Pech op de snelweg

Een van de chauffeurs die de masterclass Incidentmanagement heeft gevolgd als applicatiedag voor het behoud van zijn certificaat schreef ons onderstaande mail:

 

Op 22 juni was ik samen met de te rijden vip in de ochtend vertrokken richting Rotterdam. Meneer gaf bij vertrek al aan dat de motor er zo nu en dan de geest gaf, maar dat tijdens het ontkoppelen/start knop de motor wel weer aansloeg. Bij het vertrek werd ik hier meteen al mee geconfronteerd. Maar bij de 2e poging konden we gewoon onze reis beginnen. Al redenerend kon ik zelf maar 1 mogelijkheid bedenken, namelijk een verstoring in de brandstof toevoer dan wel iets van dien aard.

 

Onderweg richting Rotterdam kwamen we in een korte file terecht waar ik meteen weer met dit probleem werd geconfronteerd. Wederom konden we bij een 2e poging (al rijdende) weer verder. Inmiddels had ik de suggestie opgedaan om in de uren dat meneer aan het veragderen was naar een dealer te rijden zodat dit euvel uitgezocht kon worden en wellicht verholpen.

 

Zo gezegd zo gedaan. Ik ben naar de lokale dealer gereden en heb ze daar geïnformeerd over het probleem. Tijdens het diagnostiseren van het voertuig kwamen een aantal ounten naar voren die mijn vermoeden enigszins konden bevestigen. Weliswaar was het niet concreet genoeg voor de dienstdoende monteur om een goede analyse te maken, en tot actie over te gaan. Ik kreeg het advies bij de vaste dealer het voertuig volledig te laten onderzoeken. Hier kon ik het mee doen, en vertrok weer naar het kantoor waar mijn client aan het vergaderen was.

 

Laat in de middag reden wij weer retour, toen het noodlot net voorbij knooppunt Rijnsweerd toesloeg. Precies waar de hoofdrijbaan en een dubbele invoegstrook samen komen hield de motor er definitief mee op.Gelukkig was het spitstijd waardoor de snelheid van de voertuigen om ons heen zeer gering was. Helaas kwam ik op een plek stil te staan zonder vluchtstrook (viaduct). Gelukkig had ik al de rechterbaan gekozen, maar ik stond wel stil, wat een zeer gevaarlijke situatie was. Al het vrachtverkeer moest om ons heen rijden, wat natuurlijk een giga opstopping veroorzaakte. Ik heb daarop meteen 112 gebeld en de politie ingelicht over de situatie, exacte lokatie, en benodigdheden.

 

In de tussentijd bedacht ik mij dat ik alsnog het voertuig op een veiligere plek kon zetten door op de startmotor een stuk door te rollen om zo de rechter rijstrook weer vrij te maken. Tien minuten later kwam het wagentje van Rijkswaterstaat. Inmiddels had ik de politie geïnformeerd dat ik geen direct gevaar meer vormde voor het verkeer.

 

Na ongeveer 45 minuten werd onze auto weggesleept naar het BP station verderop. Daar konden wij nog een uur en drie kwartier wachten op de monteur van de ANWB. Die wist uiteindelijk te melden dat de brandstofpomp er geen zin meer in had. Wederom konden wij weer een dikke 30 minuten wachten om vervolgens weer weg gesleept te worden om uiteindelijk met een leenauto onze reis voort te zetten.

 

Toen de rust weer was teruggekeerd kon ik tegen mijzelf zeggen dat ik zeer blij was dat ik de cursus incidentmanagement had gevolgd bij Bruseco. Dit heeft mij geholpen om de situatie snel in te schatten, de juiste beslissingen te nemen en instanties op kort en bondig op de hoogte te brengen van de benodigde informatie.
Al met al weer een dag vol ervaring opgedaan.

Met vriendelijke groet

H.M.