CCV-D certificaat

CCV-D certificaat directiechauffeur

Het CCV geeft het CCV D certificaat uit
Het CCV examineert de CCV-D opleiding

 

Voor directiechauffeurs en privéchauffeurs die zich beschikbaar stellen aan bedrijven en instellingen is het in Nederland een vereiste om minimaal CCV-D gecertificeerd te zijn. Dit certificaat biedt de garantie dat de directiechauffeur of privéchauffeur in ieder geval veilig en vlot kan autorijden. Daarnaast beschikt deze over geografische kennis (knooppunten) en is hij of zij op de hoogte van de basisprincipes van het vak directiechauffeur.

 

Het CCVD-certificaat voor chauffeurs is sinds circa 2004 in Nederland het basiscertificaat. In vacatures voor directiechauffeurs wordt het CCV-D certificaat vaak als een belangrijke voorwaarde gesteld.

 

Alleen CCV D erkende opleiders

Een opleider voor het CCV D certificaat dient aan bepaalde garanties te voldoen. Deze garanties zijn vastgesteld door het CCV, onderdeel van het CBR. Zo dient de opleider te beschikken over een instructievoertuig met dubbele bediening. Dit voertuig dient uit dezelfde categorie auto’s te komen als waarin de VIP wordt gereden. Het rijden in een dergelijke auto vereist extra kennis en vaardigheden van de directiechauffeur. Dat vraagt om een goede training.

Er zijn opleiders die rijden in een BMW 5 (oudere model) of Mercedes C klasse. Andere opleiders rijden in voertuigen zoals de Audi A6, Volvo S 90 of Mercedes E. Deze instructievoertuigen mogen maximaal 4 jaar oud zijn. Dit zijn opleiders die alleen voor het CCV-D certificaat opleiden. Let erop in welk voertuig u uw training gaan volgen. Deze dient bij voorkeur te voldoen aan de laatste stand van de techniek, net als de auto van uw toekomstige werkgever. Denk hierbij aan een hybride voertuig of een voertuig waarin alle nieuwste technische snufjes zijn ingebouwd. Zo raakt u vertrouwt met dergelijke voertuigen en bent u beter voorbereid op uw werk als directie chauffeur of privé-chauffeur!

 

Doelgroep CCV-D certificaat directiechauffeur

Het CCVD-certificaat wordt vaak als voorwaarde gesteld in vacatures van de overheid, zoals ministeries, directoraten en provincies. Zo weet het ministerie of je voldoet aan de basisvereisten die gesteld zijn in de toetsmatrijzen van het CCVD. Deze zijn gezamenlijk met de branche opgesteld. Bestuurders uit deze doelgroepen rijden vaak in de categorie voertuigen zoals hiervoor vermeld.

 

CCV als exameninstituut

De examinering van de CCV opleiding vindt plaats door het CCV. Het CCV is een onderdeel van het CBR. CCV staat voor Contactcommissie Vakbekwaamheid en verzorgt de examens voor professionals in wegvervoer, zoals taxichauffeurs en directiechauffeurs. Het CCV toetst de kandidaten voornamelijk op rijvaardigheid.

 

De CCV D opleiding is daardoor echt een basisopleiding. Er wordt namelijk niet getoetst of getraind voor beroeps specifieke competenties zoals gespreksvaardigheden, het rijden in het buitenland, presentatietechnieken en oplossend denkvermogen bij meerdaagse reizen. De zakelijke markt vraagt steeds meer om een breder opgeleide directiechauffeur. De chauffeur moet niet alleen vlot en comfortabel kunnen rijden, maar is ook klantgericht en pro-actief. Daarnaast weet hij of zij ook hoe de nieuwste technieken in de voertuigen op de juiste manier gebruikt kunnen worden. De eerder genoemde autocategorieën zijn daarom niet dekkend voor de High Executive vacatures voor directiechauffeurs en privéchauffeurs. Die doelgroep rijdt vaker in een voertuig uit het topsegment; een Audi A8, BMW 7 of een Mercedes S klasse.

 

CCV-D certificaat als basis voor DEKRA

Wenst u een C-Level opleiding te volgen voor directiechauffeur (op het hoogste niveau) in een voertuig van minimaal de Audi A8 klasse? Dan kunt u na het behalen van het CCV-D certificaat de vakopleiding directiechauffeur met DEKRA certificaat volgen. In Nederland is dit alleen mogelijk bij BRUSECO, als DEKRA erkend vakopleider voor directiechauffeurs. Sinds 2009 biedt BRUSECO in Duitsland de vakopleiding International Executive Chauffeur aan. Zij heeft deze opleiding vanaf 2012 in Nederland geïntroduceerd en met succes. Multinationals, Raden van Bestuur, Directies en families kiezen vaker voor een chauffeur die in het bezit is van het DEKRA certificaat. Vooral als u ZZP-er bent, maakt u met het DEKRA certificaat onderscheid door uw opdrachtgevers een duidelijke meerwaarde te bieden.

 

Uw instructievoertuig bij BRUSECO CCV-D en DEKRA opleiding

 

De enige vakopleider voor directiechauffeurs die internationaal trainingen aanbiedt is BRUSECO. Zo rijdt u bij de DEKRA opleiding ook in België en Duitsland. Hierbij wordt u getraind op meer vaardigheden dan alleen uw rijvaardigheid. De beroepshouding loopt als een rode draad door het opleidingsprogramma heen. Deze Vakopleiding Directiechauffeur is het neusje van de zalm.

 

International Executive Chauffeur

In de DEKRA opleiding traint u in een BMW 745E, met alle nieuwe technieken aan boord. Het instructievoertuig van BRUSECO is maximaal 2 jaar oud. U wordt dus altijd getraind in het omgaan met de laatste technische snufjes. Zo blijft u bij in uw vakgebied.

BRUSECO biedt het complete CCV-D certificeringsprogramma aan (inclusief online kennisbank), plus de DEKRA-certificering als specialisatie. Ook als u uw CCV-D certificaat elders heeft behaald kunt u eenvoudig via BRUSECO de DEKRA specialisatie doen. Door het volgen van specifieke herhalingsdagen om uw reeds behaalde CCV D certificaat geldig te houden, groeit u door naar Veiligheidschauffeur en/of International Executive chauffeur.

 

CCV D in een BMW
Stapt u ook in bij BRUSECO?

 

Bent u nieuw in dit vakgebied en wilt u in aanmerking komen voor vacatures op www.chauffeur.nl? Dan kunt u via BRUSECO het CCV-D certificaat behalen, inclusief het DEKRA Certificaat. Tevens kunt u zich via BRUSECO verder specialiseren door het volgen van unieke masterclasses. Het behalen van deze specialisaties, zoals International Executive Chauffeur (IEC) en Veiligheidschauffeur kan eenvoudig door het volgen van de herhalingsdagen die u nodig heeft voor het CCV D certificaat.

Bij BRUSECO traint u in een high executive limousine.

 

 

 

 

 

Wilt u zelf ook rijden in deze BMW 745 E? Dat kan tijdens de BRUSECO Monitor. Wees hartelijk welkom!

Wilt u eerst meer informatie over het CCVD-certificaat en over de vakopleiding Veiligheidschauffeur en International Executive Chauffeur? Klik dan hier voor meer informatie.