Examen DEKRA en CCV-D

Examen directiechauffeur CCV-D en DEKRA

Bij BRUSECO kunt u opgeleid worden tot CCV-D gecertificeerd directiechauffeur én tot International Executive Chauffeur (IEC). U doet dus examen bij het CBR in Leusden of bij DEKRA in Arnhem (of bij beide instituten.)

Examen CCV-D1 en CCV-D2

Aan het einde van de opleidingsweek worden in Leusden (op vrijdag) de examens afgenomen. Bij de CCV-D1 opleiding bestaat dit uit een praktijkexamen en een theorie-examen. Indien u voor een van deze examens niet slaagt, dient u het andere examen binnen een half jaar na het eerste examen succesvol af te ronden.
Het CCV-D2 examen heeft de vorm van een ritopdracht (toets ‘on the job’) waarvoor een (fictief) verhoogd risico geldt. Tijdens het CCV-D2 examen wordt extra gelet op de beveiligingsmaatregelen tijdens het rijden. Multitasking, waarbij de verkeersveiligheid niet in gevaar komt, is hierbij een belangrijk begrip. Bij het CCV-D2 examen wordt geen theoretische toetsing afgenomen. Lees hier meer over het CCV-D2 examen.

Wist u trouwens dat de eindtermen van de CCV-D2 opleiding en het bijgehorende examen in nauwe samenwerking met Bruseco zijn ontwikkeld?

DEKRA examen International Executive Chauffeur (IEC)

De internationale opleiding voor directiechauffeurs die ook in het buitenland actief (willen) zijn wordt afgenomen bij DEKRA Certificering in Arnhem. Dit examen bestaat uit een theorie (gesprek) en een praktijkgedeelte en duurt 2 uur. Voor deelname aan dit examen dient u, naast de gevolgde praktijkdagen en masterclasses ook een verklaring omtrent gedrag (VOG) en een geneeskundige verklaring te kunnen overleggen. Indien u in het bezit bent van een CCV-D certificaat en de verkorte opleiding heeft gevolgd dient u ook een kopie van uw CCV-D certificaat te overleggen. Na het slagen voor het examen wordt uw naam opgenomen in het DEKRA register. Dit online register is altijd up to date en door werkgevers te raadplegen.

Kijk hier naar de special over de DEKRA examen bij RTL Transportwereld

Bij alle examens is altijd een instructeur van Bruseco aanwezig om u te begeleiden!

Bruseco Business Club

Na het behalen van uw CCV-D en/of uw DEKRA certificaat kunt u, als u bent opgeleid bij BRUSECO, kosteloos lid worden van de BRUSECO Business Club waar u interessante masterclasses en trainingen kunt volgen. Deze masterclasses vormen ook een onderdeel van het (na-)scholingstraject voor het behoud van het DEKRA certificaat.