Opleiding Instructeur OGS+

U bent rijinstructeur en heeft de ambitie om een specialisatie toe te voegen aan uw instructeurskwaliteiten. U bent werkzaam (geweest) bij een hulpverleningsinstantie en wilt mensen leren hoe zij op een zo veilig mogelijke manier tijdens een PRIO 1 of 2 melding deel kunnen nemen aan het verkeer. Daarvoor heeft u een OGS+ Bevoegdheidspas nodig.

 

U volgt bij BRUSECO de opleiding rijinstructeur OGS+ waarna u deel neemt aan het IBKI examen (praktijk en theorie). slaagt u, dan mag u lesgeven aan medewerkers van de specifieke doelgroepen: Brandweer, Ambulance, Rijkswaterstaat, GHOR en Marechaussee.

 

Naast vakinhoudelijke kennis (en praktijkervaring!) hebben onze trainers zelf ook de specialistische opleiding tot rijinstructeur Verhoogde Rijvaardigheid gevolgd. Ze zijn zelf ook actief als chauffeur bij de hulpdiensten.

 

In de opleiding wordt ruim aandacht besteed aan uw eigen rijvaardigheid en verkeersinzicht. Het accent ligt echter altijd op uw trainersvaardigheden. Dit sluit naadloos aan bij de filosofie van BRUSECO waarbij de mens in zijn vakgebied altijd centraal staat. Het gaat daarbij niet alleen om het vergroten van uw eigen (rij)vaardigheden, maar ook om uw beroepshouding, eigen overtuigingen, belemmeringen en leercurves.

 

Op dit moment leidt BRUSECO alleen instructeurs op in opdracht van brandweerorganisaties en veiligheidsregio´s.

Voor offertes inzake de opleiding rij-instructeur OGS+ kunt u een mail sturen naar: info@bruseco.nl