10 en 11 juli nieuwe opleidingsplaatsen OGS+ beschikbaar

BRUSECO heeft ruimte voor WRM-rijinstructeurs die graag de specialisatie behalen waarbij wordt opgeleid met optische & geluidssignalen (OGS+). Deze twee of driedaagse rijopleiding zorgt voor een vlekkeloos praktijkexamen bij het IBKI, waarbij de OGS+ bevoegdheidspas wordt behaald.

 

“In Nederland bestaat een groot tekort aan professionele Rijinstructeurs met OGS+ Bevoegdheidspas”, aldus Paul Brussaard, directeur van BRUSECO Hulpdiensten. “Dit komt erop neer dat de huidige instructeurs met OGS+ pas vaak al tot volgend jaar zijn volgeboekt en dat veel chauffeurs niet getraind kunnen worden volgens de herziene Richtlijn. En dat is een een kwalijke zaak, omdat de rekening uiteindelijk bij de werkgever en de chauffeur komt te liggen, mocht het fout gaan in de praktijk. BRUSECO heeft mede daarom het initiatief ‘Brandweerrijschool‘ gestart. Veiligheidsregio’s kunnen hierdoor hun eigen personeel laten omscholen tot OGS+ Rijinstructeur. Dat is echter nog niet voldoende!”

 

Databank met OGS+ Rijinstructeurs

Mede daarom is BRUSECO gestart met de OGS+ instructeurs databank. Via deze database kunnen rijinstructeurs met de OGS+ Bevoegdheidspas, opgeleid via BRUSECO, beschikbaar worden gesteld aan die hulpdiensten. Van Groningen tot Zeeland, van Noord Holland tot Overijssel worden rijinstructeur vakbekwaam opgeleid tot OGS+ Rijinstructeur en beschikbaar gesteld voor een of meerdere dagen per week. Vooral de zaterdag en de avonden zijn populair.

 

Deze instructeurs dienen eerst de OGS+ Bevoegdheidspas te behalen bij het IBKI. Daarvoor dient de WRM-gecertificeerde rijinstructeur de opleiding Rijinstructeur OGS+ te volgen. Dit is een tweedaagse praktijkopleiding met een voorrangsvoertuig. Daarnaast dient de rijinstructeur het theoriedeel te behalen via de IBKI. Dit gaat via zelfstudie.

 

De data voor de praktijkopleidingen en het examen voor de maanden juni en juli 2019 staan inmiddels vast. Dit betekent dat hooguit 18 kandidaten opgeleid kunnen worden. De opleidingsplaatsen zijn dus beperkt. Kijk in de kalender op de hoofdpagina. De Nederlandse markt kent momenteel 150 OGS+ rijinstructeurs, terwijl er ruim 500 nodig zijn.

 

Meer weten over deze opleiding Rijinstructeur OGS+? Klik dan hier.