Vakopleiding Chauffeur Uitvaartvervoer

“Tradities zijn er om te beleven”

rouwautos
Hartelijk welkom bij BRUSECO. Als ontwikkelaar van de vakopleiding Chauffeur Uitvaartvervoer of Uitvaartchauffeur bieden wij u graag meer informatie over deze unieke en enige vakopleiding.In

In 2014 is BRUSECO benaderd door een aantal professionele bedrijven uit de uitvaartbranche om een vakopleiding Chauffeur Uitvaartvervoer te ontwikkelen. Dit was duidelijk nodig. Door het vergrijzen van de chauffeur, verdween ook veel kennis en ervaring. Die kennis heeft BRUSECO nu geborgd in haar studiematerialen, waardoor we deze ervaring kunnen overbrengen op de nieuwe generatie uitvaartchauffeurs. De chauffeurs die de opleiding hebben gevolgd en deze iedere twee jaar herhalen (1 dag) staan in het Register Uitvaartchauffeur van de intermediair Chauffeur.nl.

De vakopleiding Uitvaartchauffeur of Chauffeur Rouwvervoer of Staatsievervoer wordt actueel gehouden. Sommige tradities verdwijnen en andere nieuwe vormen verschijnen. Zo ook het elektrische vervoer. Daarnaast brengt een multiculturele samenleving ook andere gebruiken met zich mee. Daarvan is de uitvaartchauffeur zich bewust. De opleiding besteed hier aandacht aan, zodat de chauffeur Uitvaartvervoer goed voorbereid is op de aankomende opdrachten.

De noodzaak van een goede vakopleiding voor de uitvaartchauffeur werd nog eens bevestigd na de ramp van de MH17. Toen zagen we het uitvaartvervoer in de spotlights staan, met alle ceremoniële toeters en bellen. Chauffeurs werden overal vandaan gehaald en ingezet. Ineens werd helder hoe groot het verschil aan kwaliteit en aanbod was. Tegelijkertijd zagen we ook hoe mooi het kan zijn: werken als chauffeur binnen het uitvaartvervoer.

 

Staatsievervoer is een unieke service
Een goede opleiding voor de uitvaartchauffeur betekent ook dat de meerwaarde van staatsievervoer toeneemt. Anders gezegd: als de chauffeurs het werk goed doen, dan ervaren nabestaanden een fijne en plezierige service in een voor hen hele lastige tijd. De chauffeur uitvaartvervoer ontzorgt de betrokkenen, door hen veilig en rustig te vervoeren, zodat de nabestaanden zich kunnen richten op het afscheid nemen van de overledenen of aan hun eigen rouwproces. De chauffeur werkt stil op de achtergrond en is onzichtbaar aanwezig. Deze heeft ook maar 1 gelegenheid om het goed te doen. Dat vraagt dus om een goede training en voorbereiding.

 

Vakopleiding Chauffeur Uitvaartvervoer

Op 03 juni 2015 is deze opleiding van start gegaan. En met succes. Inmiddels zijn ruim 300 chauffeurs opgeleid. De opleiding wordt aangeboden aan ZZP-chauffeur en aan uitvaartvervoerders en uitvaartondernemingen die graag de chauffeurs goed willen voorbereiden.  De aanwezige chauffeurs vonden de training nuttig, prettig, respectvol en verhelderend. Veel zaken worden bevestigd, andere zaken worden aangescherpt. Ook de regionale verschillen in Nederland komen helder in beeld. Bestaande kennis en ervaring werd uitgewisseld en diverse aspecten werden aangescherpt. Het gevoel van Meester-Gezel principe komt tijdens de opleiding weer terug; ervaringen worden uitgewisseld en gedachten gescherpt.

 

Tijdens de Masterclass op de Zonnebaan 45 in Utrecht (een prima trainingslocatie midden in het land), worden aspecten zoals persoonlijke presentatie, non-verbale communicatie, wettelijke kaders van de Chauffeur Uitvaartvervoer en prakijkcasussen behandeld, besproken en geoefend. En als klap op de vuurpijl wordt in stoetvorm de behandelde theorie in de praktijk uitgevoerd. Dit wordt ervaren als een hele interessante ervaring en buitengewoon leerzaam!”

 

Incompany

De opleiding Chauffeur Uitvaartvervoer wordt ook Incompany gegeven. Specifiek voor bedrijven of instellingen maakt BRUSECO een opleiding geheel op maat, afgestemd op de regionale gebruiken en behoeftes. Bent u nieuwsgierig naar de vakopleiding Chauffeur Uitvaartvervoer?

Wilt u weten wat de meerwaarde is voor uw bedrijf? Neemt u dan contact op met BRUSECO via 088- 278 73 00 of stuur een mail met uw vragen naar info@bruseco.nl.

ZZP-chauffeur

Wilt u zich aanmelden voor de OPEN trainingen en wenst u hiervan nadere informatie te ontvangen? Dan kunt u contact opnemen met BRUSECO via 088- 278 7300 of hier een informatiepakket aanvragen.