ChauffeurPRO Dienstengroep ®

De ChauffeurPRO Dienstengroep sinds 1990 actief in het werven, selecteren en opleiden van professionals achter het stuur. Deze chauffeurs worden beschikbaar gesteld op tijdelijke, flexibele permanente basis. Alles komt samen samen op 1 plek: Chauffeur.NL. 

De naam -ChauffeurPRO- zegt het al: de chauffeur als professional. Daar ligt het fundament van de ondernemingen, die door Paul Brussaard zijn opgericht de afgelopen 31 jaar. Dit doet Paul samen met zeer betrokken teamleden en specialisten, De chauffeur als professional staat hierbij centraal. De ChauffeurPRO Dienstengroep verleent chauffeursdiensten, verzorgt logistieke uitdagingen, organiseert speciale vervoersaanvragen, helpt opdrachtgevers met het oplossen van logistieke uitdagingen.

ChauffeurPRO Dienstengroep werkt samen met hoog gewaardeerde ZZP-chauffeurs en met flexkrachten. De drive van de ChauffeurPRO Dienstengroep is  “de gepassioneerde mens achter het stuur, die bijzondere dingen moet kunnen”, Met een enorme voorliefde voor de mens, de didactiek en techniek biedt de ChauffeurPRO Dienstengroep ervaren chauffeurs. die een streepje voor hebben op de rest.

ChauffeurPRO Dienstengroep is 100% eigenaar van de volgende ondernemingen die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de vele honderden professionals achter het stuur die zij beschikbaar heeft:

 

Brussaard Chauffeursdiensten B.V.

Met zijn eerste onderneming (sinds 1990) Brussaard Chauffeursdiensten B.V. heeft zijn team inmiddels in Nederland en België meer dan 4.500 opdrachtgevers bediend: van de Amerikaanse President, de Europese Commissie en honderden management boards, advocaten, accountants, adviseurs, directeuren tot en met commissarissen en decisionmakers. Op dit moment (2020) maken 770 actieve opdrachtgevers  gebruik van zijn topchauffeurs in Nederland, waarmee hij met Brussaard de grootste intermediair is van gecertificeerde directiechauffeurs. “Ooit als student begonnen in 1990, zijn we nu 31 jaar later meegegroeid met de eisen en wensen van onze klantengroepen. Daar horen professionele directiechauffeurs bij. “Wij dienen een 30 jaar lange, zorgvuldig opgebouwde reputatie, hoog houden. Dat zijn we aan onze stand verplicht!”, zo stelt Paul Brussaard

BRUSECO B.V.
Vanuit de sterke groei van Brussaard Chauffeursdiensten sinds 1990 en het stijgend aantal chauffeurs, is Paul in 2001 gestart met BRUSECO. Omdat geen enkele opleider in Nederland het niveau chauffeur afleverde, die de opdrachtgevers van Brussaard wenste. Daarom is Brussaard Security Company opgericht: afgekort BRUSECO. Hierbij staat het opleiden en trainen chauffeurs centraal, die een hoge mate van verantwoordelijkheid dragen en permanent worden bijgeschoold voor het CCV D en de hogere standaard DEKRA.. BRUSECO werkt  samen met een dedicated team van ruim 20 rijdocenten. Dit team heeft nieuwe opleidingen ontwikkeld voor o.a. het vak van directiechauffeur , brandweerchauffeur, rapid responder en voor TaxiPlus chaufffeur.

BRUSECO is sinds een tiental jaren in Nederland en Duitsland marktleider op het terrein van de CCV D en DEKRA gecertificeerde opleidingen voor directie- en privé-chauffeurs. De vakopleidingen worden onafhankelijk getoetst door DEKRA en het CCV. Samen met het rijdocentenkorps worden de opleidingen steeds verder ontwikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste inzichten en technologische mogelijkheden. BRUSECO is CRKBO geaccrediteerd.

BRUSECO GmbH
BRUSECO GmbH is internationaal actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op het terrein voortgezette rijopleidingen voor chauffeurs en bestuurders. Hier komt alle kennis en ervaring samen, met als doel het aantal ongevallen en schades op de openbare weg terug te dringen. Dit programma is wetenschappelijk onderbouwd en beproefd. Paul biedt bedrijven, organisatie en overheden programma’s aan, waarbij niet alleen geld wordt bespaard, maar waarbij ook optimaal gebruik wordt gemaakt van de nieuwste voertuigtechnieken

BRUSECO GmbH is sinds 2009 de eerste onafhankelijk erkende aanbieder van rijopleidingen voor directiechauffeurs in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, waarbij DEKRA als onafhankelijke certificeerder de hoogwaardige kwaliteit van de opleidingen onafhankelijk toetst. Zo garandeert Paul en zijn team, zijn opdrachtgevers de meest ultieme directiechauffeur. Paul ziet het beroep van directiechauffeur als een echt vak. En dat vraagt om veel garanties, zoals discretie, professionele beroepshouding, stiptheid en een service-verlenende instelling. Die eigenschappen worden onafhankelijk getoetst door DEKRA. Paul heeft DEKRA in Nederland in 2011 geïntroduceerd omdat hij van mening is dat het CCV niet volledig is in de toetsing. Inmiddels is het DEKRA certificaat een steeds vaker gevraagd certificaat, omdat de markt de meerwaarde hiervan heeft ontdekt.

BRUSECO Hulpdiensten B.V.
BRUSECO Hulpdiensten B.V. huisopleider voor een groot aantal brandweerregio’s, Veiligheidsregio’s en ambulancediensten, waarbij de Rijdocenten van BRUSECO met optische & geluidssignalen de ruim 1.500 chauffeurs mogen trainen op de openbare weg, zodat ook deze chauffeurs vaardig worden in hun belangrijke taak: het redden van mens en dier. Op verzoek van de brandweer is Paul begonnen met het -nieuwe opleiden- samen met ervaren brandweerchauffeurs en instructeurs in 2017. Dit heeft ertoe geleid dat BRUSECO ook WRM-instructeurs opleidt tot bevoegd OGS+ Rijdocent. Dit zijn WRM instructeurs die via de opleiding van BRUSECO de Bevoegdheidspas Optische en Geluidssignalen (OGS+) behalen en rijonderricht mogen geven aan hulpdiensten.

Bookyourdriver.nl 
De site Bookyourdriver biedt anderstaligen de mogelijkheid om gebruik te maken van het fijnmazige netwerk van limousines en taxi’s met kundige en gekwalificeerde chauffeurs.

Chauffeur.nl

Dit platform biedt de mogelijkheid om chauffeurs te vinden via het plaatsen van gerichte vacatures voor chauffeurs. Ook is het een aantrekkelijke site voor chauffeurs: alle ins en outs over het vak chauffeur in de brede zin van het woord vind je hier terug. Door de hoge ranking in Google een zeer aantrekkelijk podium waar vacatures, opleiders, deelnemers, chauffeurs en potentiële opdrachtgevers elkaar dagelijks ontmoeten. Dit platform biedt inspiratie voor opdrachtgevers en chauffeurs. Een professionele chauffeur nodig? Dan is één telefoontje voldoende en uw aanvraag wordt netjes en bekwaam ingevuld.

 

Achtergrond
Over Paul Brussaard (1969) onze oprichter en CEO

Paul is na zijn Atheneum in Harderwijk gestart met de opleiding aan de HEAO Management Economie en Recht in 1990 in Eindhoven. Tijdens zijn tweede jaar is hij gestart met Brussaard Chauffeursdiensten, samen met Rob Boymans. Paul studeerde af in 1994 en bleef fulltime ondernemer. Later is hij gastdocent Ondernemerschap geworden aan zijn eigen HEAO om zoals hij dit zelf omschrijft: “Mijn geïnvesteerde collegegeld weer terug te verdienen”.

Naast het leiden en laten groeien van zijn bedrijf, is Paul in 1999 de opleiding Master Practitioner NLP gaan volgen aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Snel daarna heeft hij Brussaard Security Company (BRUSECO) opgericht als opleidingsinstituut voor (directie)chauffeurs in 2001. Dit opleidingsinstituut is nu uitgegroeid tot een academie voor beroepsopleidingen, waarbij de voortgezette en verhoogde rijopleidingen centraal staan.

Vanuit de Brandweerorganisatie is Paul gevraagd om rijopleidingen te ontwikkelen. Dit heeft Paul ondergebracht in BRUSECO Hulpdiensten B.V.. Inmiddels werken 20 OGS+ instructeurs voor deze onderneming en biedt BRUSECO trainingen aan voor Brandweerchauffeurs, Rapid Resoneert en specials.

Paul is naast zijn ondernemerschap actief als brandweerman bij de Brandweer Maarssen. Hij is oefencoördinator en oefenleider bij het Brandweerkorps Maarssen. Paul is opgeleid en gediplomeerd voor de functies Manschap, Bediener Redvoertuig, Hulpverlener, Reanimatie, AED, Brandweerchauffeur Zwaar en is werkplekbegeleider.

Communicatieadviseur Regionaal Operationeel Team Veiligheidsregio Utrecht
Paul is op piketbasis sinds 2018 ook werkzaam voor de Veiligheidsregio Utrecht als Communicatieadviseur van het Regionaal Operationeel Team (ROT). Dit team specialisten komt binnen 45 minuten bijeen bij grote crises of rampen binnen de provincie Utrecht (Vanaf GRIP 2).

ROT Covid-19 
Gedurende de Coronacrisis is Paul langdurig actief geweest in het ROT Covid-19 van de Veiligheidsregio Utrecht.

Paul is de auteur en ontwikkelaar van:

 • De Leergang Didactische Vaardigheden Rijonderricht Voorrangsvoertuigen,
 • Chauffeur Uitvaartvervoer,
 • Masterclass Psychologisch Aspecten van het vak directiechauffeurs,
 • Artikelen op Chauffeur.nl,
 • Boek “Van China naar Nederland in 180 dagen”.

Paul is samen met zijn vrouw initiatiefnemer geweest van de Dutch Round Table Tour 2004. Daarover hebben zij een boek geschreven: China – Nederland in 180 dagen. Dit boek kunt u bestellen via www.roundtabletour.nl.

Paul Brussaard is bereikbaar voor vragen of verzoeken via 088-2787301.

Connect met Paul via Linkedin of stuur hem een email via paul@chauffeurpro.nl 

 

Paul is samen met zijn levenspartner Esther initiatiefnemer geweest van de Dutch Round Table Tour. Hier staat Paul met Patton, zijn landrover, in de Himalaya, vlakbij de Mount Everest, waar zij korte tijd later, als eerste in de geschiedenis, met eigen westerse voertuigen, het basiskamp aan de Chinese zijde hebben bereikt in 2004.

 

 

 

 

Vrijblijvend informatiepakket

Meer weten over de inhoud en kosten?

Vraag gratis en vrijblijvend het informatiepakket aan. Met daarin een overzicht van alle opleidingen, werkwijze en een overzicht van de prijzen van alle opleidingen.

Vraag deze kosteloos en vrijblijvend aan.

BRUSECO staat voor kwaliteit

BRUSECO is

  Geaccrediteerd als opleider door DEKRA
  Erkend beroepsopleider door het CRKBO
  Erkend opleider door het CCV (onderdeel van het CBR)
  Erkend opleider IBKI (OGS+ en WRM rijinstructeur).
  Lid van Beroepsregeling.nl
  Ruim 30 jaar praktijkervaring.
  Ervaren en professionele rijdocenten in vaste dienst.

Bedrijven die zijn aangesloten bij beroepsregeling.nl moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en regelgeving. Daar profiteert u van mee.

Heeft u bijvoorbeeld een klacht en komt u er met BRUSECO niet uit, dan kunt u een beroep doen op de AN-i geschillencommissie. Daarmee is onze kwaliteit extra gewaarborgd

Over Bruseco

 

Reviews

9.2

Score voor BRUSECO na 110 ervaringen.

 • “Na 42 jaar Antiek restaurator toch maar weer een opleiding gedaan. Dekra D1 met dank aan Ron van Doorn, mijn coach heb ik vol overgave mij gestort in de deze vakopleiding. de opleiding zat goed in elkaar alle aspecten kwamen aan bod tot etiquette tafelmanieren en natuurlijk perfect chauffeuren. De hoffelijkheid ten top!”
 • “Na 25 jaar koerierswerk in binnen en buitenland vond ik het tijd om mij te bekwamen u een andere tak van (tran)sport.
  De informatiedag bij Bruseco van dhr.Paul Brussaard was zeer inspirerend en deed mij besluiten de monitor te gaan doen om te zien of het vak van directie-privé chauffeur wat voor mij was.
  Na 3 leerzame uren met Ron van Doorn heb ik het besluit genomen om zowel de CCV-D1 als de DEKRA opleiding te gaan doen.
  Zowel de theorie via excellent-me als de praktijk week met dhr Hans Peter Woznitza zijn mij zeer goed bevallen.
  Ik heb inmiddels het CCV-D1 certificaat behaald en ga binnenkort op voor het DEKRA certificaat.”
 • “Ik heb in januari 2018 de monitor en de informatiebijeenkomst mogen mee maken. Na een positief advies ben ik 19 februari aan de opleidingsweek mogen beginnen. Deze was zwaarder dan ik had verwacht, mede omdat ik de eerste praktijkdag alleen was. De andere 3 dagen zijn er 2 andere personen mee geweest die applicatiedagen moesten volgen, hier heb ik veel van geleerd en positieve feedback van gekregen. Nadat mijn praktijk examen voldoende was beoordeeld, heb ik 8 maart jl mijn theorie examen behaald.
  De medewerking vanuit Bruseco qua leermiddelen en begeleiding voorafgaand en tijdens de praktijkweek was zeer goed en hierdoor ben ik voor beide examens de eerste keer geslaagd. Mijn dank hiervoor aan Ron (tijdens mijn praktijkweek) en aan Michiel en Esther voor de antwoorden op mijn vragen ivm de opleiding en e-e-learning. Tevens wil ik Paul bedanken voor de goede informatie over de opleiding en de mogelijkheden als chauffeur tijdens de informatiebijeenkomst.”
 • “Na de info-dag bij Bruseco was ik al overstag, deze Firma en hun instructeurs gaan alleen voor het beste zowel in opleiding als uitvoering.De opleidingsweek met Hans Peter was voor mij een zeer leerzame maar ook een hele prettige week. Samen met mijn mede cursist Rene en Hans Peter als instructeur hebben we genoten maar bovenal erg veel geleerd, hetgeen resulteerde dat, Rene en ik, beiden zowel het Dekra en CCV-D1 in 1 keer behaalden.
  Chappeau Bruseco EN Hans Peter voor de Excellente Opleiding.”
 • “Na de monitor half december 2017, en een zeer intensieve trainingsweek, ben ik geslaagd voor mijn Dekra examen.
  Ben zeer tevreden over de opbouw van de opleiding, elk aspect van directie chauffeur is aan bod gekomen. HP is een professionele trainer, zeer veel geleerd van deze man.”
 • “Na de monitor in oktober 2017, kon ik beginnen aan de opleiding tot directiechauffeur-D1. Zowel het theorie- als praktijkexamen zijn inmiddels positief afgerond. Voor beide examens ben ik in één keer geslaagd.
  De informatievoorziening van Bruseco was vooraf duidelijk, bovendien zijn ze stipt met antwoorden op vragen per mail. De informatie die ik kreeg tijdens de monitor was duidelijk, het rapport over mijn kunnen had ik de volgende dag van Ron van Doorn al in de mail. De trainingsweek was zeer interessant en leerzaam met een vriendelijke en vakbekwame instructeur, Hans-Peter Woznitza. Het vak van directiechauffeur vereist veel meer dan alleen maar autorijden, deze overige aspecten van dit vak worden in korte tijd bijgebracht. Ik heb in de trainingsweek veel geleerd en genoten.
  Het is niet goedkoop, maar ik zie het als een investering. Daarnaast krijg je toegang tot het netwerk van Bruseco, om te solliciteren op vacatures die er zijn. Dat is ook een reden geweest voor mij om de opleiding bij Bruseco te volgen. Ik verwacht binnenkort aan de slag te kunnen als directiechauffeur.
  Als ik dan via het netwerk van Bruseco ook nog een baan kan vinden, dan klopt het hele plaatje en krijgen ze van mij een 10!”
 • “Kort gezegd: Het hele bedrijf is toegankelijk, communicatief vaardig, open, eerlijk, en transparant. Iedereen helpt jou om je doel te halen.

  Mijn ervaring uitgeschreven:
  Als eerst een informatie avond waar de vaardigheden en verschillende toepassingen van DEKRA- en CCV-D1 goed word uitgelegd.
  Hierna was meteen duidelijk dat DEKRA D1 bij mij past. Dan volgt een rijvaardigheid monitor. Past je rijstijl bij DEKRA- of CCV- D1. Hier word je vakkundig naar gekeken. Dan voor DEKRA-D1 een 5 daagse training door Nederland, Duisland en België. wat je hier geleerd wordt is niet te beschrijven. top, geweldig, fantastisch! Dan nog Theorie en één dag masterclass psychologie. Ook heel leerzaam maar vooral ook een les pakket dat goed in elkaar zit.
  Door corona heb ik nog de ervaring dat de lessen stil kwamen te liggen en de examen uitgesteld werd. Over de informatie, begeleiding en aanpak van online lessen ben ik dan ook vol lof! Ook de medewerkers achter de schermen hebben mij goed begeleid en op de hoogte gehouden over de gang van zaken. en dat terwijl ze zelf nog gingen verhuizen naar een ander pand.
  Naadloos is dit gegaan ik heb niks gemerkt en nergens hinder van gehad.
  Kort gezegd: Het hele bedrijf is toegankelijk, communicatief vaardig, open, eerlijk, en transparant. Iedereen helpt jou om je doel te halen. “

 • “Het vak als directie-/privéchauffeur sprak mij al langere tijd aan. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een opleider die aansloot bij mijn wensen. Er zijn meerdere spelers op deze markt en daarom heb ik bij diverse aanbieders een intake gedaan om zo degene te kunnen kiezen die voor mij dit moment het beste paste. Na wat wikken en wegen besloot ik voor de gecombineerde IEC/CCV-D1 opleiding bij Bruseco te kiezen.
  Ik ben van mening dat je moet streven om je te onderscheiden van de grote meute. Ik heb daarom voor deze gecombineerde opleiding om daarmee het verschil te maken bij het vinden van opdrachten in chauffeursland. De vraag is immers beperkt en het aanbod van chauffeurs aanzienlijk.

  Voorafgaand aan de praktijktrainingsweek heb ik het als zeer nuttig ervaren om me te verdiepen in de theorie van het vak directiechauffeur via Excellent.me.
  Met het doornemen van de stof bouw je een ruim voldoende kennis op van de aspecten die bij het vak als directiechauffeur komen kijken. Tevens zijn de proefexamens een goede maatstaf voor het af te leggen theorie-examen bij het CBR (voor het CCV-D1) en het theoretische toetsingsdeel bij het DEKRA IEC examen.

  De opleidingsweek heb ik als pittig ervaren, je staat in zo’n week 100% aan door de grote hoeveelheid aan informatie die je aangereikt krijgt en tracht toe te passen om op een hoger niveau als chauffeur (en vooral alles wat daarbij komt kijken) te komen.
  Hierin ben ik uitermate goed begeleid door zowel Ron, Hans Peter en mijn medecursist Patrick. Het was een uiterst leerzame week.
  Nagenoeg aansluitend heb ik met positief resultaat zowel het CCV-D1 als DEKRA IEC-D1 examen afgerond.

 • “Na de informatiemiddag heb ik mijzelf opgegeven voor de Monitor. Hierin wordt door BRUSECO gekeken of je geschikt zou kunnen zijn voor directie chauffeur, maar zeker ook voor jezelf een hele goede investering om hierin over jezelf duidelijkheid te krijgen.
  In januari de opleiding Directie chauffeur CCV D1 gevolgd onder begeleiding van Hans Peter Woznitza, samen met ‘copiloot’ Floris. Een heel intensieve, maar zeker ook interessante week, er is absoluut een verandering van rijstijl aan de orde gekomen, je leert de rust te bewaren, écht vooruit te kijken/ te denken, zien én waar te nemen, actief/defensief te rijden, en zo komt er nog veel meer langs.
  Er is een middag baantraining in Lelystad, werkelijk geweldig! Hier krijg je inzichten die je veel duidelijk maken en die je vanaf dat moment meeneemt in je rijgedrag, en daarbij een training die zó gaaf is om te doen.
  Mijn opleiding is afgetopt door drie uur extra training van Ron van Doorn, die nogmaals de puntjes op de i heeft gezet.
  Ik kan zeggen ik heb les gehad van twee zeer ervaren en positieve instructeurs.
  Ik kan BRUSECO aan iedereen geïnteresseerd in deze opleiding aanbevelen.
  Langs deze weg dank aan het BRUSECO team voor jullie inzet.
 • “Na een intensieve en goede opleiding door Ron van Doorn bij Bruseco, heb ik mijn certificaat CCV-D1 gehaald. Nu ga ik op zoek naar een baan als Directiechauffeur, omdat ik dit meer als een hobby zie dan als werk.”

Deel je ervaring

Actueel

Laatste video's

Agenda

 • 26, 27 en 28 januari – Opleiding erkend verkeersregelaar - Er is op dit moment een groot tekort aan professionele verkeersregelaars. Denk hierbij aan het werken in een teststraat of op een vaccinatielocatie. Maar het evenementenseizoen gaat ook weer beginnen, dus daar komt ook veel werk uit voort. Wees kritisch waar je de opleiding doet. Want het werk van een verkeersregelaar kent een grote verantwoordelijkheid. […]
 • 2 februari – Online informatiebijeenkomst over de Vakopleiding directiechauffeur - Wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen? Wat ga ik verdienen? Hoe ziet het werk eruit als ik eenmaal gecertificeerd directiechauffeur ben geworden? Wat kan BRUSECO voor mij betekenen nadat ik de opleiding heb gevolgd? Deze en nog veel andere vragen worden tijdens deze bijeenkomst uiteengezet door de oprichter van […]
 • 16 en 30 februari – Online informatiebijeenkomsten opleiding directiechauffeur - Komt de eerste datum van de informatiebijeenkomst niet uit of is deze al volgeboekt? Geen nood, want BRUSECO organiseert meerdere keren per maand een informatiebijeenkomst voor mensen die meer willen weten over de opleiding directiechauffeur. -Wat zijn uw loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? -Aan welke voorwaarden moet u voldoen? -Hoe ziet het werk eruit als u eenmaal […]
 • 25 februari – Masterclass autotechniek en veiligheid ADAS++ (ook WRM 54) - De ontwikkelingen binnen de autobranche volgen elkaar in snel tempo op. Het is bijna niet meer bij te houden. Ben jij als chauffeur of rijinstructeur op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? BRUSECO praat je graag bij! Hybride rijden, volledig elektrisch , adaptive cruise control, de rijstrook-assistent, ABS, ESP, TPMS, BLIS….. als rijinstructeur, maar ook […]