Informatiebijeenkomsten en masterclasses

 • 14 januari – Psychologische aspecten van het vak directiechauffeur

   

  masterclass IEC,2Wanneer u aan de slag gaat als directiechauffeur dan mag de opdrachtgever ervan uitgaan dat u veilig en comfortabel kunt rijden. Naast een goede rijvaardigheid en voertuigbeheersing worden nog een aantal bijzondere kwaliteiten van u gevraagd. U betreedt namelijk het domein van de Executive, waar privégesprekken worden gevoerd en waar u in eerste instantie als ´indringer´ wordt gezien. De wereld om de VIP wordt altijd zorgvuldig afgeschermd. En dat maakt tegelijkertijd het vak zo uniek: u treedt als directiechauffeur dit domein binnen. En de vraag is dan: hoe kan ik op een excellente wijze in deze zakelijke wereld functioneren?

   

  Tijdens de Masterclass Psychologische aspecten van het vak directiechauffeur, wordt dieper ingegaan op de relatie die u heeft met uw (toekomstige) VIP. U krijgt concreet gereedschap aangereikt, waardoor u doelgericht en professioneel uw VIP tegemoet kunt treden. U wordt u bewust van uw eigen kwaliteiten en leert uw sterke punten verder te ontwikkelen en uw zwakke punten te versterken. Deze masterclass staat open voor alle directiechauffeurs die de CCV-D opleiding of de IEC opleiding volgen of hebben gevolgd.

   

  Bent u wel in het bezit van het directiechauffeur certificaat, maar bent u niet bij BRUSECO opgeleid? Dan kunt u toch aan deze masterclass deelnemen!
  Neem hiervoor contact op met Michiel van de Water of Esther Bloemendaal: 088 2787 300.

 • 23 januari – Informatiebijeenkomst CCV-D en IEC opleidingen

  BisonofficeMaarssenBRUSECO organiseert iedere maand informatiebijeenkomsten voor mensen die interesse hebben in de opleiding tot CCV-D en DEKRA gecertificeerd directiechauffeur. U bent van harte welkom bij de informatiebijeenkomst van BRUSECO in Maarssen.

   

  Overweegt u om de opleiding tot International Executive Chauffeur (IEC) of gecertificeerd directiechauffeur CCV-D te gaan volgen? Wilt u weten wat deze opleidingen precies inhouden? Wilt u aan de slag als (internationaal) erkend directiechauffeur? Wilt u meer weten over uw kansen op een baan als gecertificeerd directiechauffeur? Komt u dan langs bij BRUSECO! Het programma start om 13:00 uur. Vanaf 12:45 uur staat de koffie en thee voor u klaar.

   

  U bent van harte welkom! Vul uw gegevens in op het formulier ´Aanvraag informatie BRUSECO opleidingen´ en geef in het veld ´opmerkingen´ aan dat u deze informatiebijeenkomst graag wilt bijwonen. Wij reserveren dan een plaats voor u. Heeft u reeds informatie over de BRUSECO opleidingen ontvangen? Dan volstaat het om u per mail aan te melden.

 • 18 februari – Levensreddend handelen voor de chauffeur

  inclusief een officieel certificaat en pasje op naam.

   

  Doe mee met de training AED/Reanimatie op maandag 18 februari 2019. Deze wordt door hulpverleners gegeven die zelf actief zijn als brandweerman of ambulance verpleegkundige.

   

  We hebben er veel ervaring mee bij BRUSECO: reanimeren in de praktijk. We lezen het ook dagelijks in de krant. Wat doet u als uw partner of collega een hartaanval krijgt of neer valt? Weet u dan wat u moet doen?

  Of heeft u al langer de stille wens om zelf ook te leren hoe en wanneer u kunt reanimeren? Op welke wijze u het verschil kunt maken?

   

   

  Een groot deel van de BRUSECO instructeurs is ook werkzaam als hulpverlener. En regelmatig zijn deze trainers actief betrokken bij het levensreddend handelen. Dit zijn ervaringsdeskundigen. En omdat het de missie van BRUSECO is om meerwaarde te bieden, is Levensreddend handelen een nieuw vast onderdeel van ons trainingsaanbod.

   

  De Masterclass “Levensreddend Handelen” in combinatie met de “Auto te Water”  wordt zelfs door DEKRA ook erkend als officiële herhalingsdag om uw DEKRA D1 en D2 certificaat geldig te houden. Daarnaast is deze Masterclass combinatie een verplicht onderdeel voor uw D2 en D3 VeiligheidsChauffeur certificaat.

   

  Heeft u het CCV D certificaat? Dan is deze Masterclass een goede aanvulling op uw certificaat, alhoewel deze niet wordt erkend als officiële herhalingsdag door het CCV.  BRUSECO is hierover wel in overleg met het CCV. U bent echter van harte welkom om uw officiële certificaat AED Reanimatie via BRUSECO te behalen. Uw opdrachtgever zal dit zeer waarderen!

   

  De Masterclasses zijn ook met nadruk bedoeld voor iedereen die klaar staat om de medemens te helpen. Dit betekent dat u ook uw partner kan meenemen. BRUSECO biedt hiervoor een speciale familiekorting.

   

   

  Hier ziet u de video om een indruk te krijgen van de inhoud van deze Masterclass Levensreddend Handelen van BRUSECO.

   

  Iedereen mag deelnemen aan deze Masterclasses van BRUSECO.

   

   

  Stap 1: AED / Reanimatie Training (1 dagdeel)

  Stap 2: Auto te Water training (1 dagdeel).

   

  U hoeft niet beide trainingen te volgen. Indien u deelneemt aan de AED Reanimatie training (1 dagdeel), dan ontvangt u ook een officieel certificaat en persoonlijk pasje. Dan mag u officieel reanimeren (baby, kind en volwassene) als burgerhulpverlener.

   

  Bent u directiechauffeur en wilt u uw DEKRA certificaat geldig behouden? Dan dient u de beide trainingen te volgen. (De volgorde is niet belangrijk).

  U ontvangt naast het officiële certificaat en pasje ook het Certificaat Levensreddend handelen voor directiechauffeurs op niveau D1, D2, D3 van BRUSECO.

   

  Vraag HIER informatie op over de herhalingsdagen bij BRUSECO en kijk naar de mogelijkheden om uw vaardigheden verder te professionaliseren.

   

 • 21 februari – Autovisie voor (directie)chauffeurs

  IMG_2638De ontwikkelingen binnen de autobranche volgen elkaar in snel tempo op. Het is bijna niet meer bij te houden.
  Toch wordt van u, als directiechauffeur verwacht dat u volledig op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen de autobranche.

  BRUSECO praat u graag bij tijdens de masterclass Autovisie voor directiechauffeurs. Deze masterclass staat voor iedereen open!

   

   

  Applicatiedag CCV en DEKRA.

  Gecertificeerde directiechauffeurs kunnen deze theoriedag aan laten tekenen voor het behoud van het DEKRA en CCV-D certificaat. Hier leest u meer over de masterclass Autovisie voor (directie)chauffeurs.

 • 31 december 2019: CCV stopt met het afnemen van de examens CCV D1 en CCV D2 voor de opleiding directiechauffeur. (bron CCV).

  Het werd op vrijdag 09 november 2018 bekend gemaakt door het CCV zelf. Het CCV gaat met ingang van 2020 stoppen met het afnemen van de examens voor de opleiding directiechauffeur. De kwaliteit van de examens kan niet meer worden gewaarborgd

   

  DEKRA neemt, als wereldwijd certificeringsinstituut (gericht op veiligheid), om die reden het stokje over van het CCV voor alle BRUSECO opgeleide directiechauffeurs. Dit sluit goed aan bij de internationale certificering in de omliggende landen, die al door DEKRA wordt verzorgd. Als grootste afnemer van het CCV-D examen (circa 55% van alle CCV examens) stapt BRUSECO om deze reden stapsgewijs over op het internationaal erkende en onafhankelijke DEKRA examen.

  Het DEKRA D1 en D2 certificaat geldt in Duitsland en België sinds 2009 als onafhankelijke certificering van directiechauffeurs die rijden voor de top van het bedrijfsleven. Veel grote instanties en multinationals kennen inmiddels de certificering door DEKRA voor hun directiechauffeurs. Daarna volgden ook Frankrijk en Luxemburg.

  Het Duitse DEKRA examen VIP Chauffeur D1 is in 2011 door DEKRA en BRUSECO aangepast aan de Nederlandse markt, zodat ook in Nederland opgeleide directiechauffeurs breder getoetst kunnen worden. In 2012 is BRUSECO in Nederland succesvol gestart met het aanbieden van deze uitgebreide en internationaal georiënteerde vakopleiding voor directiechauffeurs.  


  Nederland is met het DEKRA certificaat een belangrijk personencertificaat rijker
  Het CCV-D certificaat bood werkgevers en directiechauffeurs al veel voordeel; met de certificering door DEKRA wordt nu een uitgebreider alternatief geboden. Dat is goed voor het vak en last but not least van groot belang voor de veeleisende opdrachtgever. Die heeft een betrouwbare, gezonde en actueel opgeleide directiechauffeur tot zijn beschikking. Zoals het ook moet zijn, is onze visie.

  DEKRA heeft in Nederland inmiddels 250 DEKRA D1 examens afgenomen. Dit is 20% van de totale markt voor gecertificeerde directiechauffeurs (Bron: CCV en BRUSECO).
  Weet u nog niet wie DEKRA is? Hier ziet u een korte videopresentatie van DEKRA. Klik HIER.

   

   

   

  DEKRA is een, van origine Duits, onderzoeks- en certificeringsinstituut dat wereldwijd specifieke beroepsgroepen certificeert. DEKRA hecht veel waarde aan meetbaarheid en veiligheid. Ze zijn onafhankelijk en werken via hun eigen certificatieprocedures. Lees hier verder over DEKRA vakbekwaamheid directiechauffeur

   

  DEKRA toetst breder dan het CCV

  Doordat DEKRA zeer veel ervaring heeft in personencertificering, gaat zij verder dan de rijvaardigheidstoetsing van het CCV. Bij de examinering van de vakopleiding directiechauffeur toetst DEKRA op 40 punten de competenties van de directiechauffeur. Dit betreft niet alleen de rijvaardigheid en de theoretische kennis, maar ook het pro-actief handelen en de beroepshouding.

  Ieder jaar worden bij de aangesloten opleidingsinstituten audits uitgevoerd om te controleren of voldaan wordt aan het opleidingsplan (120 studie-uren, waaronder de CCV-D theorie plus extra aanvullingen). DEKRA woont ook de verplichte masterclass bij die onderdeel uitmaakt van het opleidingsprogramma. Niet alleen de aanwezigheid van de kandidaten wordt getoetst, maar ook of de training volgens het lesplan wordt verzorgd. De opleiding voor de DEKRA D1 directiechauffeur bevat daardoor 5 trainingsdagen, in tegenstelling tot de CCV-D opleiding die slechts 4 dagen verplicht stelt. Ook wordt in het buitenland gereden. Dit vraagt veel van de instructievoertuigen. Een baantraining is verplicht om zo vertrouwd te raken met de krachten op het voertuig.

  Lees meer..