International Executive Chauffeur

De nieuwe generatie directiechauffeurs

U kiest voor uw opdrachtgever het beste: het DEKRA Certificaat International Executive Chauffeur. Als verlengstuk van uw CCV-D1 certificaat of als zelfstandige vakopleiding.
Dat kan alleen bij BRUSECO.

Het werk van de directiechauffeur houdt niet bij de grens op

Het werkterrein in Nederland is voor de directiechauffeur uiterst beperkt. Dit in vergelijking met het werkterrein van uw opdrachtgever. Die werkt vaak Europees of wereldwijd, doet veel zaken in Duitsland, België of Frankrijk. Van de directiechauffeur wordt verwacht dat hij ook in het buitenland zijn mannetje staat. Daarbij is een (basis)kennis van de Engelse taal een basisvoorwaarde. Spreekt u al een andere taal zoals Engels, Duits of Frans? Dit biedt u duidelijk een voorsprong.

 

Door het BRUSECO programma tot International Executive Chauffeur te doorlopen, wordt u specialist binnen uw vakgebied. Naast de verhoogde rijvaardigheid leert u ook de bijzondere aspecten die samenhangen met het internationale werkterrein. Alleen zo gaat u goed voorbereid op pad met uw VIP.

 

Binnen de straal van 800 kilometer bent u de piloot: vlot, veilig en comfortabel rijdt u uw VIP met een kruissnelheid van gemiddeld 130 kilometer per uur naar de eindbestemming om de volgende dag of nog dezelfde avond weer veilig thuis te komen. En mocht er onderweg onverhoopt toch iets gebeuren: dan bent u hierop voorbereid door middel van de Masterclasses Incidentmanagement, Levensreddende Handelingen en VIP te Water. Met BRUSECO houdt u uw vakkennis actueel en praktisch toepasbaar. U bent in staat meerdere dagen met uw VIP onderweg te zijn. Uw werkterrein breidt u op professionele wijze uit.

 

Lees hier meer over de meerwaarde van een internationaal opgeleide directiechauffeur.

Duur opleiding tot internationaal directiechauffeur

De opleiding duurt zes dagen. U traint vier dagen lang uw rijvaardigheid en volgt daarnaast ook een masterclass. Alle theorie van deze opleiding staat op Excellent.Me. De opleiding wordt afgesloten met een examen bij DEKRA. Voor u aan de opleiding begint dient u uiteraard eerst de BRUSECO Monitor met een positief resultaat afgesloten te hebben.

DEKRA als onafhankelijke certificeerder

De opleiding ´International Executive Chauffeur´ wordt geëxamineerd door DEKRA, een van de meest toonaangevende expertorganisaties ter wereld, met ruim 27.000 medewerkers.
Alle test-, inspectie, audit- en certificatieactiviteiten van het voormalige KEMA Quality vormen een integraal onderdeel van de DEKRA Certification Group. Naast wereldwijd gerelateerde keurings- en certificatiemerken ten aanzien van veiligheid en conformiteit, zoals bijvoorbeeld KEMA-KEUR, richten zij zich ook op het certificeren van specialistische beroepsgroepen in de vorm van persoonscertificatie.

Bekijk hier de film over het DEKRA certificaat!

dekra_directiechauffeurVerkorte DEKRA opleiding

Bent u al in het bezit van het CCV-D certificaat? Dan kunt u de opleiding tot International Executive Chauffeur (IEC) verkort volgen! DEKRA heeft de opleiding CCV-D1 als basisstof erkend voor deze internationale opleiding. Dit betekent dat u slechts twee masterclasses en twee dagen rijvaardigheid in het buitenland hoeft te volgen!

Praktijkdag = herhalingsdag

BRUSECO biedt u de mogelijkheid de praktijkdagen (alleen rijvaardigheid) van de opleiding International Executive Chauffeur als herhalingsdagen voor het behoud van uw CCV-D certificaat af laten tekenen. Dit geldt ook voor de herhalingsdagen die u bij BRUSECO volgt voor het behoud van het DEKRA certificaat. Daarmee houdt u zowel uw DEKRA certificaat als uw CCV-D1 certificaat geldig!

Examinering International Executive Chauffeur bij DEKRA

Heeft u alle praktische en theoretische opleidingsdagen doorlopen? Kunt u een verklaring omtrent gedrag (VOG) en een geneeskundige verklaring overleggen? Dan kunt u het examen bij DEKRA in Arnhem afleggen. Dit bestaat uit een mondeling examen en een praktijkexamen. De opleiding International Executive Chauffeur voldoet aan de normen van het onafhankelijke certificeringsinstituut DEKRA. DEKRA is wereldwijd actief en heeft BRUSECO als opleidingsinstituut toestemming gegeven deze opleidingen in Europa uit te voeren. De opleiding tot International Executive Chauffeur kan in Nederland, België, Duitsland of Frankrijk worden gevolgd.

College van Deskundigen International Executive Chauffeur

De opleiding in Nederland en België staat onder toezicht van een onafhankelijk College van Deskundigen. Hierin zitten eindafnemers, directiechauffeurs (internationaal actief), en security specialist en een etiquette/protocol specialist. Lees hier wie er in het College van Deskundigen International Executive Chauffeur zitting hebben.

Jaarlijkse bijscholing houdt u scherp

U houdt uw vaardigheden bij door jaarlijks een herhalingsdag of een masterclass te volgen (minimaal 8 uur per jaar). Door ieder jaar minimaal 1 dag te trainen houdt u uw DEKRA certificaat geldig. BRUSECO houdt u via de besloten groep op Linkedin ´BRUSECO Business Club (members only)´ op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen de branche, nieuwe masterclasses en binnengekomen vacatures.

De meerwaarde van een internationaal gecertificeerd directiechauffeur

Het moge duidelijk zijn: de opleiding tot International Executive Chauffeur (IEC) is een bredere opleiding dan een CCV-D opleiding. Maar waar zitten die verschillen dan in? Hier leest u meer over het verschil tussen een CCV-D gecertificeerde directiechauffeur en een IEC opgeleide chauffeur.

Wilt u meer weten over de opleiding International Executive Chauffeur? Vraag dan hier informatie aan.

Toelatingseisen Basisopleiding directiechauffeur

Toelating voor de CCV-D1 opleiding voor directiechauffeur of VIP/privéchauffeur worden op hoog niveau geschiedt op basis van de BRUSECO Monitor (intake).

Informatiepakket Aanmelden