Chauffeur Optische- en Geluidssignalen (OGS)

Opleiding Chauffeur OGS

Chauffeur Optische- en Geluidssignalen: “De cruciale schakel tussen melding en redding!”, zeggen wij bij BRUSECO. Er is maar één mogelijkheid om het goed te doen. Dat is het specialistische werkveld van BRUSECO.

Binnen het vakgebied chauffeur is BRUSECO specialist en marktleider in Nederland en Duitsland. BRUSECO biedt sinds 2001 specialistische rijopleidingen aan voor directie- en privéchauffeurs, (persoons)beveiligers, rijinstructeurs B en C, hulpdiensten en chauffeurs die werkzaam zijn binnen de uitvaartbranche. Deze chauffeurs en begeleiders hebben vaak maar één kans om het goed te doen. Dat vraagt om een specialistische aanpak die vooral praktijk- en doelgericht is met een hoog leerrendement.

 

 

 

 

 

  • U bent 100% vakbekwaam voorbereid en getraind om als chauffeur direct de juiste inzet te doen.
  • Onze aanpak is er op gericht dat u bij blijft in uw vakgebied en dat uw skills worden vergroot.
  • Naast vakinhoudelijke kennis (en praktijkervaring!) hebben onze trainers ook de specialistische opleiding tot rijinstructeur Verhoogde Rijvaardigheid gevolgd.
  • BRUSECO is de enige opleider in Nederland die opleidingen mag verzorgen met het DEKRA D1 certificaat.
  • BRUSECO heeft een geheel eigen watermerk: alle opleidingen worden speciaal ontwikkeld vanuit de filosofie dat de mens in zijn vakgebied centraal staat.

  Psychologische aspecten van OGS chauffeur zijn vertaald naar een praktische vakopleiding

  Het gaat daarbij niet alleen om het vergroten van (rij)vaardigheden, maar ook om de beroepshouding, eigen overtuigingen, belemmeringen en leercurves. De psychologische aspecten van het vak chauffeur OGS vertalen wij naar een praktijkgerichte vakopleiding, waar je écht wat aan hebt. Daarnaast worden de handelingen getraind vanuit die perspectieven: Gedrag, Proces en Gevoel.

  Voor de Chauffeur OGS heeft BRUSECO een ontwikkeltraject ingezet met specialisten. Hierbij worden vakmensen en eindafnemers betrokken. Ervaringsdeskundigen zien toe op de kwaliteit van onze opleidingen. We bieden een online leeromgeving die de opleiding juist zo bijzonder maakt. Zo vergroot u uw kennis en bent u, na het volgen van het praktijkgedeelte, perfect voorbereid voor iedere situatie, op elk moment. De Chauffeur OGS wordt, indien hij of zij dit wenst, ook levenslang begeleid door de vakmensen van BRUSECO.

   

  Extra begeleiding voor chauffeurs met angsten of een trauma

  Samen met specialisten, bieden wij extra begeleiding voor chauffeurs die last hebben van angsten of een trauma. POP Tijdens de opleiding stelt BRUSECO samen met u het Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) op.

  • Waar bevindt u zich in de leercurve?
  • Wat betekent dit voor u?
  • Welke leerpunten zou u graag terugzien als extra accent binnen onze Chauffeur OGS trainingen?

  De Chauffeur OGS (Optische- en Geluidssignalen) neemt deel aan een effectief begeleidingsprogramma. Op een menselijke en prettige manier geven onze trainers uitleg over de te leren vaardigheden.

  We leggen uit waarom die vaardigheden belangrijk zijn. Vervolgens oefenen we deze vaardigheden in de praktijk. Hierbij creëren wij situaties die u in de praktijk ook tegenkomt of kunt tegenkomen. Wij garanderen dat de Chauffeur OGS bij het horen van de pieper met de melding PRIO 1, zelfverzekerd, gestructureerd en scherp op pad zal gaan.

   

   

   

   

   

  Voor de Chauffeur OGS geldt: hij of zij is de cruciale schakel tussen de melding en de redding. Zodra de optische- en geluidssignalen aangaan, komt de chauffeur OGS juist tot rust en maximale concentratie. Met één doel: een geslaagde redding, waarvoor hij of zij gaat zorgdragen, samen met collega’s en manschappen.   Prio 1 betekent: Preventief Risico’s Inschatten door Observeren !

   

  “Altijd blijven leren is klaar zijn voor het moment van de waarheid. Blijven leren is stress-verlagend en geeft extra werkgeheugen voor improvisatie, samenwerking en oplossend denkvermogen” (bron: Paul Brussaard, master NLP en oprichter BRUSECO)

   

  Opleiding uitsluitend voor hulpdiensten

  Interesse in onze opleiding Chauffeur Optische en geluidssignalen? Deze opleiding wordt niet aan particulieren gegeven, maar uitsluitend voor hulpdiensten uitgevoerd. Bent u werkzaam bij een hulpdienst en wilt u uw chauffeurs laten opleiden of nascholen?

  Neemt u dan contact op met Paul Brussaard:

  • mail: info@bruseco.nl
  • telefonisch: 088-2787300

  Wij maken graag voor u een programma op maat. Instructeurs OGS+ Bent u WRM instructeur, heeft u ervaring binnen de hulpdiensten? Wilt u zich specialiseren in het opleiden van brandweermensen die rijden met optische- en geluidssignalen (OGS+ bevoegdheidspas)?

  Lees hier verder over onze Vakopleiding OGS+ Instructeur.     LIKE de facebookpagina van Chauffeur OGS en blijf op de hoogte!

   

  Martijn Mantz - HAP chauffeur

  Martijn Mantz, HAP Chauffeur

  “Ik ben begonnen met de opleiding CCV-D1 om een nieuwe carrière te beginnen en om iets achter de hand te hebben. Ook al werk ik niet als directiechauffeur, wat ik wel wil gaan doen. De opleiding heeft veel raakvlakken met het werk als HAP chauffeur, wat ik momenteel doe. Ik heb veel verkeers technisch inzicht gekregen en ben nu veel beter instaat om het gedrag van mede weggebruikers in te schatten. Dit komt zeer goed van pas als ik met spoed (OGS) moet rijden. Door de persoonlijke coaching van Hans Peter Woznitza en Ron van Doorn, heeft mij persoonlijk veel geholpen en heb ik als zeer prettig ervaren. Zeker om aan de laatste min puntjes te werken voor een examen training. De opleiding is niet goedkoop, maar de vele praktijk trainingen in combinatie met theorie is wel de moeite waard”.

   

  Opleidingen voor WRM-instructeurs 

  BRUSECO Hulpdiensten biedt opleidingen aan voor WRM-rijinstructeurs die zich graag verder ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld door de specialisatie zoals de opleiding Optische & Geluidssignalen. De afkorting hiervoor is OGS. Het IBKI neemt zowel de theorie als ook de praktijkexamens af voor deze rijinstructeurs die daarvoor de theorie zelf kunnen leren en via BRUSECO de praktijktraining van twee dagen kunnen volgen in een voorrangsvoertuig.

   

  Het IBKI is onderdeel van het Innovam en neemt ook examens af voor o.a. de huisartsenchauffeur. Dit is afgekort de HAP Chauffeur. Een HAP- of huisartsenchauffeur heeft als taak de huisarts snel en veilig te vervoeren naar de plaats van bestemming. Aan chauffeurs die rijden voor huisartsenposten worden steeds hogere eisen gesteld. Eén van de taken is dat een HAP chauffeur met grote spoed naar een patiënt moet kunnen rijden, soms met zwaailicht en sirene.

   

  Om dit te kunnen doen heeft de HAP-chauffeur kennis en vaardigheid nodig op het gebied van de rijvaardigheid en van bijvoorbeeld de brancherichtlijn optische en geluidssignalen spoedeisende medische hulpverlening. Het IBKI is door het Sociaal Fonds Taxi aangemerkt als uitvoerende partij voor het HAP-examen. HAP betreft alleen examinering, de opleiding tot HAP-chauffeur wordt aan o.a. BRUSECO overgelaten. Informatie over deelname aan het HAP-examen is in te winnen bij uw eigen werkgever.

  IBKI is een handelsnaam van de stichting VAM en functioneert onafhankelijk als het gaat om de ontwikkeling en uitvoering examens. Die onafhankelijkheid wordt gewaarborgd met het [PDF] onafhankelijkheidsprotocol (163kB). Bij het IBKI werken ruim 50 medewerkers.

   

   

  Vrijblijvend informatiepakket

  Meer weten over de inhoud en kosten?

  Vraag gratis en vrijblijvend het informatiepakket aan. Met daarin een overzicht van alle opleidingen, werkwijze en een overzicht van de prijzen van alle opleidingen.

  Vraag deze kosteloos en vrijblijvend aan.

  BRUSECO staat voor kwaliteit

  BRUSECO is

    Geaccrediteerd als opleider door DEKRA
    Erkend beroepsopleider door het CRKBO
    Erkend opleider door het CCV (onderdeel van het CBR)
    Erkend opleider IBKI (OGS+ en WRM rijinstructeur).
    Lid van Beroepsregeling.nl
    Ruim 30 jaar praktijkervaring.
    Ervaren en professionele rijdocenten in vaste dienst.

  Bedrijven die zijn aangesloten bij beroepsregeling.nl moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en regelgeving. Daar profiteert u van mee.

  Heeft u bijvoorbeeld een klacht en komt u er met BRUSECO niet uit, dan kunt u een beroep doen op de AN-i geschillencommissie. Daarmee is onze kwaliteit extra gewaarborgd

  Over Bruseco

   

  Alle chauffeurs opleidingen

  Kom naar onze (informatie) bijeenkomst

  BRUSECO organiseert iedere maand informatiebijeenkomsten voor iedereen die interesse heeft in een van de opleidingen.
  Eerst komende bijeenkomst:

  Actueel

  Laatste video's

  Agenda

  • 23 mei 2024 – Online informatiebijeenkomst over de Vakopleiding directiechauffeur - Wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen? Wat ga ik verdienen? Hoe ziet het werk eruit als ik eenmaal gecertificeerd directiechauffeur ben geworden? Wat kan BRUSECO voor mij betekenen nadat ik de opleiding heb gevolgd? Deze en nog veel andere vragen worden tijdens deze bijeenkomst uiteengezet door de oprichter van […]
  • 5 en 19 juni 2024 – Online informatiebijeenkomsten opleiding directiechauffeur - Komt de eerste datum van de informatiebijeenkomst niet uit of is deze al volgeboekt? Geen nood, want BRUSECO organiseert meerdere keren per maand een informatiebijeenkomst voor mensen die meer willen weten over de opleiding directiechauffeur. Wat zijn uw loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Hoe ziet het werk eruit als u eenmaal […]
  • 19 februari 2024 – Masterclass Security Awareness -   Security awareness betekent: bewust zijn van veiligheid. Maar waar ben je je dan precies bewust van? En: waarom zou je je hier als directiechauffeur bewust van moeten zijn? Als directiechauffeur ben je verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de personen die je vervoert. Omdat dit vaak mensen zijn die een hoge positie bekleden is het […]