Fleet Safety Management

Inclusief Chauffeur Risico Profiel

 

Professionele mobiliteit, daar staat BRUSECO sinds 2001 voor. Daarom is, in nauwe samenwerking met wetenschappelijke instituten, onderzoekers en deskundigen, het Safe Drive Coaching (SDC) programma ontwikkeld als onderdeel van het Fleet Safety Management. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor bedrijven, instellingen en overheidsdiensten. Onderdeel hiervan is het persoonlijke Chauffeur Risico Profiel. Hiermee brengt u helder in kaart welke risico’s uw medewerkers lopen. Dit kan door middel van onze trainingen sterk worden gereduceerd.

 

Onze voertuigen veranderen sterk. De ontwikkelingen stapelen zich op; energiezuinige brandstoffen, nieuwe systemen en technische hulpmiddelen maken het autorijden aangenamer, efficiënter en veiliger. Deze ontwikkelingen vragen om een andere rijstijl van de automobilist. We worden gemakzuchtiger, vertrouwen meer op de technieken of doen dat juist nog te weinig.

 

De opleidingen voor veilig autorijden zijn door het Instituut BRUSECO herschreven. Dit heeft geresulteerd in het Safe Drive Coaching programma. Deze nieuwe methode is speciaal gericht op medewerkers die veel onderweg zijn met de auto, zoals adviseurs en buitendienst medewerkers. Het Safe Drive Coaching programma helpt hen om veilig onderweg te zijn, ongelukken of schade te voorkomen en weer veilig thuis aan te komen. Op een leuke en interessante manier wordt uw medewerker bewust gemaakt van alle risico’s en (on)mogelijkheden van de nieuwste rijvaardigheidstechnieken. Dit kan op individueel niveau, maar ook op bedrijfsbreed tot 40.000 voertuigen.

 

Efficiënt en effectief

Een groot deel van de automobilisten c.q. chauffeurs, gebruikt de nieuwe systemen verkeerd of niet optimaal. Dat is jammer. Daar willen we verandering in brengen. Daarnaast is de mens nog steeds voor 95% verantwoordelijk voor alle ongevallen. Dat is ons vakgebied. Door ons wetenschappelijk onderbouwde opleidingsprogramma, inclusief het Chauffeur Risico Profiel, zijn we in staat om het aantal ongevallen terug te dringen en het aantal schades sterk te reduceren. Dit biedt uw organisatie direct een groot kostenvoordeel en meer continuïteit van uw buitendienstmedewerkers door minder uitval door minder ongelukken en door vooral meer plezier te krijgen in het autorijden.

 

 

Hybride, elektrisch, waterstof; ze vragen om een andere rijstijl, waardoor optimaal gebruik kan worden gemaakt van iedere brandstofcel. Zo voorkomt u onnodig tijdverlies, doordat er minder vaak moet worden opgeladen (of getankt). Dit is een bijkomend voordeel van ons Safe Drive Coaching programma: directe besparing realiseren.

 

Daarnaast zijn de middelen om te communiceren sterk veranderd. We hebben allemaal de mogelijkheid om permanent in verbinding te staan met onze backoffice, klanten en collega’s. De vraag is op welke wijze dit veilig kan gebeuren. Hierbij speelt bewustwording een belangrijke rol.

 

Het Safe Drive Coaching Programma van BRUSECO leert buschauffeurs, vrachtwagenchauffeurs, touringcarchauffeurs, buitendienstmedewerkers, adviseurs en andere medewerkers die veel onderweg zijn, veilig, schoon en bewust gebruik te maken van alle noviteiten die beschikbaar zijn door de huidige autofabrikanten. Van brandstofcel tot mobieltje.

 

BRUSECO heeft een speciale test beschikbaar die jou helpt om jouw rijvaardigheid als bestuurder of chauffeur sterk te verbeteren. Het Chauffeur Risico Profiel is een online test van ongeveer een half uur. Het is een betrouwbare en uitgebreide test waarin een objectief beeld wordt gegeven van jouw persoonlijke risicogedrag in het verkeer.

 

Deze test kan op ieder moment op elke locatie worden gemaakt, waar een internetverbinding aanwezig is. Je ontvangt direct een terugkoppeling in de vorm van een rapportage. Uit deze rapportage kan, indien gewenst, een persoonlijk opleidingstraject worden uitgewerkt. Wij verwerken de resultaten in de daaropvolgende rijtraining. Zo ga je ook echt aan de slag met het verbeteren van jouw risicoperceptie; hoe jij naar risico’s kijkt en hoe je daarmee omgaat. Dit leidt ertoe dat je veiliger aan het verkeer gaat deelnemen en eventuele risico’s, door jou veroorzaakt, uitsluit of veel kleiner maakt. Als je een risico neemt, maak jij die keuze, bewust. De investering in jouw rijvaardigheidstraining wordt hierdoor sneller terugverdiend.

 

Juridische verantwoordelijkheid

De bestuurder is juridisch verantwoordelijk voor het besturen van de auto en de gevolgen die voortvloeien uit een ongeval. Tegelijkertijd wordt gekeken naar de werkgever die het voertuig beschikbaar stelt: is uw medewerker voldoende geïnformeerd en op de hoogte van alle technische hulpmiddelen?

 

Duurzaam

Door deel te nemen aan het Safe Drive Coaching programma, kunt u tussen de 3-15% op uw brandstofkosten besparen, of meer kilometers uit de accu halen. Dit scheelt onnodige laadmomenten.

 

Door deel te nemen aan het Safe Drive Coaching programma van BRUSECO heeft u als werkgever uw zorgplicht vervuld én u bespaart nog eens dubbel:

 

  1. Minder schade en uitval,
  2. Meer effect uit de brandstof of energie,
  3. Minder CO2 of Stikstof-uitstoot.
  4. Meer plezier in het autorijden.

 

Wereldwijd programma

Heeft u interesse om dit programma wereldwijd voor uw organisatie te laten verzorgen? Dat is ook mogelijk. Doordat we dit programma in alle Europese landen en ook wereldwijd actief aanbieden, kunt u zowel op nationaal als internationaal niveau profiteren van onze Safe Drive Coaching programma’s.

 

Met het Safe Drive Coaching programma zijn uw buitendienstmedewerkers en adviseurs veilig, efficiënt en duurzaam onderweg.

 

Neem contact op met Esther Bloemendaal via 088-278 7302 of via info@bruseco.nl voor het maken van een afspraak met Paul Brussaard om nader kennis te maken.