Meer samenwerking met arbeidsmarkt

Connectie tussen opleider en arbeidsmarkt belangrijker dan ooit..

 

BRUSECO gaat meer samenwerken met belangrijke partners binnen de arbeidsmarkt. Door de Coronacrisis zijn een aantal zaken veranderd, waardoor de rol van de intermediair ineens een stuk belangrijker wordt. Daarom sluit BRUSECO een intensieve samenwerking met Brussaard Directiechauffeurs, Bookyourdriver.NL en het grootste platform voor vacatures voor directiechauffeurs en privé-chauffeurs: Chauffeur.nl.

 

Esther Bloemendaal, directeur van BRUSECO licht dit toe:

“Door de Coronacrisis neemt het aantal vacatures voor directiechauffeurs behoorlijk af. Doordat er meer thuis wordt gewerkt en er minder wordt gereisd (door online te vergaderen), kiezen bedrijven er vaker voor een directiechauffeur die met pensioen gaat voorlopig niet te vervangen. In plaats daarvan wordt nu een beroep gedaan op Brussaard Directiechauffeurs als intermediair. De verwachting is dat deze extra vraag naar tijdelijke directiechauffeurs het komende jaar zal aanhouden. Ervaring leert echter dat, zodra de normale drukte weer is teruggekeerd, mensen graag standaard gereden willen worden door een en dezelfde directiechauffeur. Als je veel reist dan is de behoefte aan een vaste chauffeur nu eenmaal groter.

 

De trend, zoals wij die nu inschatten, is dat vanaf medio 2022 weer vacatures worden ingevuld met betrouwbare en ervaren directiechauffeurs van BRUSECO en van Brussaard. Daarom gaan we nu intensiever samenwerken. Dit is in het voordeel van de directiechauffeur, die zijn of haar opleiding bij BRUSECO heeft gevolgd. Ook de opdrachtgever profiteert hiervan mee. Die wil immers graag over een gescreende, goed opgeleide en gecertificeerde directiechauffeur beschikken. Die vacature zal bij Brussaard Directiechauffeurs of bij CHAUFFEUR.NL worden geplaatst, zo is onze verwachting. Dit betekent dat we dicht bij het vuur zitten, de komende jaren”. aldus Esther Bloemendaal, directeur van BRUSECO.

 

De samenwerking tussen BRUSECO en Brussaard Directiechauffeurs betekent concreet dat kandidaten die bij BRUSECO de opleiding directiechauffeur succesvol hebben afgerond, als eerste in aanmerking komen voor deze hoogwaardige vacatures. Zo kan een doorstroom ontstaan naar de arbeidsmarkt. Dit is in het voordeel van de kandidaat-directiechauffeur en voor BRUSECO. Maar, zo waarschuwt Esther, niet alleen een goede opleiding, maar ook werkervaring is noodzakelijk bij een sollicitatie. Bij vacatures van grote bedrijven is ervaring binnen de branche cruciaal bij de selectieprocedure. Dan is het fijn als je bij Brussaard eerst een tijd op afroepbasis aan de slag kunt en die ervaring op kunt bouwen.”

 

Nieuwe categorie Directiechauffeurs

Brussaard Chauffeursdiensten is in Nederland een topklasse categorie begonnen voor de ervaren directiechauffeurs die in het bezit zijn van het DEKRA of CCV D2 certificaat. Deze directiechauffeurs worden alleen aan topexecutives van family offices, multinationals, grootbanken e.d. aangeboden. Brussaard verwacht dat de vraag naar dit executive chauffeurs de komende twee jaar gaat toenemen. Lees daar meer over op www.brussaard.nl.

 

Samenwerking in België

BRUSECO leidt internationaal op en werkt in België nauw samen met de topintermediair EdgarDrives.be. Dit is het executive label van DEKRA gecertificeerde directiechauffeurs in België.