Vakopleiding Chauffeur Uitvaartvervoer

“Tradities zijn er om te beleven”

rouwautos
Hartelijk welkom bij BRUSECO. Als ontwikkelaar van de vakopleiding Chauffeur Uitvaartvervoer bieden wij u graag meer informatie over deze unieke en enige vakopleiding voor chauffeurs die betrokken zijn bij uitvaarten.

 

Toen ik in 2014 door enkele bedrijven uit de branche benaderd werd om een vakopleiding Chauffeur Uitvaartvervoer voor de branche te ontwikkelen werd ik al snel overtuigd van het nut en noodzaak van een goede opleiding.

 

Dit werd nog eens bevestigd na de ramp van de MH17. Toen zagen we het uitvaartvervoer in de spotlights staan, met alle ceremoniële toeters en bellen. Chauffeurs werden overal vandaan gehaald en ingezet. En toen werd helder hoe groot het verschil aan kwaliteit was. Tegelijkertijd zagen we ook hoe mooi het kan zijn: werken als chauffeur binnen het uitvaartvervoer. Als ontwikkelaar en trainer bij BRUSECO zag ik veel overeenkomsten tussen het vak van directiechauffeur en chauffeur uitvaartvervoer.  Maar ik zie zo evenzo veel verschillen!

 

Vakopleiding Chauffeur Uitvaartvervoer

Op 03 juni 2015 is deze opleiding van start gegaan. En met succes. De aanwezige chauffeurs vonden de training nuttig, prettig, respectvol en verhelderend. Bestaande kennis en ervaring werd uitgewisseld en diverse aspecten werden aangescherpt. Het gevoel van Meester-Gezel principe komt tijdens de opleiding weer terug; ervaringen worden uitgewisseld en gedachten gescherpt.

 

Tijdens de Masterclass op Landgoed Dijnselburg (een prima trainingslocatie midden in het land en geheel in stijl),  zijn aspecten zoals persoonlijke presentatie, non-verbale communicatie, wettelijke kaders van de Chauffeur Uitvaartvervoer en de prakijkcasussen behandeld, besproken en geoefend. En als klap op de vuurpijl zijn we in stoetvorm de behandelde theorie in praktijk gaan beleven. Een hele ervaring en buitengewoon leerzaam!

 

Vakopleiding Chauffeur Uitvaartvervoer: praktisch, nuttig en direct toepasbaar

Als Chauffeur Uitvaartvervoer komt u wel heel dichtbij de mensen. U weet precies wanneer u een stapje terug moet zetten. U bent er voor de nabestaanden die een bijzondere en droevige periode doormaken. U bent in feite onzichtbaar zichtbaar. U kunt observeren, op het juiste moment er voor de nabestaanden zijn. U maakt het voor de nabestaanden iets dragelijker, door uw werk met respect te doen. Chauffeur Uitvaartvervoer is dankbaar werk, omdat u rust kunt brengen, met oog voor detail. En ook als in het verdriet van de nabestaande niet uw verdriet, u bent betrokken met professionele distantie. Omdat tradities er zijn om te beleven. En daar geeft u betekenis aan.

 

Bent u nieuwsgierig naar de vakopleiding Chauffeur Uitvaartvervoer? Vraag dan naar onze informatieflyer Chauffeur Uitvaartvervoer.
Wij heten u van harte welkom bij deze waardevolle vakopleiding.

 

Paul Brussaard

 

Informatiepakket Aanmelden