Internationale opleiding directiechauffeur DEKRA D1

Het Duitse keurmerk voor directiechauffeurs is sinds 1 december 2012 ook in Nederland beschikbaar. Na Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland worden ook in Nederland, België en Frankrijk examens afgenomen. Duitsland voert dit keurmerk, dat exclusief wordt uitgegeven door de DEKRA, al sinds 2009.

DEKRA is een wereldwijd opererend certificeringsinstituut met ruim 44.000 medewerkers. Zij zijn in Nederland o.a. eigenaar van KEMA Quality en richten zich o.a. op het certificeren van specialistische beroepsgroepen. Deze certificering waarborgt het kwaliteitsniveau van de medewerkers in het algemeen en bij dit keurmerk van directiechauffeurs in het bijzonder.

In Nederland verzorgt BRUSECO de opleidingen voor het ´International Executive Chauffeur (IEC)´ certificaat. Sinds 2009 verzorgt BRUSECO in Duitsland voor overheden en toplimousinebedrijven deze opleiding. BRUSECO is in Duitsland reeds marktleider op dit specifieke terrein.

“Wij zijn als BRUSECO trots om deze opleidingen nu ook in Nederland en België te mogen verzorgen. Het is een sterk verbeterde versie van het huidige CCV-D programma, waarin beroepshouding, psychologie van het vak directiechauffeur en buitenlandse verkeersregels en verkeersdeelneming worden getoetst door het onafhankelijke (en internationaal gevestigde) DEKRA. Dit programma komt als geroepen. De arbeidsmarkt vraagt steeds vaker naar directiechauffeurs die meer kunnen dan alleen autorijden. Het gaat ook over sociale vaardigheden, presentatie en gastheerschap. Daar past dit programma mét internationaal erkende certificering naadloos bij”, aldus Paul Brussaard, directeur bij BRUSECO tijdens het tekenen van de overeenkomst.

overeenkomst_bruseco_en_dekra_wb
Paul Brussaard (directeur BRUSECO) en Patrick Brom (DEKRA NL)

 

College van Deskundigen International Executive Chauffeur

De opleiding in Nederland en België staat onder toezicht van een onafhankelijk College van deskundigen. Hierin zitten eindafnemers, directiechauffeurs (internationaal actief) en een etiquette/protocol specialist.

Trainingsdagen als herhalingsdagen CCV-D certificaat

De opleiding tot international Executive Chauffeur bestaat uit vier praktijkdagen die in binnen en buitenland worden gereden. Daarnaast volgt u een masterclass. Directiechauffeurs die in het bezit zijn van het CCV-D certificaat hoeven slechts een masterclass en twee praktijkdagen te volgen (die afgetekend kunnen worden als herhalingsdagen CCV-D) plus de aanvullende theoriemodules, voor ze kunnen deelnemen aan het DEKRA theorie- en praktijkexamen.