RijschoolPro besteedt aandacht aan de WRM bijscholingen van BRUSECO

 

Nederland heeft er een nieuwe opleider voor rijinstructeurs bijgekregen. Opleidingsinstituut BRUSECO, bekend van de rijopleidingen voor professionele chauffeurs biedt nu ook de opleiding tot rijinstructeur categorie B aan. Ook start de opleider met verschillende WRM-bijscholingen.

 

Paul Brussaard, eigenaar en oprichter van BRUSECO, vertelt: “we zijn in 2001 gestart met het opleiden van directiechauffeurs en erkend door het CCV en DEKRA. Daarnaast traint BRUSECO al enkele jaren dagelijks chauffeurs van onze hulpdiensten op de openbare weg, met en zonder gebruikmaking van optische- en geluidssignalen.”

 

Die OGS+ trainingen gebeuren onder de namen Brandweerrijschool en Ambulancerijschool, waarbij experts uit het instructeursveld de rijtrainingen voor deze chauffeurs verzorgen. In toenemende mate worden daarbij ook WRM-instructeurs ingezet die zich hebben gespecialiseerd als OGS+ instructeur. Volgens Brussaard is er veel vraag naar die gespecialiseerde rijinstructeurs. “Daarom zijn we twee jaar geleden gestart met het opleiden van rijinstructeurs die zich willen specialiseren als instructeur voor hulpdiensten.”

 

Lees de rest van het artikel op de website van RijschoolPro