Master Directiechauffeur worden

Master International Executive Chauffeur, een flinke reis verder…

l

Behaal direct een hoger rendement uit uw vakopleiding ná uw CCV-D inschrijving

Wil je echt het verschil maken binnen het vakgebied van de directiechauffeur, privéchauffeur of vip-chauffeur? Ben jij klaar voor de toekomst?

Dan biedt deze Master certificering echt meerwaarde als je voor de zwaardere functies wilt gaan als directiechauffeur. We noemen dit het C-Level. Deze modules brengen je naar het hoogst denkbare niveau.

Met specialisaties die van meerwaarde zijn voor jouw opdrachtgevers: de CEO, CFO of andere C-Level bestuurders en DGA’s. Je kunt, nadat je het CCV-D certificaat hebt behaald, direct deze modules volgen.

Zo kun je èn jouw CCV-D certificaat geldig houden èn direct meerwaarde bieden door Master Directiechauffeur te worden met een officieel DEKRA certificaat. 

De nieuwe generatie directiechauffeurs: Master chauffeur met DEKRA erkend certificaat

 

 

 

 

 

 

Je wilt als directiechauffeur het beste uit jezelf halen! Dat maakt de keuze om te kiezen voor het DEKRA Certificaat (IEC) International Executive Chauffeur, eenvoudig!

Als verlengstuk van je CCV-D1 certificaat. Je bent er dan nog niet, want je kunt daarna uit diverse modules kiezen om Master Directiechauffeur of Master Privé-chauffeur te worden. Deze specialisaties vormen je kracht als professional achter het stuur. Zo maak je echt het onderscheid.

Je beschikt met het CCV-D certificaat over een uitstekende basis, Vooral directiechauffeurs die voor het bedrijfsleven en internationale firma’s willen gaan werken, halen meerwaarde uit het DEKRA certificaat.

Ben je een directiechauffeur die het beste uit zichzelf wilt halen? Dan is dit het neusje van de zalm.

De opstap naar Master Directiechauffeur DEKRA is eenvoudig. De praktijkdagen die je hiervoor volgt tellen meteen mee als herhalingsdagen om je CCV-D certificaat geldig te houden.

Wij stellen hiervoor samen een plan op, dat geheel bij jouw wensen en doelgroepen past. Hierbij kun je internationaal rijden en/of het accent leggen op veiligheid en beveiliging.

 

Zo eenvoudig werkt het:

 • DEKRA International Executive Chauffeur (IEC): Completer dan ooit als vervolg op het CCV-D certificaat.
 • Meer dan 30 jaar (internationale) opleidingservaring voor directiechauffeurs,
 • Ervaren en professionele instructeurs, die zelf ook 40 uur stage per jaar lopen als directiechauffeur,
 • Brede opleiding met innovatieve specialistische masterclasses, zoals Psychologische aspecten van het vak directiechauffeur, Internationale Verkeersdeelneming en Incidentmanagement,
 • Onafhankelijke (internationale) certificering door internationale certificeringsinstituut DEKRA,
 • Garanties voor betrouwbaarheid zijn nodig: De VOG- en Medische verklaring zijn bij DEKRA examen verplicht: de garantie voor uw werkgever of opdrachtgevers dat je betrouwbaar bent,
 • Aan het einde van iedere trainingsdag krijg je via een Persoonlijk Ontwikkelplan inzicht in jouw vorderingen

 

Je kiest voor jouw opdrachtgever het beste: het DEKRA Certificaat International Executive Chauffeur, als uitbreiding van het CCV-D1 certificaat. Dat kan alleen bij  BRUSECO.

 

 

Het werk van de directiechauffeur houdt niet bij de grens op

Het werkterrein in Nederland is voor de directiechauffeur uiterst beperkt. Dit in vergelijking met het werkterrein van uw opdrachtgever.

Die werkt vaak Europees of wereldwijd, doet veel zaken in Duitsland, België of Frankrijk. Van de directiechauffeur wordt verwacht dat hij ook in het buitenland zijn mannetje staat. Dit biedt jou duidelijk een voorsprong.

Door het BRUSECO programma tot International Executive Chauffeur te doorlopen, word je specialist binnen jouw vakgebied.

Naast de verhoogde rijvaardigheid leer je ook de bijzondere aspecten die samenhangen met het internationale werkterrein. Alleen zo ga je goed voorbereid met je VIP op pad.

Binnen de straal van 800 kilometer ben jij de piloot: vlot, veilig en comfortabel rijd je jouw VIP met een kruissnelheid van gemiddeld 130 kilometer per uur naar de eindbestemming om de volgende dag of nog dezelfde avond weer veilig thuis te komen.

En mocht er onderweg onverhoopt toch iets gebeuren: dan ben je hierop voorbereid door middel van de Masterclasses Incidentmanagement, Levensreddende Handelingen en VIP te Water. Met BRUSECO houd je je vakkennis actueel en praktisch toepasbaar. Je bent in staat meerdere dagen met een VIP onderweg te zijn. Je breidt je werkterrein op professionele wijze verder uit.

 

Lees hier meer over de meerwaarde van een internationaal opgeleide directiechauffeur

 

.

Duur opleiding tot internationaal directiechauffeur

 

 

 

 

 

 

 

Nadat je het CCV-D certificaat hebt behaald, kies je voor aanvullende modules die bij jouw wensen passen. Je volgt deze modules en traint je rijvaardigheid in Duitsland en in België.

Je volgt, naar wens, specialistische masterclass om je kennis verder uit te breiden. Alle theorie van de opleiding directiechauffeur  staat op Excellent.Me.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen bij DEKRA.

De opleiding ´International Executive Chauffeur´ wordt geëxamineerd door DEKRA, een van de meest toonaangevende expertorganisaties ter wereld, met ruim 35.000 medewerkers. 

Alle test-, inspectie, audit- en certificatieactiviteiten van het voormalige KEMA Quality vormen een integraal onderdeel van de DEKRA Certification Group.

Naast wereldwijd gerelateerde keurings- en certificatiemerken ten aanzien van veiligheid en conformiteit, zoals bijvoorbeeld KEMA-KEUR, richten zij zich ook op het certificeren van specialistische beroepsgroepen in de vorm van persoonscertificatie.

 

Bekijk hier de reportage op RTL Transportwereld over de DEKRA certificering van directiechauffeurs!

 

CCV D1 of D2 als basis voor DEKRA IEC

 

dekra_directiechauffeur

 

 

 

Ben je al in het bezit van het CCV-D1 certificaat? Dan kun je de opleiding tot International Executive Chauffeur (IEC) via een verkort programma volgen.

DEKRA heeft de CCV-D1 opleiding namelijk als basisstof erkend voor de DEKRA D1 certificering. Dit betekent dat je alleen twee masterclasses en twee dagen rijvaardigheid in het buitenland hoeft te volgen voor je het examen aanvraagt.

Praktijkdag DEKRA = herhalingsdag CCV-D

BRUSECO bied je de mogelijkheid de praktijkdagen (alleen rijvaardigheid) van de opleiding International Executive Chauffeur als herhalingsdagen voor het behoud van jouw CCV-D certificaat af laten tekenen.

Dit geldt ook voor de herhalingsdagen die je bij BRUSECO volgt voor het behoud van het DEKRA certificaat. Daarmee houd je zowel je DEKRA certificaat als je CCV-D1 certificaat geldig!

 

Examen International Executive Chauffeur bij DEKRA

Heb je alle praktische en theoretische opleidingsdagen doorlopen? Kun je een verklaring omtrent gedrag (VOG) en een geneeskundige verklaring overleggen? Dan kun je het examen bij DEKRA Certification in Arnhem afleggen.

Dit bestaat uit een mondeling examen en een praktijkexamen. De opleiding International Executive Chauffeur voldoet aan de normen van het onafhankelijke certificeringsinstituut DEKRA.

DEKRA is wereldwijd actief in het certificeren van specifieke beroepsgroepen en is in 2009 met BRUSECO een samenwerking aangegaan om het beroep van directiechauffeur te certificeren.

Juist bij het beroep van directiechauffeur is veiligheid en pro-activiteit heel belangrijk. Niet voor niets wordt de directiechauffeur op deze punten getest.

BRUSECO is het enige opleidingsinstituut in Europa dat haar opleidingen (ook) door DEKRA Certification laat toetsen. De opleiding tot International Executive Chauffeur kan in Nederland, België, Duitsland of Frankrijk worden gevolgd.

 

Jaarlijkse bijscholing houd je scherp

 

 

 

 

 

 

Je houd je vaardigheden bij door jaarlijks een herhalingsdag of een masterclass te volgen (minimaal 8 uur per jaar).

Door ieder jaar minimaal 1 dag te trainen blijft jouw DEKRA certificaat geldig. Je kunt kiezen uit o.a.

 1. VIP te Water en Levensreddend handelen,
 2. Risico Awareness,
 3. Incidentmanagement voor directiechauffeurs,
 4. Autoveiligheidstraining (baan),
 5. Autovisie

De meerwaarde van een internationaal gecertificeerd directiechauffeur

Het moge duidelijk zijn: de opleiding tot International Executive Chauffeur (IEC) is een bredere opleiding dan een CCV-D opleiding. Maar waar zitten die verschillen dan in?

Hier lees je meer over het verschil tussen een CCV-D gecertificeerde directiechauffeur en een IEC opgeleide chauffeur.

 

Toelatingseisen Basisopleiding directiechauffeur

Toelating voor de DEKRA-D1 en/ of CCV-D1 opleiding voor directiechauffeur of VIP/privéchauffeur geschiedt altijd op basis van de BRUSECO Monitor (intake).

 

Vrijblijvend informatiepakket

Meer weten over de inhoud en kosten?

Vraag gratis en vrijblijvend het informatiepakket aan. Met daarin een overzicht van alle opleidingen, werkwijze en een overzicht van de prijzen van alle opleidingen.

Vraag deze kosteloos en vrijblijvend aan.

BRUSECO staat voor kwaliteit

BRUSECO is

  Geaccrediteerd als opleider door DEKRA
  Erkend beroepsopleider door het CRKBO
  Erkend opleider door het CCV (onderdeel van het CBR)
  Erkend opleider IBKI (OGS+ en WRM rijinstructeur).
  Lid van Beroepsregeling.nl
  Ruim 30 jaar praktijkervaring.
  Ervaren en professionele rijdocenten in vaste dienst.

Bedrijven die zijn aangesloten bij beroepsregeling.nl moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en regelgeving. Daar profiteert u van mee.

Heeft u bijvoorbeeld een klacht en komt u er met BRUSECO niet uit, dan kunt u een beroep doen op de AN-i geschillencommissie. Daarmee is onze kwaliteit extra gewaarborgd

Over Bruseco

 

Reviews

9.2

Score voor BRUSECO na 110 ervaringen.

 • “Na 42 jaar Antiek restaurator toch maar weer een opleiding gedaan. Dekra D1 met dank aan Ron van Doorn, mijn coach heb ik vol overgave mij gestort in de deze vakopleiding. de opleiding zat goed in elkaar alle aspecten kwamen aan bod tot etiquette tafelmanieren en natuurlijk perfect chauffeuren. De hoffelijkheid ten top!”
 • “Na 25 jaar koerierswerk in binnen en buitenland vond ik het tijd om mij te bekwamen u een andere tak van (tran)sport.
  De informatiedag bij Bruseco van dhr.Paul Brussaard was zeer inspirerend en deed mij besluiten de monitor te gaan doen om te zien of het vak van directie-privé chauffeur wat voor mij was.
  Na 3 leerzame uren met Ron van Doorn heb ik het besluit genomen om zowel de CCV-D1 als de DEKRA opleiding te gaan doen.
  Zowel de theorie via excellent-me als de praktijk week met dhr Hans Peter Woznitza zijn mij zeer goed bevallen.
  Ik heb inmiddels het CCV-D1 certificaat behaald en ga binnenkort op voor het DEKRA certificaat.”
 • “Ik heb in januari 2018 de monitor en de informatiebijeenkomst mogen mee maken. Na een positief advies ben ik 19 februari aan de opleidingsweek mogen beginnen. Deze was zwaarder dan ik had verwacht, mede omdat ik de eerste praktijkdag alleen was. De andere 3 dagen zijn er 2 andere personen mee geweest die applicatiedagen moesten volgen, hier heb ik veel van geleerd en positieve feedback van gekregen. Nadat mijn praktijk examen voldoende was beoordeeld, heb ik 8 maart jl mijn theorie examen behaald.
  De medewerking vanuit Bruseco qua leermiddelen en begeleiding voorafgaand en tijdens de praktijkweek was zeer goed en hierdoor ben ik voor beide examens de eerste keer geslaagd. Mijn dank hiervoor aan Ron (tijdens mijn praktijkweek) en aan Michiel en Esther voor de antwoorden op mijn vragen ivm de opleiding en e-e-learning. Tevens wil ik Paul bedanken voor de goede informatie over de opleiding en de mogelijkheden als chauffeur tijdens de informatiebijeenkomst.”
 • “Na de info-dag bij Bruseco was ik al overstag, deze Firma en hun instructeurs gaan alleen voor het beste zowel in opleiding als uitvoering.De opleidingsweek met Hans Peter was voor mij een zeer leerzame maar ook een hele prettige week. Samen met mijn mede cursist Rene en Hans Peter als instructeur hebben we genoten maar bovenal erg veel geleerd, hetgeen resulteerde dat, Rene en ik, beiden zowel het Dekra en CCV-D1 in 1 keer behaalden.
  Chappeau Bruseco EN Hans Peter voor de Excellente Opleiding.”
 • “Na de monitor half december 2017, en een zeer intensieve trainingsweek, ben ik geslaagd voor mijn Dekra examen.
  Ben zeer tevreden over de opbouw van de opleiding, elk aspect van directie chauffeur is aan bod gekomen. HP is een professionele trainer, zeer veel geleerd van deze man.”
 • “Na de monitor in oktober 2017, kon ik beginnen aan de opleiding tot directiechauffeur-D1. Zowel het theorie- als praktijkexamen zijn inmiddels positief afgerond. Voor beide examens ben ik in één keer geslaagd.
  De informatievoorziening van Bruseco was vooraf duidelijk, bovendien zijn ze stipt met antwoorden op vragen per mail. De informatie die ik kreeg tijdens de monitor was duidelijk, het rapport over mijn kunnen had ik de volgende dag van Ron van Doorn al in de mail. De trainingsweek was zeer interessant en leerzaam met een vriendelijke en vakbekwame instructeur, Hans-Peter Woznitza. Het vak van directiechauffeur vereist veel meer dan alleen maar autorijden, deze overige aspecten van dit vak worden in korte tijd bijgebracht. Ik heb in de trainingsweek veel geleerd en genoten.
  Het is niet goedkoop, maar ik zie het als een investering. Daarnaast krijg je toegang tot het netwerk van Bruseco, om te solliciteren op vacatures die er zijn. Dat is ook een reden geweest voor mij om de opleiding bij Bruseco te volgen. Ik verwacht binnenkort aan de slag te kunnen als directiechauffeur.
  Als ik dan via het netwerk van Bruseco ook nog een baan kan vinden, dan klopt het hele plaatje en krijgen ze van mij een 10!”
 • “Kort gezegd: Het hele bedrijf is toegankelijk, communicatief vaardig, open, eerlijk, en transparant. Iedereen helpt jou om je doel te halen.

  Mijn ervaring uitgeschreven:
  Als eerst een informatie avond waar de vaardigheden en verschillende toepassingen van DEKRA- en CCV-D1 goed word uitgelegd.
  Hierna was meteen duidelijk dat DEKRA D1 bij mij past. Dan volgt een rijvaardigheid monitor. Past je rijstijl bij DEKRA- of CCV- D1. Hier word je vakkundig naar gekeken. Dan voor DEKRA-D1 een 5 daagse training door Nederland, Duisland en België. wat je hier geleerd wordt is niet te beschrijven. top, geweldig, fantastisch! Dan nog Theorie en één dag masterclass psychologie. Ook heel leerzaam maar vooral ook een les pakket dat goed in elkaar zit.
  Door corona heb ik nog de ervaring dat de lessen stil kwamen te liggen en de examen uitgesteld werd. Over de informatie, begeleiding en aanpak van online lessen ben ik dan ook vol lof! Ook de medewerkers achter de schermen hebben mij goed begeleid en op de hoogte gehouden over de gang van zaken. en dat terwijl ze zelf nog gingen verhuizen naar een ander pand.
  Naadloos is dit gegaan ik heb niks gemerkt en nergens hinder van gehad.
  Kort gezegd: Het hele bedrijf is toegankelijk, communicatief vaardig, open, eerlijk, en transparant. Iedereen helpt jou om je doel te halen. “

 • “Het vak als directie-/privéchauffeur sprak mij al langere tijd aan. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een opleider die aansloot bij mijn wensen. Er zijn meerdere spelers op deze markt en daarom heb ik bij diverse aanbieders een intake gedaan om zo degene te kunnen kiezen die voor mij dit moment het beste paste. Na wat wikken en wegen besloot ik voor de gecombineerde IEC/CCV-D1 opleiding bij Bruseco te kiezen.
  Ik ben van mening dat je moet streven om je te onderscheiden van de grote meute. Ik heb daarom voor deze gecombineerde opleiding om daarmee het verschil te maken bij het vinden van opdrachten in chauffeursland. De vraag is immers beperkt en het aanbod van chauffeurs aanzienlijk.

  Voorafgaand aan de praktijktrainingsweek heb ik het als zeer nuttig ervaren om me te verdiepen in de theorie van het vak directiechauffeur via Excellent.me.
  Met het doornemen van de stof bouw je een ruim voldoende kennis op van de aspecten die bij het vak als directiechauffeur komen kijken. Tevens zijn de proefexamens een goede maatstaf voor het af te leggen theorie-examen bij het CBR (voor het CCV-D1) en het theoretische toetsingsdeel bij het DEKRA IEC examen.

  De opleidingsweek heb ik als pittig ervaren, je staat in zo’n week 100% aan door de grote hoeveelheid aan informatie die je aangereikt krijgt en tracht toe te passen om op een hoger niveau als chauffeur (en vooral alles wat daarbij komt kijken) te komen.
  Hierin ben ik uitermate goed begeleid door zowel Ron, Hans Peter en mijn medecursist Patrick. Het was een uiterst leerzame week.
  Nagenoeg aansluitend heb ik met positief resultaat zowel het CCV-D1 als DEKRA IEC-D1 examen afgerond.

 • “Na de informatiemiddag heb ik mijzelf opgegeven voor de Monitor. Hierin wordt door BRUSECO gekeken of je geschikt zou kunnen zijn voor directie chauffeur, maar zeker ook voor jezelf een hele goede investering om hierin over jezelf duidelijkheid te krijgen.
  In januari de opleiding Directie chauffeur CCV D1 gevolgd onder begeleiding van Hans Peter Woznitza, samen met ‘copiloot’ Floris. Een heel intensieve, maar zeker ook interessante week, er is absoluut een verandering van rijstijl aan de orde gekomen, je leert de rust te bewaren, écht vooruit te kijken/ te denken, zien én waar te nemen, actief/defensief te rijden, en zo komt er nog veel meer langs.
  Er is een middag baantraining in Lelystad, werkelijk geweldig! Hier krijg je inzichten die je veel duidelijk maken en die je vanaf dat moment meeneemt in je rijgedrag, en daarbij een training die zó gaaf is om te doen.
  Mijn opleiding is afgetopt door drie uur extra training van Ron van Doorn, die nogmaals de puntjes op de i heeft gezet.
  Ik kan zeggen ik heb les gehad van twee zeer ervaren en positieve instructeurs.
  Ik kan BRUSECO aan iedereen geïnteresseerd in deze opleiding aanbevelen.
  Langs deze weg dank aan het BRUSECO team voor jullie inzet.
 • “Na een intensieve en goede opleiding door Ron van Doorn bij Bruseco, heb ik mijn certificaat CCV-D1 gehaald. Nu ga ik op zoek naar een baan als Directiechauffeur, omdat ik dit meer als een hobby zie dan als werk.”

Deel je ervaring

Alle chauffeurs opleidingen

Kom naar onze (informatie) bijeenkomst

BRUSECO organiseert iedere maand informatiebijeenkomsten voor iedereen die interesse heeft in een van de opleidingen.
Eerst komende bijeenkomst:

Actueel

Laatste video's

Agenda

 • 30 nov – applicatiedag CCV-D en/of DEKRA (1 plek vrij) -   Moet jij nog voor 1 december een applicatiedag directiechauffeur praktijk volgen om je certificaat directiechauffeur geldig te kunnen houden? Dinsdag 30 november hebben wij nog één plek vrij. Uiteraard rijden we met mondkapje en nemen we de coronaregels in acht! Meld je snel aan via een mail naar info[ad]bruseco.nl.      
 • 7 december – Online informatiebijeenkomst over de Vakopleiding directiechauffeur - Wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen? Wat ga ik verdienen? Hoe ziet het werk eruit als ik eenmaal gecertificeerd directiechauffeur ben geworden? Wat kan BRUSECO voor mij betekenen nadat ik de opleiding heb gevolgd? Deze en nog veel andere vragen worden tijdens deze bijeenkomst uiteengezet door de oprichter van […]
 • 22 december en 19 januari – Online informatiebijeenkomsten opleiding directiechauffeur - Komt de eerste datum van de informatiebijeenkomst niet uit of is deze al volgeboekt? Geen nood, want BRUSECO organiseert meerdere keren per maand een informatiebijeenkomst voor mensen die meer willen weten over de opleiding directiechauffeur. -Wat zijn uw loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? -Aan welke voorwaarden moet u voldoen? -Hoe ziet het werk eruit als u eenmaal […]
 • 26, 27 en 28 januari – Opleiding erkend verkeersregelaar - Er is op dit moment een groot tekort aan professionele verkeersregelaars. Denk hierbij aan het werken in een teststraat of op een vaccinatielocatie. Maar het evenementenseizoen gaat ook weer beginnen, dus daar komt ook veel werk uit voort. Wees kritisch waar je de opleiding doet. Want het werk van een verkeersregelaar kent een grote verantwoordelijkheid. […]
 • 25 februari – Masterclass autotechniek en veiligheid ADAS++ (ook WRM 54) - De ontwikkelingen binnen de autobranche volgen elkaar in snel tempo op. Het is bijna niet meer bij te houden. Ben jij als chauffeur of rijinstructeur op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? BRUSECO praat je graag bij! Hybride rijden, volledig elektrisch , adaptive cruise control, de rijstrook-assistent, ABS, ESP, TPMS, BLIS….. als rijinstructeur, maar ook […]