Huisartsenchauffeur, HAP-Chauffeur (erkende opleiding)

Aankomen is een keuze

 

De huisartsenchauffeur, ook wel HAP-Chauffeur, is verantwoordelijk voor het veilig vervoeren en assisteren van de aan de huisartsenpost verbonden huisarts naar de patiënten in de regio. Op verzoek assisteert hij of zij de huisarts bij het voorbereiden van medische handelingen (aansluiten AED, gereedmaken infuus etc.). Indien noodzakelijk voert de huisartsenchauffeur een spoedrit uit met gebruik van optische- en geluidssignalen (OGS). Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de medische uitrusting en de technische staat van het voertuig.

 

De HAP Chauffeur is dus een zeer afwisselend beroep, waarbij u echt onderscheid kunt maken door een goede opleiding te volgen. Hierbij staat een vlotte maar vooral veilige rijstijl centraal. U dient over het hoogst mogelijk haalbare rijniveau te beschikken, zodat u op een intelligente wijze aan het verkeer deelneemt, uw vrije posities kiest en optimaal gebruik maakt van de vrije ruimte als chauffeur.

 

HAP-chauffeur goed voorbereid

Voor de functie van chauffeur heeft men naast de gebruikelijke rijbewijzen en een taxipas, een geldig EHBO/AED diploma en/of minimaal het diploma verzorgende IG, een IBKI vakdiploma HAP-chauffeur of de bereidheid deze te behalen. Daarnaast wordt ook gevraagd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Naast stratenkennis is het voor huisartsenchauffeur (HAP-Chauffeur) belangrijk dat hij of zij stressbestendig, geduldig en betrokken is en dat hij of zij over goede sociale vaardigheden beschikken. Zo kan de HAP-Chauffeur het huisartsenvervoer op een professionele wijze uitvoeren. Een goede opleiding met ervaren OGS+ rijcoach maakt hierin het verschil. BRUSECO Hulpdiensten leidt jaarlijks meer dan 1200 chauffeurs op voor de diverse hulpdiensten.

 

BRUSECO is specialist in het opleiden van vakkundige Huisartsenchauffeurs (HAP chauffeur) . Wij beschikken over eigen voorrangsvoertuigen en zeer professionele rijcoaches die het beste in u naar boven halen. Doordat BRUSECO voor diverse hulpdiensten opleidt, wordt kennis en ervaring overgebracht tussen de diverse hulpdienstenchauffeurs. Dit maakt de opleiding breder en professioneler.

 

Wilt u meer lezen over de praktijkrit van de HAP-Chauffeur? Lees dan hier verder.

 

 

 

Bent u geïnteresseerd om Huisartsenchauffeur (HAP-Chauffeur) te worden?

Of bent u een instelling die graag haar chauffeurs door een erkende rijopleider laat scholen?

Neem dan contact op met 088-278 7301 (Paul Brussaard) of stel uw vraag aan info@bruseco.nl.

 

 

BRUSECO biedt HAP-chauffeurs ook de mogelijkheid om jaarlijks te worden bijgeschoold door middel van HAP-chauffeur masterclasses.