Leergang Didactiek voor voorrangsvoertuigen scoort hoog

In Nederland dienen jaarlijks meer dan 12.000 chauffeurs die werkzaam zijn voor de hulpdiensten te worden bijgeschoold. Daarvoor dient de rijinstructeur in het bezit te zijn van de OGS+ Bevoegdheidspas. Er is een tekort aan goed gekwalificeerde Rijcoaches OGS+. Daarom heeft BRUSECO als eerste opleiding in Nederland de Leergang Didactische Vaardigheden Rijonderricht Voorrangsvoertuigen ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Brandweer en andere hulpdiensten.

 

Tjonge, wat heb ik veel geleerd!” of “Kijk, hier heb je concreet veel nut van tijdens de lessen”. Dat zijn enkele reacties van de rijinstructeurs die deelnamen aan de eerste Leergang Didactische Vaardigheden Rijonderricht Voorrangsvoertuigen die op 11 september werd afgesloten.

“Dit is een unieke docentenopleiding”, zegt de trainer Paul Brussaard. “Omdat ik zelf ook actief ben binnen de brandweer, weet ik als geen ander hoe het is om met brandweermensen samen te werken, hoe hulpverleners het beste leren en gemotiveerd kunnen worden. Ik ben zelf oefencoördinator en oefenleider bij de Brandweer, waardoor ik exact weet waar een instructeur tegenaan kan lopen. Instructie aan deze doelgroep is natuurlijk heel wat anders dan een 18-jarige rijles geven. Als je je communicatie niet aanpast dan gaat het niet goedkomen. Dan ben je snel klaar.”

Die 15 jaar brandweerervaring is verwerkt in deze masterclass, die samen met onze opdrachtgevers en rijcoaches OGS+ is ontwikkeld en geschreven. Het is een combinatie van onze kwaliteiten als opleider en de opgedane praktijkervaring. BRUSECO is daarin uniek in Nederland. Deze opleiding is de eerste Leergang Didactische Vaardigheden Rijonderricht Voorrangsvoertuigen voor OGS+ instructeurs.

De eerste leergang Didactische Vaardigheden Rijonderricht Voorrangsvoertuigen van BRUSECO is beoordeeld door 10 kandidaten met een gemiddeld cijfer 8.9.

Dat is een mooi resultaat. Natuurlijk willen we het nog beter maken.

 

Binnenkort start onze 2de leergang Didactische Vaardigheden Rijonderricht Voorrangsvoertuigen.

De nieuwe leergang vindt plaats op 12 november (1 dag) en 10 december (1 dag). Dit is de derde groep die de Leergang Didactische Vaardigheden volgt. Paul Brussaard is dan ook de trainer. Meld je op tijd aan: vol is vol. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers.  Dit in verband met de persoonlijke feedback tijdens de masterclasses.

 

Ben jij WRM-instructeur en blijf jij nuchter als de blauwe zwaailichten aangaan. Ga jij rustiger ademhalen als de sirene aangaat?

Dan zou dit wel eens een hele mooie specialisatie voor jou kunnen zijn. 

 

Nieuwsgierig? https://www.bruseco.com/opleiding-instructeur-ogs/