VIP Guard D2

Vakopleiding VipGuard D2

De vakopleiding VipGuard D2 is te volgen nadat u succesvol de CCV-D1 of IEC D1 opleiding heeft afgesloten. U beheerst het autorijden als directiechauffeur goed. U bent op en top gastheer. U kunt op de juiste wijze communiceren en u kent alle aspecten van een professionele beroepshouding. U heeft een representatief voorkomen en komt altijd uw afspraken na. Kortom, u bent een ervaren en gecertificeerd directiechauffeur.

 

secwbBij de VipGuard opleiding wordt u getraind in Security Awareness technieken. Deze heeft u nodig wanneer u voor een opdrachtgever rijdt die (mogelijk) een beveiligingsrisico loopt. Naast alle kwaliteiten die u geleerd heeft tijdens de D1 vakopleiding, komen er op dit niveau nog meer taken bij. U heeft een breder takenpakket en dient u meer zaken voor uw opdrachtgever te regelen. Deze opleiding bereidt u hierop voor. U gaat uw VIP uitgebreider begeleiden en heeft daarbij één doel: uw VIP beschermen tegen kwaadwillende derden.

 

In deze opleiding leert u op een andere wijze uw route voor te bereiden. U leert speciale technieken om over meer informatie te kunnen beschikken. U beoordeelt uw omgeving anders (preventieve observatie) en verzamelt extra informatie voorafgaand en tijdens de uitvoering van de chauffeursdienst.

 

 

Modules VIP Guard D2 opleiding
U volgt bij BRUSECO drie Masterclasses die uw gereedschapskist verder vullen met de juiste instrumenten. Deze masterclasses zijn verplicht. De 2e en de 3e dag kunnen tevens worden aangemeld als applicatiedag voor het behoud van uw CCV-D1 en DEKRA D1 certificaat.

  1. Security Awareness I (Cybersafety)
  2. Security Awareness II (theorie preventieve observatie, profilering),
  3. Security Awareness III (praktijk preventieve observatie, rijvaardigheid).

Daarnaast dient u twee trainingsdagen (praktijk)  te volgen waarbij u zich verder specialiseert in achtervolgingstechnieken (hoe denkt de dader?). Daarbij traint u ook op een besloten circuit, om extra technieken te leren die te maken hebben met de beheersing van uw voertuig.

  1. Achtervolgingstechnieken en routeplan voorbereiding,
  2. Baantraining en examentraining.

 

Leren wanneer het u uitkomt
BRUSECO biedt u de mogelijkheid de VIPGuard D2 opleiding in losse modules te volgen. Voor een optimaal leerproces volgt u de studiemodules binnen 4 maanden. U kunt er echter ook voor kiezen om de modules over een langere periode uit te spreiden. Wanneer u het D2 examen wilt afleggen dient u alle modules binnen een termijn van 24 maanden te hebben gevolgd. Dit hoeft echter niet. Het staat u vrij deze modules zonder examen te volgen. Omdat u zelf uw studietempo bepaalt kunt u ervoor kiezen per module te betalen waardoor u niet in een keer het opleidingsbedrag hoeft over te maken. Uw studiebegeleider helpt u graag met uw persoonlijke programma.

 

Wet en regelgeving
BRUSECO benadrukt dat zij te allen tijde de wettelijke regels naleeft en respecteert. Deze training vindt in Nederland plaats, zodat u leert omgaan met de Nederlandse wet- en regelgeving. Op verzoek kan BRUSECO deze training echter ook in Duitsland, België of Frankrijk uitvoeren (door lokale trainers).