Fleet Safety Plan

Mensgericht, meetbaar, objectief, effectief en aantoonbaar resultaat

Een plan dat werkt: het Fleet Safety Plan van BRUSECO.

 

Wanneer het wagenpark uit een groot aantal voertuigen bestaat, behoort de schadelast ook tot een belangrijk onderdeel van de kostenbegroting. Als bijna vanzelfsprekend wordt deze schadelast van soms honderdduizenden euro’s jaarlijks als vast onderdeel gezien van de kosten.

 

Door de huidige ontwikkelingen stijgen de kosten van schades en ongevallen exponentieel. Dit heeft een aantal oorzaken:

 • Het gedrag van de bestuurder is veranderd door de mogelijkheden om onderweg te communiceren, hierdoor neemt de afleiding toe,
 • De technische innovaties in de auto zorgen voor een enorme kostenstijging bij eventuele schades aan bumpers en het voertuig zelf. Deze onderdelen zijn veel duurder dan de oudere voertuigen,
 • Claims van de tegenpartij nemen toe,
 • Juridisch aansprakelijkheid van de bestuurder is toegenomen.

 

Dat de schadelast een vast onderdeel is van de kostenbegroting vinden wij bij BRUSECO niet alleen onwenselijk maar ook onnodig.

 

“Door middel van technische innovaties kan BRUSECO helder in kaart brengen waar het lek zit”, aldus Paul Brussaard, directeur BRUSECO. “Het mooie is dat wij ervaring hebben opgebouwd in de afgelopen jaren en dat we moeiteloos trends zichtbaar kunnen maken, waaruit blijkt dat het de verkeerde kant op gaat met de schades en financiële gevolgen daarvan. Dit heeft te maken met de bestuurder, zijn of haar gedrag, de innovaties in en rondom de auto en het kostenaspect van schade zelf. Dit laatste is schrikbarend toegenomen. Een bumper vervangen kost tegenwoordig meer dan € 4.500, – terwijl vroeger niet meer van 10% werd uitgegeven. Taxi’s zijn onverzekerbaar geworden.”, aldus Brussaard.

 

Voordelen aanpak BRUSECO

BRUSECO Fleet Safety Plan is beproefd en wetenschappelijk onderbouwd. Hierdoor kan er effectief resultaat worden geboekt en behouden. Tegelijkertijd maken we deze voordelen meetbaar en zichtbaar. Dit betekent concreet een enorme schadereductie. Hoe groter het wagenpark, hoe groter het financiële resultaat.

Bij BRUSECO rekenen wij met schadelast per miljoen kilometer. Dit ratio gaat door het BRUSECO Fleet Safety Plan aantoonbaar fors omlaag. Bedrijven als Coca-Cola en Johnson & Johnson gebruiken deze methodiek niet voor niets.

 

Bijeffect is eigenlijk het belangrijkste

Het bijeffect is dat de werknemer of partner die vaak onderweg is, minder kans loopt om betrokken te raken bij een ongeval en dus minder kans op letsel. Dit is uiteindelijk nog veel belangrijker. Want een advocaat of Board member, die uitvalt door een auto-ongeluk kost uiteindelijk nog meer geld. Zo vangen we twee vliegen in een klap”, aldus Paul Brussaard.

 

Advies om een chauffeur te nemen

Natuurlijk zullen we het niet nalaten om de betreffende functionaris af te en toe een chauffeur te laten inhuren via onze zusterorganisatie Brussaard Chauffeursdiensten. Maar helaas zijn veel functionarissen daar nog niet aan toe. Blijkbaar moet het eerst fout gaan”, aldus Paul Brussaard.

 

BRUSECO Fleet Safety Plan nu ook in Nederland

We hebben inmiddels wereldwijd ervaring opgedaan. Nu is deze aanpak ook in Nederland mogelijk via onze Nederlandse vestiging.

Bij de BRUSECO Fleet Safety Plan draait het om:

 1. Persoonlijke, mensgerichte aanpak.
 2. Meetbaar,
 3. Wetenschappelijk beproefd,
 4. Objectief,
 5. Aantoonbaar,
 6. Effect voor langere termijn.

 

BRUSECO maakt hierbij gebruik van 30 jaar ervaring in combinatie met de nieuwste technologische innovaties. Daarbij maakt zij gebruik van gecertificeerde rijdocenten die gespecialiseerd zijn in rijcoaching en begeleiding. Deze rijdocenten zijn speciaal opgeleid om dit programma op individueel niveau af te stemmen, zodat het effect tot aan de bestuurder wordt gegarandeerd.

 

De specialist in Nederland

BRUSECO heeft in Nederland het alleenrecht op deze innovaties waarmee zij ook werkt in Zwitserland en Duitsland.

Wilt u meer informatie over deze BRUSECO Methode voor uw Fleet Safety Management?

 

Neem dan contact op met Paul Brussaard via 088-278 7300 of via info@bruseco.nl

 

 

 

 

 

 

 

Vrijblijvend informatiepakket

Meer weten over de inhoud en kosten?

Vraag gratis en vrijblijvend het informatiepakket aan. Met daarin een overzicht van alle opleidingen, werkwijze en een overzicht van de prijzen van alle opleidingen.

Vraag deze kosteloos en vrijblijvend aan.

BRUSECO staat voor kwaliteit

BRUSECO is

  Geaccrediteerd als opleider door DEKRA
  Erkend beroepsopleider door het CRKBO
  Erkend opleider door het CCV (onderdeel van het CBR)
  Erkend opleider IBKI (OGS+ en WRM rijinstructeur).
  Lid van Beroepsregeling.nl
  Ruim 30 jaar praktijkervaring.
  Ervaren en professionele rijdocenten in vaste dienst.

Bedrijven die zijn aangesloten bij beroepsregeling.nl moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en regelgeving. Daar profiteert u van mee.

Heeft u bijvoorbeeld een klacht en komt u er met BRUSECO niet uit, dan kunt u een beroep doen op de AN-i geschillencommissie. Daarmee is onze kwaliteit extra gewaarborgd

Over Bruseco

 

Alle chauffeurs opleidingen

Kom naar onze (informatie) bijeenkomst

BRUSECO organiseert iedere maand informatiebijeenkomsten voor iedereen die interesse heeft in een van de opleidingen.
Eerst komende bijeenkomst:

Actueel

Laatste video's

Agenda

 • 23 mei 2024 – Online informatiebijeenkomst over de Vakopleiding directiechauffeur - Wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen? Wat ga ik verdienen? Hoe ziet het werk eruit als ik eenmaal gecertificeerd directiechauffeur ben geworden? Wat kan BRUSECO voor mij betekenen nadat ik de opleiding heb gevolgd? Deze en nog veel andere vragen worden tijdens deze bijeenkomst uiteengezet door de oprichter van […]
 • 5 en 19 juni 2024 – Online informatiebijeenkomsten opleiding directiechauffeur - Komt de eerste datum van de informatiebijeenkomst niet uit of is deze al volgeboekt? Geen nood, want BRUSECO organiseert meerdere keren per maand een informatiebijeenkomst voor mensen die meer willen weten over de opleiding directiechauffeur. Wat zijn uw loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Hoe ziet het werk eruit als u eenmaal […]
 • 19 februari 2024 – Masterclass Security Awareness -   Security awareness betekent: bewust zijn van veiligheid. Maar waar ben je je dan precies bewust van? En: waarom zou je je hier als directiechauffeur bewust van moeten zijn? Als directiechauffeur ben je verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de personen die je vervoert. Omdat dit vaak mensen zijn die een hoge positie bekleden is het […]