Over BRUSECO

Internationale opleidingen voor directiechauffeurs

BRUSECO biedt sinds 2001 in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland praktijkgerichte opleidingen voor directiechauffeurs, erkend door het CCV en het internationale certificeringsinstituut DEKRA. Indien u directiechauffeur wilt worden of als prive-chauffeur op een hoger niveau wilt functioneren dan bent u bij BRUSECO aan het juiste adres. Samen met specialisten vanuit de praktijk houdt BRUSECO zich continu bezig met het ontwikkelen van trainings- materialen en praktijkverrichtingen, afgestemd op de hoogte van het verlangde service- en veiligheidsniveau. De opleiding directiechauffeur wordt zowel op de openbare weg als op een besloten trainingsbaan gegeven.

 

Directiechauffeur opleiding: maatwerk

BRUSECO traint met twee kandidaten op één instructeur, waardoor u verzekerd bent van optimale aandacht en begeleiding. Directie chauffeurs die doorgroeien naar een zwaardere functie in de top van het bedrijfsleven of ministeries worden door BRUSECO, en haar specialistische partners op het gebied van beveiliging, getraind om adequaat te reageren op specifieke situaties en gebeurtenissen.

 

Directiechauffeur worden: vaardigheden

Een directiechauffeur is meer dan iemand met een B-rijbewijs die graag achter het stuur van een mooie auto kruipt. Het opleidingsprogramma van BRUSECO leert u geen trucjes aan die voor de korte termijn een goede indruk achterlaten, maar zorgt voor een permanente verbetering van uw houding en vaardigheden. Daarbij kijken we naar uw vaardigheden achter het stuur, maar ook hoe groot uw werkveld is (nationaal of internationaal) en naar de omgang met uw toekomstige opdrachtgevers. Daarbij kunnen we putten uit meer dan 21 jaar kennis en ervaring in het opleiden, selecteren en detacheren van directiechauffeurs.

 

Opleiding directiechauffeur: de eerste stap

Voordat u aan de CCV erkende CCV-D opleiding directiechauffeur of de DEKRA erkende opleiding International Executive Chauffeur (IEC) begint willen wij u beter leren kennen, om uw sterke en zwakke punten duidelijk in kaart te kunnen brengen. Dit gebeurt via de BRUSECO Monitor. Dit unieke assessment vormt voor onze instructeurs een stevig fundament om u effectief en efficiënt te kunnen opleiden. De BRUSECO Monitor vormt de eerste stap van uw opleidingstraject. U kunt, na het volgen van de Monitor, zelf al aan de slag gaan met hetgeen u door de instructeur tijdens de Monitor is aangereikt. Daardoor begint u goed voorbereid aan de opleiding tot (internationaal) directiechauffeur.

 

9.1

Score voor Bruseco na 82 ervaringen.

 • “Een onwijs leuke ervaring waarbij je ontzettend veel leert over procedures om een te water geraakte auto te verlaten. Het leukste was wel om met een geblindeerde duikbril veilig de auto te verlaten, net zoals in het echt! Dan zie je namelijk ook (vrijwel) niks.De instructeurs deden het heel goed. Zij lieten de mensen die wat angstig waren, hun eigen grenzen bepalen om vervolgens iets te doen wat ze eigenlijk niet durfden. Helemaal top!”
 • “Leuke groepssamenstelling, goede trainer en een zeer hoge mate van interactiviteit met directe, constructieve feedback. Veel van geleerd. Had verwacht dat het meer theorie zou zijn, maar het bleek (gelukkig) een zeer persoonlijke training.”
 • “Na een week geblokt te hebben op de trafficweb eindelijk de praktijk. In een A6 quattro 3.0 ltr diesel. Rijden in mijn omgeving (nijkerk/woudenberg/wijk bij duurstede) denk je de buurt een beetje te kennen, niet dus. Met Gerrit als instructeur. Buitengewone week, weer was goed, mede cursist (Henry) prima, en later in de week stapte een nieuwe instructeur bij. Met z;n vieren op pad. Woensdag top dag! Dijkenroute, zeewolde/testbaan lelystad en een hapje eten in Apeldoorn. Die week zit vol met kennis, rijden naar bloemisten/stadhuizen/politie etc. Een week gezelligheid en was niet zomaar om. Lange dagen met veel nieuwe indrukken.
  Examen gehaald met een mooi cijfer! “
 • “Na een interessante informatiemiddag in Zeist, de verplichte monitor ondergaan die een goed inzicht in het werk van een directiechauffeur verschafte.
  daarna in november gestart met de bijzonder intensieve opleiding.
  Het contact met mijn trainer, Gerrit Rook, is uitermate plezierig geweest.
  Helaas heeft de examinator van het 2e examen mij negatief beoordeeld door te zwaar in te zetten op veiligheidselementen, die bij het D2 examen behoorde. Bruseco is mij hierin tegemoet gekomen door een extra examen aan te bieden.
  Locatie: was prachtig en perfect met een keur aan bijzondere omstandigheden.
  Trainer: Gerrit was de rust zelve en dit had een positieve uitwerking op mijn houding.
  Auto: Audi 3.0 TDI quattro: representatief voor de branche; plezierig om in te rijden”
 • “Ron is een professionele trainer. Hij heeft mij gedurende de praktijkweek heel veel inzichten gegeven en laten ervaren. Ben veel te weten gekomen over het lezen van de weg maar ook over mijzelf. Heb 20/3 CCV D1 examen en de 31e DEKRA.
 • “De cursus Psychologische aspecten van het vak directiechauffeur heeft ten doel een effectieve communicatie door de chauffeur met zijn opdrachtgever. De cursus geeft ook inzicht in de eigen beperkingen in effectieve communicatie.”
 • “Ik heb in januari 2014 de opleiding gevolgd in Osnabrück. Trainer Ralf Gottwald heeft mij zeer degelijk onderricht. Het onderwijs was kwalitatief hoogstaand. Ik heb veel geleerd en ben blij dat ik de opleiding heb gevolgd.”
 • “Na een goede info-middag, monitor en opleidingsweek ben ik geslaagd voor CCV-D1 in januari 2014. De theorie is een e-learn-programma waar je veel tijd voor moet nemen want in de opleidingsweek heb je geen tijd meer hiervoor. De opleidingsweek is een intensieve week met lange dagen en veel indrukken. Zowel de monitor als de opleidingsweek zijn door 2 verschillende trainers uitstekend gedaan. Beide trainers hebben e.e.a. duidelijk en rustig overgedragen over veiligheid, voertuigbeheersing, comforttabel rijden en alles wat er verder bij komt kijken voor de functie van directiechauffeur. Ook de communicatie met Bruseco BV is uitstekend verlopen. Mijn complimenten voor deze positieve ervaring. En nu snel aan de slag als directiechauffeur. “
 • “Ik ben Nanno Kamst en heb op zaterdag 16 maart 2013 deelgenomen aan de training “VIP te Water”in Badhoevedorp.Ik vond het een leerzame en professionele training, je wordt constant voorgelicht en begeleid door een professioneel duikersteam. Hierdoor is deze training spannend maar zeker ook veilig, in werkelijkheid zal het anders zijn, maar wat ik heb geleerd kan mijn redding zijn en van mijn VIP. “
 • “Waardevolle training die je terdege voorbereidt op iets waarvan we allemaal hopen dat het nooit gebeurt. Goeie instructeurs die rust uitstralen en je alles duidelijk uitleggen en je vragen kort en goed beantwoorden. Kortom, zeer de moeite waard en goed om gedaan te hebben.”

Vrijblijvend informatiepakket

Meer weten over de inhoud en kosten?

Vraag gratis en vrijblijvend het informatiepakket aan. Met daarin een overzicht van alle opleidingen, werkwijze en een overzicht van de prijzen van alle opleidingen.

Vraag deze kosteloos en vrijblijvend aan.

BRUSECO staat voor kwaliteit

BRUSECO is

  Geaccrediteerd als opleider door DEKRA
  Erkend beroepsopleider door het CRKBO
  Erkend opleider door het CCV (onderdeel van het CBR)
  Erkend opleider IBKI (OGS+ en WRM rijinstructeur).
  Lid van Beroepsregeling.nl
  Ruim 30 jaar praktijkervaring.
  Ervaren en professionele rijdocenten in vaste dienst.

Bedrijven die zijn aangesloten bij beroepsregeling.nl moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en regelgeving. Daar profiteert u van mee.

Heeft u bijvoorbeeld een klacht en komt u er met BRUSECO niet uit, dan kunt u een beroep doen op de AN-i geschillencommissie. Daarmee is onze kwaliteit extra gewaarborgd

Over Bruseco

 

Reviews

9.2

Score voor BRUSECO na 110 ervaringen.

 • “Na 42 jaar Antiek restaurator toch maar weer een opleiding gedaan. Dekra D1 met dank aan Ron van Doorn, mijn coach heb ik vol overgave mij gestort in de deze vakopleiding. de opleiding zat goed in elkaar alle aspecten kwamen aan bod tot etiquette tafelmanieren en natuurlijk perfect chauffeuren. De hoffelijkheid ten top!”
 • “Na 25 jaar koerierswerk in binnen en buitenland vond ik het tijd om mij te bekwamen u een andere tak van (tran)sport.
  De informatiedag bij Bruseco van dhr.Paul Brussaard was zeer inspirerend en deed mij besluiten de monitor te gaan doen om te zien of het vak van directie-privé chauffeur wat voor mij was.
  Na 3 leerzame uren met Ron van Doorn heb ik het besluit genomen om zowel de CCV-D1 als de DEKRA opleiding te gaan doen.
  Zowel de theorie via excellent-me als de praktijk week met dhr Hans Peter Woznitza zijn mij zeer goed bevallen.
  Ik heb inmiddels het CCV-D1 certificaat behaald en ga binnenkort op voor het DEKRA certificaat.”
 • “Ik heb in januari 2018 de monitor en de informatiebijeenkomst mogen mee maken. Na een positief advies ben ik 19 februari aan de opleidingsweek mogen beginnen. Deze was zwaarder dan ik had verwacht, mede omdat ik de eerste praktijkdag alleen was. De andere 3 dagen zijn er 2 andere personen mee geweest die applicatiedagen moesten volgen, hier heb ik veel van geleerd en positieve feedback van gekregen. Nadat mijn praktijk examen voldoende was beoordeeld, heb ik 8 maart jl mijn theorie examen behaald.
  De medewerking vanuit Bruseco qua leermiddelen en begeleiding voorafgaand en tijdens de praktijkweek was zeer goed en hierdoor ben ik voor beide examens de eerste keer geslaagd. Mijn dank hiervoor aan Ron (tijdens mijn praktijkweek) en aan Michiel en Esther voor de antwoorden op mijn vragen ivm de opleiding en e-e-learning. Tevens wil ik Paul bedanken voor de goede informatie over de opleiding en de mogelijkheden als chauffeur tijdens de informatiebijeenkomst.”
 • “Na de info-dag bij Bruseco was ik al overstag, deze Firma en hun instructeurs gaan alleen voor het beste zowel in opleiding als uitvoering.De opleidingsweek met Hans Peter was voor mij een zeer leerzame maar ook een hele prettige week. Samen met mijn mede cursist Rene en Hans Peter als instructeur hebben we genoten maar bovenal erg veel geleerd, hetgeen resulteerde dat, Rene en ik, beiden zowel het Dekra en CCV-D1 in 1 keer behaalden.
  Chappeau Bruseco EN Hans Peter voor de Excellente Opleiding.”
 • “Na de monitor half december 2017, en een zeer intensieve trainingsweek, ben ik geslaagd voor mijn Dekra examen.
  Ben zeer tevreden over de opbouw van de opleiding, elk aspect van directie chauffeur is aan bod gekomen. HP is een professionele trainer, zeer veel geleerd van deze man.”
 • “Na de monitor in oktober 2017, kon ik beginnen aan de opleiding tot directiechauffeur-D1. Zowel het theorie- als praktijkexamen zijn inmiddels positief afgerond. Voor beide examens ben ik in één keer geslaagd.
  De informatievoorziening van Bruseco was vooraf duidelijk, bovendien zijn ze stipt met antwoorden op vragen per mail. De informatie die ik kreeg tijdens de monitor was duidelijk, het rapport over mijn kunnen had ik de volgende dag van Ron van Doorn al in de mail. De trainingsweek was zeer interessant en leerzaam met een vriendelijke en vakbekwame instructeur, Hans-Peter Woznitza. Het vak van directiechauffeur vereist veel meer dan alleen maar autorijden, deze overige aspecten van dit vak worden in korte tijd bijgebracht. Ik heb in de trainingsweek veel geleerd en genoten.
  Het is niet goedkoop, maar ik zie het als een investering. Daarnaast krijg je toegang tot het netwerk van Bruseco, om te solliciteren op vacatures die er zijn. Dat is ook een reden geweest voor mij om de opleiding bij Bruseco te volgen. Ik verwacht binnenkort aan de slag te kunnen als directiechauffeur.
  Als ik dan via het netwerk van Bruseco ook nog een baan kan vinden, dan klopt het hele plaatje en krijgen ze van mij een 10!”
 • “Kort gezegd: Het hele bedrijf is toegankelijk, communicatief vaardig, open, eerlijk, en transparant. Iedereen helpt jou om je doel te halen.

  Mijn ervaring uitgeschreven:
  Als eerst een informatie avond waar de vaardigheden en verschillende toepassingen van DEKRA- en CCV-D1 goed word uitgelegd.
  Hierna was meteen duidelijk dat DEKRA D1 bij mij past. Dan volgt een rijvaardigheid monitor. Past je rijstijl bij DEKRA- of CCV- D1. Hier word je vakkundig naar gekeken. Dan voor DEKRA-D1 een 5 daagse training door Nederland, Duisland en België. wat je hier geleerd wordt is niet te beschrijven. top, geweldig, fantastisch! Dan nog Theorie en één dag masterclass psychologie. Ook heel leerzaam maar vooral ook een les pakket dat goed in elkaar zit.
  Door corona heb ik nog de ervaring dat de lessen stil kwamen te liggen en de examen uitgesteld werd. Over de informatie, begeleiding en aanpak van online lessen ben ik dan ook vol lof! Ook de medewerkers achter de schermen hebben mij goed begeleid en op de hoogte gehouden over de gang van zaken. en dat terwijl ze zelf nog gingen verhuizen naar een ander pand.
  Naadloos is dit gegaan ik heb niks gemerkt en nergens hinder van gehad.
  Kort gezegd: Het hele bedrijf is toegankelijk, communicatief vaardig, open, eerlijk, en transparant. Iedereen helpt jou om je doel te halen. “

 • “Het vak als directie-/privéchauffeur sprak mij al langere tijd aan. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een opleider die aansloot bij mijn wensen. Er zijn meerdere spelers op deze markt en daarom heb ik bij diverse aanbieders een intake gedaan om zo degene te kunnen kiezen die voor mij dit moment het beste paste. Na wat wikken en wegen besloot ik voor de gecombineerde IEC/CCV-D1 opleiding bij Bruseco te kiezen.
  Ik ben van mening dat je moet streven om je te onderscheiden van de grote meute. Ik heb daarom voor deze gecombineerde opleiding om daarmee het verschil te maken bij het vinden van opdrachten in chauffeursland. De vraag is immers beperkt en het aanbod van chauffeurs aanzienlijk.

  Voorafgaand aan de praktijktrainingsweek heb ik het als zeer nuttig ervaren om me te verdiepen in de theorie van het vak directiechauffeur via Excellent.me.
  Met het doornemen van de stof bouw je een ruim voldoende kennis op van de aspecten die bij het vak als directiechauffeur komen kijken. Tevens zijn de proefexamens een goede maatstaf voor het af te leggen theorie-examen bij het CBR (voor het CCV-D1) en het theoretische toetsingsdeel bij het DEKRA IEC examen.

  De opleidingsweek heb ik als pittig ervaren, je staat in zo’n week 100% aan door de grote hoeveelheid aan informatie die je aangereikt krijgt en tracht toe te passen om op een hoger niveau als chauffeur (en vooral alles wat daarbij komt kijken) te komen.
  Hierin ben ik uitermate goed begeleid door zowel Ron, Hans Peter en mijn medecursist Patrick. Het was een uiterst leerzame week.
  Nagenoeg aansluitend heb ik met positief resultaat zowel het CCV-D1 als DEKRA IEC-D1 examen afgerond.

 • “Na de informatiemiddag heb ik mijzelf opgegeven voor de Monitor. Hierin wordt door BRUSECO gekeken of je geschikt zou kunnen zijn voor directie chauffeur, maar zeker ook voor jezelf een hele goede investering om hierin over jezelf duidelijkheid te krijgen.
  In januari de opleiding Directie chauffeur CCV D1 gevolgd onder begeleiding van Hans Peter Woznitza, samen met ‘copiloot’ Floris. Een heel intensieve, maar zeker ook interessante week, er is absoluut een verandering van rijstijl aan de orde gekomen, je leert de rust te bewaren, écht vooruit te kijken/ te denken, zien én waar te nemen, actief/defensief te rijden, en zo komt er nog veel meer langs.
  Er is een middag baantraining in Lelystad, werkelijk geweldig! Hier krijg je inzichten die je veel duidelijk maken en die je vanaf dat moment meeneemt in je rijgedrag, en daarbij een training die zó gaaf is om te doen.
  Mijn opleiding is afgetopt door drie uur extra training van Ron van Doorn, die nogmaals de puntjes op de i heeft gezet.
  Ik kan zeggen ik heb les gehad van twee zeer ervaren en positieve instructeurs.
  Ik kan BRUSECO aan iedereen geïnteresseerd in deze opleiding aanbevelen.
  Langs deze weg dank aan het BRUSECO team voor jullie inzet.
 • “Na een intensieve en goede opleiding door Ron van Doorn bij Bruseco, heb ik mijn certificaat CCV-D1 gehaald. Nu ga ik op zoek naar een baan als Directiechauffeur, omdat ik dit meer als een hobby zie dan als werk.”

Deel je ervaring

Actueel

Laatste video's

Agenda

 • 30 nov – applicatiedag CCV-D en/of DEKRA (1 plek vrij) -   Moet jij nog voor 1 december een applicatiedag directiechauffeur praktijk volgen om je certificaat directiechauffeur geldig te kunnen houden? Dinsdag 30 november hebben wij nog één plek vrij. Uiteraard rijden we met mondkapje en nemen we de coronaregels in acht! Meld je snel aan via een mail naar info[ad]bruseco.nl.      
 • 7 december – Online informatiebijeenkomst over de Vakopleiding directiechauffeur - Wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen? Wat ga ik verdienen? Hoe ziet het werk eruit als ik eenmaal gecertificeerd directiechauffeur ben geworden? Wat kan BRUSECO voor mij betekenen nadat ik de opleiding heb gevolgd? Deze en nog veel andere vragen worden tijdens deze bijeenkomst uiteengezet door de oprichter van […]
 • 22 december en 19 januari – Online informatiebijeenkomsten opleiding directiechauffeur - Komt de eerste datum van de informatiebijeenkomst niet uit of is deze al volgeboekt? Geen nood, want BRUSECO organiseert meerdere keren per maand een informatiebijeenkomst voor mensen die meer willen weten over de opleiding directiechauffeur. -Wat zijn uw loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? -Aan welke voorwaarden moet u voldoen? -Hoe ziet het werk eruit als u eenmaal […]
 • 26, 27 en 28 januari – Opleiding erkend verkeersregelaar - Er is op dit moment een groot tekort aan professionele verkeersregelaars. Denk hierbij aan het werken in een teststraat of op een vaccinatielocatie. Maar het evenementenseizoen gaat ook weer beginnen, dus daar komt ook veel werk uit voort. Wees kritisch waar je de opleiding doet. Want het werk van een verkeersregelaar kent een grote verantwoordelijkheid. […]
 • 25 februari – Masterclass autotechniek en veiligheid ADAS++ (ook WRM 54) - De ontwikkelingen binnen de autobranche volgen elkaar in snel tempo op. Het is bijna niet meer bij te houden. Ben jij als chauffeur of rijinstructeur op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? BRUSECO praat je graag bij! Hybride rijden, volledig elektrisch , adaptive cruise control, de rijstrook-assistent, ABS, ESP, TPMS, BLIS….. als rijinstructeur, maar ook […]