Praktijkexamen DEKRA en CCV-D

Examen directiechauffeur CCV-D en DEKRA

Bij BRUSECO kunt u opgeleid worden tot CCV-D gecertificeerd directiechauffeur én tot DEKRA D1 gecertificeerd.  Wist u ook dat u na het volgen van het DEKRA D1 trainingsprogramma, automatisch ook deel kan nemen aan het CCV D examen? De complete opleiding CCV D is integraal opgenomen in het DEKRA D1 trainingsprogramma. Zo sorteert u voor op 2020. Dan stoot het CCV met het afnemen van de examens CCV D1 en CCV D2 af.

Examen CCV-D1 en CCV-D2

Aan het einde van de opleidingsweek worden in Leusden (op vrijdag) de examens afgenomen. Bij de CCV-D1 opleiding bestaat dit uit een praktijkexamen en een Het CCV-D2 examen heeft de vorm van een ritopdracht (toets ‘on the job’) waarvoor een (fictief) verhoogd risico geldt. Tijdens het CCV-D2 examen wordt extra gelet op de beveiligingsmaatregelen tijdens het rijden. Multitasking, waarbij de verkeersveiligheid niet in gevaar komt, is hierbij een belangrijk begrip. Bij het CCV-D2 examen wordt geen theoretische toetsing afgenomen.

Wist u trouwens dat de eindtermen van de CCV-D2 opleiding en het bijbehorende examen in nauwe samenwerking met BRUSECO zijn ontwikkeld?

Het CCV heeft aangegeven dat vanaf 2020 geen examens meer worden afgenomen. Momenteel is BRUSECO  hierover in gesprek met het CCV. Hierbij staat het belang van het reeds behaalde CCV D certificaten centraal. Die blijft in ieder geval nog vijf jaar geldig nadat u deze heeft behaald. Na 2020 is het de vraag op welke wijze dit certificaat wordt getoetst. BRUSECO adviseert u om te kiezen voor het DEKRA D1 certificaat, zodat u verzekerd blijft van een waardevol en actueel certificaat.

 

DEKRA examen International Executive Chauffeur (IEC)

De internationale opleiding voor directiechauffeurs die ook in het buitenland actief (willen) zijn wordt afgenomen bij DEKRA. Dit examen bestaat uit een theorie (gesprek) en een praktijkgedeelte en duurt 2 uur. Voor deelname aan dit examen dient u, naast de gevolgde praktijkdagen en masterclasses ook een verklaring omtrent gedrag (VOG) en een geneeskundige verklaring te kunnen overleggen. Indien u in het bezit bent van een CCV-D certificaat en de verkorte opleiding heeft gevolgd dient u ook een kopie van uw CCV-D certificaat te overleggen. Na het slagen voor het examen wordt uw naam opgenomen in het DEKRA register. Dit online register is altijd up to date en door werkgevers te raadplegen.

Kijk hier naar de special over de DEKRA examen bij RTL Transportwereld

Bij alle examens is uw eigen instructeur van BRUSECO aanwezig om u te begeleiden!

BRUSECO Business Club

Na het behalen van uw CCV-D en/of uw DEKRA certificaat kunt u, als u bent opgeleid bij BRUSECO, kosteloos lid worden van de BRUSECO Business Club waar u interessante masterclasses en trainingen kunt volgen. Deze masterclasses vormen ook een onderdeel van het (na-)scholingstraject voor het behoud van het DEKRA certificaat.