claimkortingen
 • Reduceren van bestuurdersaansprakelijkheid.

 

CrisisCtrl biedt trainingen en assessments aan voor leiders, managers, directeuren en ondernemers aan om weerbaarheid tijdens een crisis te vergroten. U wordt praktisch opgeleid. CrisisCtrl luistert naar uw wensen en behoeftes. Passend binnen de context van uw eigen organisatie en omstandigheden maken wij uw Plan van Aanpak.

 

Toetsing Plan van Aanpak

Het toetsen van het Plan van Aanpak doen we door middel van een simulatie. Met een gebeurtenis zoals dit kan voorkomen bij uw organisatie. Wij trainen u en uw team en daarna bent u aan zet. Voordat wij een gebeurtenis simuleren, bieden wij u een leidraad en een gereedschapskist met allerlei oplossingen, plannen van aanpak, alternatieven en best practices.

Zo leert u concreet hoe u leiderschap kunt tonen voordat de crisis uitbreekt en tijdens de crisis. We toetsen of het ook werkt zoals we hebben bedacht. The proof of the pudding.

 

Wat biedt CrisisCtrl voor trainingen?

 • Crisiscommunicatie
 • Crisismanagement
 • Gesprekstechnieken (diverse vormen)
 • Crisis en personages
 • Crisisorganisatie en rollen
 • Best Practices
 • Crisis bij uw bedrijf
 • Crisis bij uw organisatie
 • Crisis voor u persoonlijk
 • Simulatie van de praktijk (training),
 • Advies creëren van een Safety culture.

 

Voor wie is deze training crisisleiderschap bedoeld?

 • Eindverantwoordelijke functionarissen binnen de brandweer en ambulanceorganisaties
 • Functionarissen, werkzaam bij de hulpdiensten
 • Hotelmanagement
 • Management van grote en kleine bedrijven
 • Bestuurders
 • Ziekenhuizen
 • Zorginstellingen
 • Gemeentes
 • Instellingen

 

Crisisleiderschap

Door middel van onze trainingen ontwikkelt u zich als een leider tijdens de crisissituatie. U bent in staat om adequate (voorzorgs)maatregelen te nemen, om de (reputatie)schade(last) tot een minimum te beperken.

 

CrisisCtrl

Alle adviseurs en trainers die betrokken zijn bij CrisisCtrl zijn zelf ervaringsdeskundigen. BRUSECO-trainers zijn werkzaam bij diverse functies van brandweer, politie, marechaussee, IFV, overheid, bedrijfsleven en binnen de crisisorganisatie. Op landelijk als regionaal niveau.

 

CrisisCtrl is onderdeel van BRUSECO Hulpdiensten B.V. Deze onderneming verzorgt trainingen voor een groot aantal veiligheidsregio’s en hulpdiensten. Het management is (nog steeds) betrokken bij concrete adviestaken gedurende de COVID19 crisis via de veiligheidsregio op het terrein van crisiscommunicatie en crisismanagement. Daarnaast participeren onze adviseurs in werkgroepen die schades willen voorkomen door het creëren van een safety culture.

 

CrisisCtlr verbindt kennis, kunde en netwerk, zodat uw organisatie weerbaar wordt gemaakt tegen crises.

 

Meer informatie

Neem contact op met 088-278 7300 voor meer informatie.

 

 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat weten wij uit ervaring. Dreigt er een crisis? Of zijn er mogelijke ontwikkelingen die de continuïteit van uw onderneming kunnen ondermijnen? Dan is het tijd voor actie. Beter is om op tijd voorbereidingen te treffen. 

 

Samen met BRUSECO CrisisCTRL worden een actieplan ontwikkeld, waarin de risico’s zijn omschreven. Per risico wordt een plan van aanpak opgesteld. Een goede en juiste voorbereiding biedt steun en visie aan het management, zodra een risico gaat spelen.

 

CrisisCTRL biedt houvast.

 • Voorkom onduidelijkheid rondom een crisissituatie. Dat vraagt om een gedegen voorbereiding en strikte uitvoering,
 • Spreek heldere taken en verantwoordelijkheden af, zodat een ieder weet welke rol deze speelt tijdens een crisis,
 • Stel van tevoren een helder communicatieplan op en denk daarin vooruit,
 • Zorg dat er diverse scenario’s worden uitgedacht, zodat u altijd een keuze heeft,
 • Stel een Beschermingsprotocol op, zodat nieuwe en bestaande medewerkers exact weten wat er van hen wordt verwacht en welke maatregelen er worden genomen,
 • Zorg ervoor dat u een communicatieplan heeft klaarliggen.

 

BRUSECO CrisisCTRL ontwerpt voor uw organisatie een eigen Beschermingsprotocol ® indien dit nodig is

Dit protocol wordt op Boardniveau vastgesteld. Het gaat hier om de veiligheid van de eigen medewerkers. BRUSECO werkt het Beschermingsprotocol® uit tot op medewerker-niveau.

 

Cultuurverandering: Safety Culture

Doel is om stap voor stap een cultuurverandering te realiseren, waarbij iedere medewerker handelt conform het Beschermingsprotocol®. Daarmee wordt tegelijkertijd benadrukt dat de organisatie gewoon blijft functioneren en er geen onnodige onrust wordt veroorzaakt. Bescherming van de directie en medewerkers van het bedrijf wordt hiermee een onderdeel van de corporate gedachte, als identiteit van de organisatie. Wij implementeren een safety culture binnen uw organisatie.

 

Visie op aanpak Coronacrisis

Lees hier het interview met Paul Brussaard, die door de NCD is gevraagd om zijn visie te delen over de CORONACRISIS in 2020.

 

Paul is betrokken bij het COVID-19 Regionaal Operationeel Team van de Veiligheidsregio Utrecht (ROT). Deze ervaring koppelt Paul aan bedrijven en ondernemingen. Hij traint en coacht het management en directie op het terrein van crisismanagement en crisiscommunicatie.

 

Samen met specialisten biedt Paul de directeuren en DGA’s de mogelijkheid om weerbaar te worden tegen deze crisis.

Vrijblijvend informatiepakket

Meer weten over de inhoud en kosten?

Vraag gratis en vrijblijvend het informatiepakket aan. Met daarin een overzicht van alle opleidingen, werkwijze en een overzicht van de prijzen van alle opleidingen.

Vraag deze kosteloos en vrijblijvend aan.

BRUSECO staat voor kwaliteit

BRUSECO is

  Geaccrediteerd als opleider door DEKRA
  Erkend beroepsopleider door het CRKBO
  Erkend opleider door het CCV (onderdeel van het CBR)
  Erkend opleider IBKI (OGS+ en WRM rijinstructeur).
  Lid van Beroepsregeling.nl
  Ruim 30 jaar praktijkervaring.
  Ervaren en professionele rijdocenten in vaste dienst.

Bedrijven die zijn aangesloten bij beroepsregeling.nl moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en regelgeving. Daar profiteert u van mee.

Heeft u bijvoorbeeld een klacht en komt u er met BRUSECO niet uit, dan kunt u een beroep doen op de AN-i geschillencommissie. Daarmee is onze kwaliteit extra gewaarborgd

Over Bruseco

 

Reviews

9.2

Score voor BRUSECO na 110 ervaringen.

 • “Na 42 jaar Antiek restaurator toch maar weer een opleiding gedaan. Dekra D1 met dank aan Ron van Doorn, mijn coach heb ik vol overgave mij gestort in de deze vakopleiding. de opleiding zat goed in elkaar alle aspecten kwamen aan bod tot etiquette tafelmanieren en natuurlijk perfect chauffeuren. De hoffelijkheid ten top!”
 • “Na 25 jaar koerierswerk in binnen en buitenland vond ik het tijd om mij te bekwamen u een andere tak van (tran)sport.
  De informatiedag bij Bruseco van dhr.Paul Brussaard was zeer inspirerend en deed mij besluiten de monitor te gaan doen om te zien of het vak van directie-privé chauffeur wat voor mij was.
  Na 3 leerzame uren met Ron van Doorn heb ik het besluit genomen om zowel de CCV-D1 als de DEKRA opleiding te gaan doen.
  Zowel de theorie via excellent-me als de praktijk week met dhr Hans Peter Woznitza zijn mij zeer goed bevallen.
  Ik heb inmiddels het CCV-D1 certificaat behaald en ga binnenkort op voor het DEKRA certificaat.”
 • “Ik heb in januari 2018 de monitor en de informatiebijeenkomst mogen mee maken. Na een positief advies ben ik 19 februari aan de opleidingsweek mogen beginnen. Deze was zwaarder dan ik had verwacht, mede omdat ik de eerste praktijkdag alleen was. De andere 3 dagen zijn er 2 andere personen mee geweest die applicatiedagen moesten volgen, hier heb ik veel van geleerd en positieve feedback van gekregen. Nadat mijn praktijk examen voldoende was beoordeeld, heb ik 8 maart jl mijn theorie examen behaald.
  De medewerking vanuit Bruseco qua leermiddelen en begeleiding voorafgaand en tijdens de praktijkweek was zeer goed en hierdoor ben ik voor beide examens de eerste keer geslaagd. Mijn dank hiervoor aan Ron (tijdens mijn praktijkweek) en aan Michiel en Esther voor de antwoorden op mijn vragen ivm de opleiding en e-e-learning. Tevens wil ik Paul bedanken voor de goede informatie over de opleiding en de mogelijkheden als chauffeur tijdens de informatiebijeenkomst.”
 • “Na de info-dag bij Bruseco was ik al overstag, deze Firma en hun instructeurs gaan alleen voor het beste zowel in opleiding als uitvoering.De opleidingsweek met Hans Peter was voor mij een zeer leerzame maar ook een hele prettige week. Samen met mijn mede cursist Rene en Hans Peter als instructeur hebben we genoten maar bovenal erg veel geleerd, hetgeen resulteerde dat, Rene en ik, beiden zowel het Dekra en CCV-D1 in 1 keer behaalden.
  Chappeau Bruseco EN Hans Peter voor de Excellente Opleiding.”
 • “Na de monitor half december 2017, en een zeer intensieve trainingsweek, ben ik geslaagd voor mijn Dekra examen.
  Ben zeer tevreden over de opbouw van de opleiding, elk aspect van directie chauffeur is aan bod gekomen. HP is een professionele trainer, zeer veel geleerd van deze man.”
 • “Na de monitor in oktober 2017, kon ik beginnen aan de opleiding tot directiechauffeur-D1. Zowel het theorie- als praktijkexamen zijn inmiddels positief afgerond. Voor beide examens ben ik in één keer geslaagd.
  De informatievoorziening van Bruseco was vooraf duidelijk, bovendien zijn ze stipt met antwoorden op vragen per mail. De informatie die ik kreeg tijdens de monitor was duidelijk, het rapport over mijn kunnen had ik de volgende dag van Ron van Doorn al in de mail. De trainingsweek was zeer interessant en leerzaam met een vriendelijke en vakbekwame instructeur, Hans-Peter Woznitza. Het vak van directiechauffeur vereist veel meer dan alleen maar autorijden, deze overige aspecten van dit vak worden in korte tijd bijgebracht. Ik heb in de trainingsweek veel geleerd en genoten.
  Het is niet goedkoop, maar ik zie het als een investering. Daarnaast krijg je toegang tot het netwerk van Bruseco, om te solliciteren op vacatures die er zijn. Dat is ook een reden geweest voor mij om de opleiding bij Bruseco te volgen. Ik verwacht binnenkort aan de slag te kunnen als directiechauffeur.
  Als ik dan via het netwerk van Bruseco ook nog een baan kan vinden, dan klopt het hele plaatje en krijgen ze van mij een 10!”
 • “Kort gezegd: Het hele bedrijf is toegankelijk, communicatief vaardig, open, eerlijk, en transparant. Iedereen helpt jou om je doel te halen.

  Mijn ervaring uitgeschreven:
  Als eerst een informatie avond waar de vaardigheden en verschillende toepassingen van DEKRA- en CCV-D1 goed word uitgelegd.
  Hierna was meteen duidelijk dat DEKRA D1 bij mij past. Dan volgt een rijvaardigheid monitor. Past je rijstijl bij DEKRA- of CCV- D1. Hier word je vakkundig naar gekeken. Dan voor DEKRA-D1 een 5 daagse training door Nederland, Duisland en België. wat je hier geleerd wordt is niet te beschrijven. top, geweldig, fantastisch! Dan nog Theorie en één dag masterclass psychologie. Ook heel leerzaam maar vooral ook een les pakket dat goed in elkaar zit.
  Door corona heb ik nog de ervaring dat de lessen stil kwamen te liggen en de examen uitgesteld werd. Over de informatie, begeleiding en aanpak van online lessen ben ik dan ook vol lof! Ook de medewerkers achter de schermen hebben mij goed begeleid en op de hoogte gehouden over de gang van zaken. en dat terwijl ze zelf nog gingen verhuizen naar een ander pand.
  Naadloos is dit gegaan ik heb niks gemerkt en nergens hinder van gehad.
  Kort gezegd: Het hele bedrijf is toegankelijk, communicatief vaardig, open, eerlijk, en transparant. Iedereen helpt jou om je doel te halen. “

 • “Het vak als directie-/privéchauffeur sprak mij al langere tijd aan. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een opleider die aansloot bij mijn wensen. Er zijn meerdere spelers op deze markt en daarom heb ik bij diverse aanbieders een intake gedaan om zo degene te kunnen kiezen die voor mij dit moment het beste paste. Na wat wikken en wegen besloot ik voor de gecombineerde IEC/CCV-D1 opleiding bij Bruseco te kiezen.
  Ik ben van mening dat je moet streven om je te onderscheiden van de grote meute. Ik heb daarom voor deze gecombineerde opleiding om daarmee het verschil te maken bij het vinden van opdrachten in chauffeursland. De vraag is immers beperkt en het aanbod van chauffeurs aanzienlijk.

  Voorafgaand aan de praktijktrainingsweek heb ik het als zeer nuttig ervaren om me te verdiepen in de theorie van het vak directiechauffeur via Excellent.me.
  Met het doornemen van de stof bouw je een ruim voldoende kennis op van de aspecten die bij het vak als directiechauffeur komen kijken. Tevens zijn de proefexamens een goede maatstaf voor het af te leggen theorie-examen bij het CBR (voor het CCV-D1) en het theoretische toetsingsdeel bij het DEKRA IEC examen.

  De opleidingsweek heb ik als pittig ervaren, je staat in zo’n week 100% aan door de grote hoeveelheid aan informatie die je aangereikt krijgt en tracht toe te passen om op een hoger niveau als chauffeur (en vooral alles wat daarbij komt kijken) te komen.
  Hierin ben ik uitermate goed begeleid door zowel Ron, Hans Peter en mijn medecursist Patrick. Het was een uiterst leerzame week.
  Nagenoeg aansluitend heb ik met positief resultaat zowel het CCV-D1 als DEKRA IEC-D1 examen afgerond.

 • “Na de informatiemiddag heb ik mijzelf opgegeven voor de Monitor. Hierin wordt door BRUSECO gekeken of je geschikt zou kunnen zijn voor directie chauffeur, maar zeker ook voor jezelf een hele goede investering om hierin over jezelf duidelijkheid te krijgen.
  In januari de opleiding Directie chauffeur CCV D1 gevolgd onder begeleiding van Hans Peter Woznitza, samen met ‘copiloot’ Floris. Een heel intensieve, maar zeker ook interessante week, er is absoluut een verandering van rijstijl aan de orde gekomen, je leert de rust te bewaren, écht vooruit te kijken/ te denken, zien én waar te nemen, actief/defensief te rijden, en zo komt er nog veel meer langs.
  Er is een middag baantraining in Lelystad, werkelijk geweldig! Hier krijg je inzichten die je veel duidelijk maken en die je vanaf dat moment meeneemt in je rijgedrag, en daarbij een training die zó gaaf is om te doen.
  Mijn opleiding is afgetopt door drie uur extra training van Ron van Doorn, die nogmaals de puntjes op de i heeft gezet.
  Ik kan zeggen ik heb les gehad van twee zeer ervaren en positieve instructeurs.
  Ik kan BRUSECO aan iedereen geïnteresseerd in deze opleiding aanbevelen.
  Langs deze weg dank aan het BRUSECO team voor jullie inzet.
 • “Na een intensieve en goede opleiding door Ron van Doorn bij Bruseco, heb ik mijn certificaat CCV-D1 gehaald. Nu ga ik op zoek naar een baan als Directiechauffeur, omdat ik dit meer als een hobby zie dan als werk.”

Deel je ervaring

Actueel

Laatste video's

Agenda

 • 21 juni – Online informatiebijeenkomst over de Vakopleiding directiechauffeur - Wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen? Wat ga ik verdienen? Hoe ziet het werk eruit als ik eenmaal gecertificeerd directiechauffeur ben geworden? Wat kan BRUSECO voor mij betekenen nadat ik de opleiding heb gevolgd? Deze en nog veel andere vragen worden tijdens deze bijeenkomst uiteengezet door de oprichter van […]
 • 5 juli en 17 augustus – Online informatiebijeenkomsten opleiding directiechauffeur - Komt de eerste datum van de informatiebijeenkomst niet uit of is deze al volgeboekt? Geen nood, want BRUSECO organiseert meerdere keren per maand een informatiebijeenkomst voor mensen die meer willen weten over de opleiding directiechauffeur. Wat zijn uw loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Hoe ziet het werk eruit als u eenmaal […]
 • 19 september – Masterclass Security Awareness -   Security awareness betekent: bewust zijn van veiligheid. Maar waar ben je je dan precies bewust van? En: waarom zou je je hier als directiechauffeur bewust van moeten zijn? Als directiechauffeur ben je verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de personen die je vervoert. Omdat dit vaak mensen zijn die een hoge positie bekleden is het […]
 • 21 november – Masterclass Risico Awareness -   Het aantal verkeersslachtoffers stijgt jaarlijks fors. Dat is een schrikbarende ontwikkeling en tegen alle verwachtingen in. Daarom heeft BRUSECO een unieke Masterclass ontwikkeld voor bestuurders van motorrijtuigen. We gaan daarin terug naar de basis: het vergroten van je risicobewustzijn. En dat doen we heel effectief en op een unieke wijze. Neem deel aan deze […]