Van WRM instructeur naar OGS+ instructeur

meer dan standaard opleiden…

 

 

MarcAltijd als ik een voertuig met sirenes voorbij hoorde en zag komen, speelde ik met de gedachte om me te specialiseren in het rijden met optische en geluidssignalen. Ik wil méér doen dan het standaard opleiden, vandaar dat ik deze stap heb gezet.”

 

RijschoolPro besteedt aandacht aan WRM-rijinstructeurs die ook rijonderricht geven aan chauffeurs van voorrangsvoertuigen. Uit dit artikel blijkt dat je, als je een goede OGS+ rijinstructeur wilt worden, eerst praktische ervaring op moet doen. Twee door BRUSECO opgeleide Rijdocenten OGS+, Marc en Richard komen hierbij aan het woord. “Je moet er zelf veel tijd in steken om je te bekwamen, bijvoorbeeld door een stagetraject te volgen”, stelt Richard.

 

Beide Rijdocenten zijn al jaren WRM-instructeur en geven les voor diverse categorieën voertuigen. Ze zijn niet werkzaam bij de brandweer of ambulance, maar scoren tóch hoge waarderingen bij de Veiligheidsregio’s waar ze inmiddels via BRUSECO rijonderricht met optische en geluidssignalen en theorietrainingen verzorgen. Dit bewijst dat ook WRM instructeurs zonder achtergrond binnen de hulpdiensten succesvol aan de slag kunnen als OGS+ instructeur. BRUSECO helpt aankomende OGS+ instructeurs door extra masterclasses binnen de leergang aan te bieden en de mogelijkheid mee te lopen met ervaren instructeurs.

 

“De opzet van onze Leergang Didactische Vaardigheden Rijonderricht Voorrangsvoertuigen”, vult Paul Brussaard aan, “is erop gericht WRM-instructeurs en brandweer-rijinstructeurs samen te brengen om het beste van die twee werelden naar boven te halen. Zo leren beide groepen veel van elkaar en kunnen de Veiligheidsregio’s voordeel halen uit onze aanpak. Daar staat de Brandweerrijschool voor.” Instructeurs Marc en Richard delen hun ervaringen met de lezers van RijschoolPro.


Lees hier het volledige artikel in RijschoolPro.