ChauffeurPro ®

De passie en drive van van Paul Brussaard, ondernemer, adviseur, marketing, communicatie en crisiscommunicatie.

“Waar mensen, didactiek, opleiding, training en innovatie samenkomen”.

 

De naam -ChauffeurPro- zegt het al: de chauffeur als professional. Daar ligt het fundament van de ondernemingen, die door Paul Brussaard zijn opgericht de afgelopen 30 jaar. De chauffeur als professional staat centraal.

Paul is, samen met zijn teams, specialist in Nederland en Duitsland op dit specifieke terrein van hoogwaardige vakopleidingen en voortgezette rijopleidingen voor professionele chauffeurs. Ook bedienen zijn teams de honderden nationale en internationale bedrijven, organisaties en directeuren op het terrein van de (directie)chauffeurs, touringcarchauffeurs, taxichauffeurs, limousinechauffeurs en ambulancechauffeurs,

De drive sinds 30 jaar van Paul zit in “de gepassioneerde mens achter het stuur, die bijzondere dingen moet kunnen”, zoals hij dit omschrijft. Met een enorme voorliefde voor de mens, didactiek en techniek. Daarnaast is Paul een ondernemer pur sang: hij heeft nog nooit een loonstrookje ontvangen, maar altijd voor zijn eigen boterham gezorgd. Paul gaat nieuwe wegen en creëert zo nieuwe markten en kansen voor en door professionele chauffeurs. Dat samenwerken zit in zijn genen.

 

ChauffeurPro is 100% eigenaar van de volgende ondernemingen en concepten:

 

 

Brussaard Chauffeursdiensten B.V.

Met zijn eerste onderneming (sinds 1990) Brussaard Chauffeursdiensten B.V. heeft zijn team inmiddels in Nederland en België meer dan 4.500 opdrachtgevers bediend: van de Amerikaanse President, de Europese Commissie en honderden management boards, advocaten, accountants, adviseurs, directeuren tot en met commissarissen en decisionmakers. Op dit moment (2020) maken 770 actieve opdrachtgevers  gebruik van zijn topchauffeurs in Nederland, waarmee hij met Brussaard de grootste intermediair is van gecertificeerde directiechauffeurs. “Ooit als student begonnen in 1990, zijn we nu 30 jaar later meegegroeid met de eisen en wensen van onze klantengroepen. Daar horen professionele directiechauffeurs bij. Wij moeten een 30 jaar lange, zorgvuldig opgebouwde reputatie, hoog houden. Dat zijn we aan onze stand verplicht!”, zo stelt Paul.

 

BRUSECO B.V.

Vanuit de sterke groei van Brussaard Chauffeursdiensten sinds 1990 en het stijgend aantal chauffeurs, is Paul in 2001 gestart met BRUSECO. Hierbij staat het opleiden en trainen chauffeurs centraal, die een hoge mate van verantwoordelijkheid dragen. Paul heeft samen met zijn team van ruim 20 rijdocenten, nieuwe opleidingen ontwikkeld voor o.a. het vak van directiechauffeur en brandweerchauffeur.

BRUSECO is anno 2020, in Nederland en Duitsland marktleider op het terrein van de gecertificeerde opleidingen voor directie- en privé-chauffeurs. De vakopleidingen worden onafhankelijk getoetst door DEKRA en het CCV. Samen met het rijdocentenkorps worden de opleidingen steeds verder ontwikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste inzichten en technologische mogelijkheden.

 

Via het label -Safe Drive Company- is BRUSECO internationaal actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op het terrein voortgezette rijopleidingen voor chauffeurs en bestuurders. Hier komt alle kennis en ervaring samen, met als doel het aantal ongevallen en schades op de openbare weg terug te dringen. Dit programma is wetenschappelijk onderbouwd en beproefd. Paul biedt bedrijven, organisatie en overheden programma’s aan, waarbij niet alleen geld wordt bespaard, maar waarbij ook optimaal gebruik wordt gemaakt van de nieuwste voertuigtechnieken.

 

BRUSECO GmbH

BRUSECO GmbH is sinds 2009 de eerste onafhankelijk erkende aanbieder van rijopleidingen voor directiechauffeurs in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, waarbij DEKRA als onafhankelijke certificeerder de hoogwaardige kwaliteit van de opleidingen onafhankelijk toetst. Zo garandeert Paul en zijn team, zijn opdrachtgevers de meest ultieme directiechauffeur. Paul ziet het beroep van directiechauffeur als een echt vak. En dat vraagt om veel garanties, zoals discretie, professionele beroepshouding, stiptheid en een service-verlenende instelling. Die eigenschappen worden onafhankelijk getoetst door DEKRA. Paul heeft DEKRA in Nederland in 2011 geïntroduceerd omdat hij van mening is dat het CCV niet volledig is in de toetsing. Inmiddels is het DEKRA certificaat een steeds vaker gevraagd certificaat, omdat de markt de meerwaarde hiervan heeft ontdekt.

 

BRUSECO Hulpdiensten B.V.

BRUSECO Hulpdiensten B.V. huisopleider voor een groot aantal brandweerregio’s, Veiligheidsregio’s en ambulancediensten, waarbij de Rijdocenten van BRUSECO met optische & geluidssignalen de ruim 1.500 chauffeurs mogen trainen op de openbare weg, zodat ook deze chauffeurs vaardig worden in hun belangrijke taak: het redden van mens en dier. Op verzoek van de brandweer is Paul begonnen met het -nieuwe opleiden- samen met ervaren brandweerchauffeurs en instructeurs in 2017. Dit heeft ertoe geleid dat BRUSECO ook WRM-instructeurs opleidt tot bevoegd OGS+ Rijdocent. Dit zijn WRM instructeurs die via de opleiding van BRUSECO de Bevoegdheidspas Optische en Geluidssignalen (OGS+) behalen en rijonderricht mogen geven aan hulpdiensten.

 

Bookyourdriver.nl 

Dit is de Engelstalige site voor buitenlandse opdrachtgevers van Brussaard. Dit is een onderdeel van Brussaard High-Level Mobility Solutions.

 

Chauffeur.nl

Dit platform biedt alle ins en outs over het vak Chauffeur in de brede zin van het woord, waarbij vraag en aanbod elkaar gaat ontmoeten. Door de hoge ranking in Google een zeer aantrekkelijk podium waar opleiders, deelnemers, chauffeurs en potentiele opdrachtgevers elkaar kunnen ontmoeten. Dit platform biedt inspiratie voor chauffeurs en interessante acties en vacatures voor deze doelgroep.

Dit platform richt zich, daarnaast, op het ontwikkelen van de chauffeurs APP van Nederland en de ZZP-chauffeur waarbij zelfstandig gevestigde taxi- en directiechauffeurs zichzelf kunnen aanbieden aan opdrachtgevers die een goed opgeleide chauffeur zoeken. Deze ambities worden in 2020 gerealiseerd. Dit zal niet eenvoudig zijn, weet Paul. Maar “waar een wil is, is een weg. We willen graag de ondernemende chauffeurs onze support aanbieden, waardoor deze een goede boterham kan verdienen. Samen sterk, is ons motto!”.

 

 

Over Paul Brussaard (1969)

Paul is na zijn Atheneum in Harderwijk afgestudeerd aan de HEAO afstudeerrichting Management Economie en Recht in 1994 in Eindhoven. Paul heeft zijn afstudeerstage bij Deloitte in Rotterdam gelopen. Later is hij gastdocent Ondernemerschap geworden aan zijn eigen HEAO om zoals hij dit zelf omschrijft: “Mijn geïnvesteerde collegegeld weer terug te verdienen”.

In 1999 is Paul de opleiding NLP Master Practitioner gaan volgen aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam, omdat hij zag dat er een grote opleidingsbehoefte was bij zijn chauffeurs. Dit heeft tot de oprichting van Brussaard Security Company geleid (BRUSECO) als opleidingsinstituut voor (directie)chauffeurs in 2001 en tot BRUSECO Hulpdiensten B.V. speciaal voor overheid en de veiligheidsregio’s.

Paul publiceert artikelen op www.chauffeur.nl, waarvan hij sinds start van internet eigenaar van is. Dit platform voor chauffeurs is het informatieplatform voor chauffeurs en gespecialiseerde rijinstructeurs.

 

Paul is actief als brandweerman bij de Brandweer Maarssen van de Veiligheidsregio Utrecht. Paul is oefencoördinator en oefenleider. Hij is opgeleid en gediplomeerd voor de functies Manschap, Bediener Redvoertuig, Hulpverlener, Reanimatie, AED, Brandweerchauffeur Zwaar en is werkplekbegeleider. Paul traint zelf chauffeurs en instructeurs in Nederland, Zwitserland en Duitsland namens BRUSECO in vier talen.

 

Communicatieadviseur Regionaal Operationeel Team Veiligheidsregio Utrecht

Paul is op hard piketbasis werkzaam voor de Veiligheidsregio als Communicatieadviseur van het Regionaal Operationeel Team (ROT). Dit team specialisten komt binnen 45 minuten bijeen bij grote crises of rampen binnen de provincie Utrecht (Vanaf GRIP 2).

 

ROT Covid-19 

Paul is ook teamlid (communicatieadviseur) van het ROT Covid-19 van de Veiligheidsregio Utrecht, dat maandenlang actief is (geweest) vanuit het Provinciehuis in Utrecht.

Het ROT COVID-19 richt zich op het voorkomen en beperken van onrust in de samenleving en beperken van verdere verspreiding van het virus.

 1. Vertalen van landelijke lijnen naar de regio Utrecht;
 2. Monitoren en beheersen maatschappelijke continuïteit;
 3. Monitoren maatschappelijke/sociale onrust en deze input leveren aan de crisisorganisatie;
 4. Bewaken en borgen continuïteit en veiligheid van de hulpverlening en de crisisorganisatie;
 5. Informatievoorziening & crisiscommunicatie: (communicatielijnen, verantwoordelijkheid voor het proces crisiscommunicatie);
 6. Adviseren en ondersteunen van het RBT;
 7. Bewaken continuïteit van de vitale processen en ondersteunen waar nodig;
 8. Afstemmen op Midden-Nederland niveau;
 9. Afstemmen landelijk operationeel team, LOCC-Nationaal.
 10. Ontwikkelen scenario’s, voor de korte en de lange termijn en in afstemming met betrokken partijen.

Gewenste eindsituatie is bereikt als de verdere verspreiding is gestopt en onrust in de samenleving is beperkt.

 

 

Paul is de auteur van:

 • De Leergang Didactische Vaardigheden Rijonderricht Voorrangsvoertuigen,
 • Chauffeur Uitvaartvervoer,
 • Masterclass Psychologisch Aspecten van het vak directiechauffeurs,
 • Artikelen op Chauffeur.nl,
 • Boek “Van China naar Nederland in 180 dagen”.

 

Paul is samen met zijn vrouw initiatiefnemer geweest van de Dutch Round Table Tour 2004. Daarover hebben zij een boek geschreven: China – Nederland in 180 dagen. Dit boek kunt u bestellen via www.roundtabletour.nl.

Paul Brussaard is bereikbaar voor vragen of verzoeken via 088-2787301.

Connect met Paul via Linkedin of stuur hem een email via paul@chauffeurpro.nl 

 

Paul is samen met zijn levenspartner Esther initiatiefnemer geweest van de Dutch Round Table Tour. Hier staat Paul met Patton, zijn landrover, in de Himalaya, vlakbij de Mount Everest, waar zij korte tijd later, als eerste in de geschiedenis, met eigen westerse voertuigen, het basiskamp aan de Chinese zijde hebben bereikt in 2004.