Chauffeur Optische- en Geluidssignalen (OGS)

Opleiding Chauffeur OGS

Chauffeur Optische- en Geluidssignalen: “De cruciale schakel tussen melding en redding!”, zeggen wij bij BRUSECO.

Er is maar één mogelijkheid om het goed te doen. Dat is het specialistische werkveld van BRUSECO.

Binnen het vakgebied chauffeur is BRUSECO specialist en marktleider in Nederland en Duitsland. BRUSECO biedt sinds 2001 specialistische rijopleidingen aan voor directie- en privé-chauffeurs, (persoons)beveiligers, rijinstructeurs B en C, hulpdiensten en chauffeurs die werkzaam zijn binnen de uitvaartbranche. Deze chauffeurs en begeleiders hebben vaak maar één kans om het goed te doen. Dat vraagt om een specialistische aanpak die vooral praktijk- en doelgericht is met een hoog leerrendement.

U bent 100% vakbekwaam voorbereid en getraind om als chauffeur direct de juiste inzet te doen. Onze aanpak is er op gericht dat u bij blijft in uw vakgebied en dat uw skills worden vergroot. Naast vakinhoudelijke kennis (en praktijkervaring!) hebben onze trainers ook de specialistische opleiding tot rijinstructeur Verhoogde Rijvaardigheid gevolgd. BRUSECO is de enige opleider in Nederland die opleidingen mag verzorgen met het DEKRA D1 certificaat.

 

BRUSECO heeft een geheel eigen watermerk: alle opleidingen worden speciaal ontwikkeld vanuit de filosofie dat de mens in zijn vakgebied centraal staat. Het gaat daarbij niet alleen om het vergroten van (rij)vaardigheden, maar ook om de beroepshouding, eigen overtuigingen, belemmeringen en leercurves. De psychologische aspecten van het vak chauffeur OGS vertalen wij naar een praktijkgerichte vakopleiding, waar je écht wat aan hebt. Daarnaast worden de handelingen getraind vanuit die perspectieven: Gedrag, Proces en Gevoel.

 

Voor de Chauffeur OGS heeft BRUSECO een ontwikkeltraject ingezet met specialisten. Hierbij worden vakmensen en eindafnemers betrokken. Ervaringsdeskundigen zien toe op de kwaliteit van onze opleidingen. We bieden een online leeromgeving die de opleiding juist zo bijzonder maakt. Zo vergroot u uw kennis en bent u, na het volgen van het praktijkgedeelte, perfect voorbereid voor iedere situatie, op elk moment. De Chauffeur OGS wordt, indien hij of zij dit wenst, ook levenslang begeleid door de vakmensen van BRUSECO. Samen met specialisten, bieden wij extra begeleiding voor chauffeurs die last hebben van angsten of een trauma.

 

POP

Tijdens de opleiding stelt BRUSECO samen met u het Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) op. Waar bevindt u zich in de leercurve? Wat betekent dit voor u? Welke leerpunten zou u graag terugzien als extra accent binnen onze Chauffeur OGS trainingen?

 

De Chauffeur OGS (Optische- en Geluidssignalen) neemt deel aan een effectief begeleidingsprogramma. Op een menselijke en prettige manier geven onze trainers uitleg over de te leren vaardigheden. We leggen uit waarom die vaardigheden belangrijk zijn. Vervolgens oefenen we deze vaardigheden in de praktijk. Hierbij creëren wij situaties die u in de praktijk ook tegenkomt of kunt tegenkomen. Wij garanderen dat de Chauffeur OGS bij het horen van de pieper met de melding PRIO 1, zelfverzekerd, gestructureerd en scherp op pad zal gaan.

 

Voor de Chauffeur OGS geldt: hij of zij is de cruciale schakel tussen de melding en de redding. Zodra de optische- en geluidssignalen aangaan, komt de chauffeur OGS juist tot rust en maximale concentratie. Met één doel: een geslaagde redding, waarvoor hij of zij gaat zorgdragen, samen met collega’s en manschappen.

 

Prio 1 betekent: Preventief Risico’s Inschatten door Observeren !

“Altijd blijven leren is klaar zijn voor het moment van de waarheid. Blijven leren is stress-verlagend en geeft extra werkgeheugen voor improvisatie, samenwerking en oplossend denkvermogen” (bron: Paul Brussaard, master NLP en oprichter BRUSECO)

 

Interesse in onze opleiding Chauffeur Optische en geluidssignalen?
Deze opleiding wordt niet aan particulieren gegeven, maar uitsluitend voor hulpdiensten uitgevoerd. Bent u werkzaam bij een hulpdienst en wilt u uw chauffeurs laten opleiden of nascholen? Neemt u dan contact op met Paul Brussaard via mail (info@bruseco.nl) of telefonisch via 088 2787300. Wij maken graag voor u een programma op maat.

 

Instructeurs OGS+
Bent u WRM instructeur, heeft u ervaring binnen de hulpdiensten? Wilt u zich specialiseren in het opleiden van brandweermensen die rijden met optische- en geluidssignalen (OGS+ bevoegdheidspas)?

 

Lees hier verder over onze Vakopleiding OGS+ Instructeur.

 

 

LIKE de facebookpagina van Chauffeur OGS
en blijf op de hoogte!

 

 

 

BRUSECO Hulpdiensten biedt opleidingen aan voor WRM-rijinstructeurs die zich graag verder ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld door de specialisatie zoals de opleiding Optische & Geluidssignalen. De afkorting hiervoor is OGS. Het IBKI neemt zowel de theorie als ook de praktijkexamens af voor deze rijinstructeurs die daarvoor de theorie zelf kunnen leren en via BRUSECO de praktijktraining van twee dagen kunnen volgen in een voorrangsvoertuig.

 

Het IBKI is onderdeel van het Innovam en neemt ook examens af voor o.a. de huisartsenchauffeur. Dit is afgekort de HAP Chauffeur.

Een HAP- of huisartsenchauffeur heeft als taak de huisarts snel en veilig te vervoeren naar de plaats van bestemming. Aan chauffeurs die rijden voor huisartsenposten worden steeds hogere eisen gesteld. Eén van de taken is dat een HAP chauffeur met grote spoed naar een patiënt moet kunnen rijden, soms met zwaailicht en sirene. Om dit te kunnen doen heeft de HAP-chauffeur kennis en vaardigheid nodig op het gebied van de rijvaardigheid en van bijvoorbeeld de brancherichtlijn optische en geluidssignalen spoedeisende medische hulpverlening.
Het IBKI is door het Sociaal Fonds Taxi aangemerkt als uitvoerende partij voor het HAP-examen. HAP betreft alleen examinering, de opleiding tot HAP-chauffeur wordt aan o.a. BRUSECO overgelaten. Informatie over deelname aan het HAP-examen is in te winnen bij uw eigen werkgever.

 

IBKI is een handelsnaam van de stichting VAM en functioneert onafhankelijk als het gaat om de ontwikkeling en uitvoering examens. Die onafhankelijkheid wordt gewaarborgd met het [PDF] onafhankelijkheidsprotocol (163kB).

 

Bij het IBKI werken ruim 50 medewerkers.

http://www.ibki.nl