Kennisdag Schadepreventie Brandweer

Een interessante kennisdag voor medewerkers en rijinstructeurs van de Veiligheidsregio’s

Doelgroep: Brandweer.

 

Op aangeven van de landelijke projectgroep “Risicomanagement & Verzekeringen” van de Brandweer, is mede op initiatief van de Brandweerrijschool, een interessant dagprogramma ontwikkeld. Deze eerste kennisdag wordt georganiseerd voor de medewerkers van de afdeling schadeafwikkeling, afdeling vakbekwaamheid (die belast zijn met rijopleidingen) en rijinstructeurs die in dienst zijn bij de Veiligheidsregio’s. Het doel is om tot een uitwisseling van cijfers en ervaringen te komen, om zo eventuele aandachtspunten in kaart te brengen.

 

De Brandweerrijschool biedt alle rijinstructeurs, die actief rijonderricht geven aan brandweerchauffeurs van de Veiligheidsregio´s (vakbekwaam blijven) de mogelijkheid om hun ervaring te delen of suggesties in te brengen. Behoor jij tot deze doelgroep? Dan ben je van harte welkom om aan dit symposium deel te nemen!

 

Panel

Een aantal specialistische rij-opleiders nemen plaats in het panel voor de uitwisseling van ervaringen met betrekking tot het opleiden van brandweerchauffeurs. Ben jij die opleider die rijtrainingen voor de chauffeurs van de veiligheidsregio´s geeft? Dan maak je kans om deel uit te gaan maken van dit panel. Er zijn maar een aantal plekken beschikbaar, dus er zal wel een selectie plaats vinden. Dat doen we op basis van onderstaande gegevens:

  1. Het panellid is een opleider die voor meerdere Veiligheidsregio’s rijopleidingen verzorgt in het rijden met optische- & geluidssignalen (Licht en zwaar),
  2. De opleider heeft minimaal twee eigen rijdocenten met OGS+ bevoegdheidspas in dienst,
  3. De opleider verzorgt Vakbekwaam blijven – programma’s voor zowel B- als C- chauffeurs van de Brandweer,
  4. De rijopleider heeft ruime ervaring met het geven van rijinstructie met Watertankwagens en Redvoertuigen en kan dit aantonen door middel van referenties.

 

Heb jij als opleider interesse om input te leveren om zo met elkaar dit vakgebied verder te ontwikkelen?
Stuur een mail naar symposium@brandweerrijschool.nl. Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw input!

 

LET OP: Deze Kennisdag stond gepland op 15 september, maar wordt ivm het COVID-19 virus verschoven naar een latere datum. Zodra de exacte datum bekend is zullen wij deze op de website publiceren.

 

OGS+ Vakdagen voor rijinstructeurs

De kennis en ervaring vanuit het symposium deelt de Brandweerrijschool graag ook met OGS+ rijinstructeurs die niet in dienst zijn bij een Veiligheidsregio, maar wel rijtrainingen voor de brandweer verzorgen. Dat gebeurt tijdens de OGS+ Vakdagen. Een maand na het symposium worden de eerste OGS+ Vakdagen georganiseerd. Dit doen we bij de nieuwe locatie van de Brandweerrijschool, langs de A2 in Utrecht. Lees hier meer over de OGS+ Vakdagen

 

 

Ben jij WRM B/C gecertificeerd rijinstructeur en heb je interesse om rijdocent OGS+ te worden? Wil je daar meer over weten? Vraag alvast een informatiepakket aan.