Mobility2030: de nieuwe toekomst

We lezen en horen er veel over: de zelfrijdende auto, de elektrische auto en zelfs de vliegende auto. Boeiende en interessante ontwikkelingen in een tijd die wel wat goed nieuws kan gebruiken. Na de economische recessie van de afgelopen jaren geeft dit nieuws veel mensen een kans om toe te treden tot een nieuwe markt. Politici en ondernemers-in-de-dop schreeuwen om het hardst: dit is de nieuwe trend!

 

Door de nieuwe vorm van mobiliteit wordt het veiliger op de weg en kunnen we sneller, zuiniger of comfortabeler van A naar B reizen. Mooi voer voor de populistische politici. De wereld verandert en zij hebben het geroepen. Ergo: zij geven de uitvoerende partijen enorme subsidies om vooral de daad bij het woord te voegen…..  Over de wetten van ondernemerschap hoor je niemand, om nog maar te zwijgen over de wensen van de eindgebruiker. Wie heeft daar al eens goed naar gekeken?

 

Ook ik had de neiging om de nieuwe ontwikkelingen direct te omarmen. Vooral het aspect veiligheid spreekt mij aan. Maar toch ging het verhaal steeds verder wringen. Waar zit nou de logica? De logica van het bedrijf als Tesla, Uber, de elektrisch rijdende auto en last but not least de autonoom rijdende auto? Laten we eens iets kritischer naar deze ontwikkelingen kijken…

 

Met Mobility2030 ga ik hier verder mee aan de slag. Samen met onderzoekers, politici, juristen, autobouwers en afnemers. Om kennis te verdiepen en te verbreden. Want wie de ontwikkelingen op de juiste waarde inschat, kan daar direct garen bij spinnen.

 

* Welke voorspellingen zijn realistisch?
* Welke businessmodellen zijn van toepassing? *
* Wat kun je daarmee als eindgebruiker of ondernemer?
* Welk rapportcijfer geven we onze politici als het hierover gaat?
* Welke artikelen zijn hierover verschenen en wat vinden wij daarvan?

 

Samen met u wil ik dit platform activeren waarin we, aan de hand van publicaties en onderzoeken onze gedachten verder aanscherpen.

Doet u ook mee en volgt u ons initiatief? Word dan lid van de LinkedIn groep  Mobility2030  Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en praat mee!