DEKRA gecertificeerd directiechauffeur

Wat betekent dat eigenlijk, DEKRA gecertificeerd directiechauffeur?

Vertrouwen, discretie, kundigheid en professionaliteit in combinatie met een excellente beroepshouding zijn sleutelbegrippen binnen het vakgebied van de directiechauffeur.

De directiechauffeur draagt een enorme verantwoordelijkheid. Hierbij gaat het niet alleen om vlot, veilig en comfortabel autorijden, maar ook om discretie, vertrouwen en een optimale serviceverlening.

Die verantwoordelijkheid begint bij de directiechauffeur zelf en bij zijn kennis en vaardigheden. Dat wordt nu onafhankelijk getoetst in diverse Europes landen door het wereldwijde actieve certificeringsinstituut DEKRA. Nu ook in Nederland.

BRUSECO heeft al in 2009 in Duitsland en in 2012 in Nederland een overeenkomst gesloten met DEKRA in vijf landen, waarbij DEKRA toeziet op de kwaliteit van de vakopleiding directiechauffeur en de examens voor directiechauffeurs afneemt.

Op deze wijze wordt een onafhankelijk examen en certificering gegarandeerd. Ook in de toekomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel mensen kennen DEKRA nog niet. Wist u dat:

 • DEKRA jaarlijks een omzet van meer dan 3,1 miljard euro behaald?
 • Dat er meer dan 44.000 medewerkers iedere dag werken aan veiligheid en certificering.
 • Dat DEKRA wereldwijd het grootste niet-beursgenoteerde bedrijf is in testen, inspecteren en certificeren.

 

 

 

 

DEKRA werkt al meer dan 90 jaar aan het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Het bedrijf was een van de eerste ondertekenaars van de European Road Safety Charter en streeft ernaar dat het aantal verkeersdoden in 2020 ten opzichte van vandaag gehalveerd is.

DEKRA’s experts zijn gesprekspartner in vele nationale en internationale organisaties. In Nederland neemt DEKRA de DEKRA D1 examens af in Arnhem.

 

Bekijk hier meer over DEKRA Nederland

Sinds 2012 bestaat in Nederland het “DEKRA D1 certificaat” voor directiechauffeurs, naar voorbeeld van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België (sinds 2009).

In Nederland kunnen kandidaten die de CCV-D opleiding hebben gevolgd profiteren van een korter opleidingsprogramma (2 dagen minder).

Het theoriedeel wordt via online e-learning en masterclasses aangeboden.

Directiechauffeur die DEKRA gecertificeerd zijn kunnen aantonen dat zij over de vereiste competenties beschikken en deze ook actueel houden.

Bij DEKRA is daar internationaal bezien, uitgebreid over nagedacht. Goed doordachte toetsmatrijzen voldoen aan de eisen van de opdrachtgevers (multinationals, internationale organisaties, ondernemingen, overheden, ambassades).

Daar ziet een onafhankelijk College van Deskundigen op toe.

Het praktijkexamen past geheel in dit beeld. Geen multiple Choice vragen over voorrang en wegenkennis, maar een praktijkgericht examen, waarin echter ook de theorie rondom het vak wordt getoetst.

“Probleemoplossend denkvermogen” wordt aan de hand van examencases besproken en getoetst.

 

Op basis van punten per competentie en per onderdeel wordt exact bepaald op welk examenonderdeel de kandidaat voldoendes heeft gescoord.

Hierdoor weet de directiechauffeur (en zijn trainer) exact op welke punten extra getraind kan worden. Er is een duidelijke beoordeling per competentie.

Die aandachtspunten worden meegenomen in de herhalingsdagen.

 

De DEKRA controleert de directiechauffeur permanent. De geslaagde directiechauffeur tekent persoonlijk een overeenkomst met DEKRA. Hierin verklaart hij of zij wijzigingen in de VOG(Justitieel verleden) direct te melden.

Er geldt een meldingsplicht, ondertekend door de kandidaat, waar iedere drie jaar op wordt getoetst. Mocht de directiechauffeur zich niet hieraan houden, dan wordt deze levenslang uit het DEKRA Register geschrapt.

Hierdoor kan deze niet meer op kwetsbare posities terechtkomen.

 

Scholing directiechauffeur

De directiechauffeur moet permanent geschoold worden en voldoen strenge eisen om in het DEKRA Register opgenomen te worden (en te blijven):

 1. De directiechauffeur beschikt over zes competenties die getoetst zijn tijdens het praktijkexamen van twee uur en houdt deze kennis bij via verplichte Masterclasses (elk jaar 8 uur opleiding).
 2. De directiechauffeur beschikt over actuele kennis en vermogen om (internationale) ritten goed voor te bereiden en is in staat in iedere situatie zelfstandig, professioneel en discreet  op te treden. Dit wordt getoetst aan de hand van praktijkcasussen tijdens het mondeling examen.
 3. De directiechauffeur beschikt over een actuele Verklaring Omtrent Gedrag, wat betekent dat hij of zij geen strafbare feiten heeft gepleegd. DEKRA ziet hierop toe doordat voor de directiechauffeur een meldingsplicht geldt, mocht hij contact hebben gehad met politie of justitie.
 4. De directiechauffeur beschikt over een uitstekende gezondheid, doordat hij een actuele geneeskundige verklaring heeft overlegd. Dit wordt iedere drie jaar getoetst.

 

De directiechauffeur krijgt bij opname in dit DEKRA Register een pas waarop zijn of haar pasfoto, naam en de termijn waarvoor het certificaat geldig is, staan vermeld.

Dit register is door werkgevers te raadplegen.

In Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland wordt door BRUSECO, in samenwerking met grote nationale partners, kandidaten opgeleid voor hetzelfde DEKRA D1 examen.

Dit aantal landen zal in de toekomst nog verder stijgen als Europese standaard.

 

Nederland is met het DEKRA certificaat een belangrijk personencertificaat rijker.
Het CCV-D certificaat biedt werkgevers en directiechauffeurs al veel voordeel; met de certificering door DEKRA wordt nu een uitgebreider alternatief geboden.

Dat is goed voor het vak en last but not least van groot belang voor de veeleisende opdrachtgever.

Die heeft een betrouwbare, gezonde en actueel opgeleide directiechauffeur tot zijn beschikking. Zoals het ook moet zijn, is onze visie.

Vrijblijvend informatiepakket

Meer weten over de inhoud en kosten?

Vraag gratis en vrijblijvend het informatiepakket aan. Met daarin een overzicht van alle opleidingen, werkwijze en een overzicht van de prijzen van alle opleidingen.

Vraag deze kosteloos en vrijblijvend aan.

BRUSECO staat voor kwaliteit

BRUSECO is

  Geaccrediteerd als opleider door DEKRA
  Erkend beroepsopleider door het CRKBO
  Erkend opleider door het CCV (onderdeel van het CBR)
  Erkend opleider IBKI (OGS+ en WRM rijinstructeur).
  Lid van Beroepsregeling.nl
  Ruim 30 jaar praktijkervaring.
  Ervaren en professionele rijdocenten in vaste dienst.

Bedrijven die zijn aangesloten bij beroepsregeling.nl moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en regelgeving. Daar profiteert u van mee.

Heeft u bijvoorbeeld een klacht en komt u er met BRUSECO niet uit, dan kunt u een beroep doen op de AN-i geschillencommissie. Daarmee is onze kwaliteit extra gewaarborgd

Over Bruseco

 

Reviews

9.2

Score voor BRUSECO na 110 ervaringen.

 • “Na 42 jaar Antiek restaurator toch maar weer een opleiding gedaan. Dekra D1 met dank aan Ron van Doorn, mijn coach heb ik vol overgave mij gestort in de deze vakopleiding. de opleiding zat goed in elkaar alle aspecten kwamen aan bod tot etiquette tafelmanieren en natuurlijk perfect chauffeuren. De hoffelijkheid ten top!”
 • “Na 25 jaar koerierswerk in binnen en buitenland vond ik het tijd om mij te bekwamen u een andere tak van (tran)sport.
  De informatiedag bij Bruseco van dhr.Paul Brussaard was zeer inspirerend en deed mij besluiten de monitor te gaan doen om te zien of het vak van directie-privé chauffeur wat voor mij was.
  Na 3 leerzame uren met Ron van Doorn heb ik het besluit genomen om zowel de CCV-D1 als de DEKRA opleiding te gaan doen.
  Zowel de theorie via excellent-me als de praktijk week met dhr Hans Peter Woznitza zijn mij zeer goed bevallen.
  Ik heb inmiddels het CCV-D1 certificaat behaald en ga binnenkort op voor het DEKRA certificaat.”
 • “Ik heb in januari 2018 de monitor en de informatiebijeenkomst mogen mee maken. Na een positief advies ben ik 19 februari aan de opleidingsweek mogen beginnen. Deze was zwaarder dan ik had verwacht, mede omdat ik de eerste praktijkdag alleen was. De andere 3 dagen zijn er 2 andere personen mee geweest die applicatiedagen moesten volgen, hier heb ik veel van geleerd en positieve feedback van gekregen. Nadat mijn praktijk examen voldoende was beoordeeld, heb ik 8 maart jl mijn theorie examen behaald.
  De medewerking vanuit Bruseco qua leermiddelen en begeleiding voorafgaand en tijdens de praktijkweek was zeer goed en hierdoor ben ik voor beide examens de eerste keer geslaagd. Mijn dank hiervoor aan Ron (tijdens mijn praktijkweek) en aan Michiel en Esther voor de antwoorden op mijn vragen ivm de opleiding en e-e-learning. Tevens wil ik Paul bedanken voor de goede informatie over de opleiding en de mogelijkheden als chauffeur tijdens de informatiebijeenkomst.”
 • “Na de info-dag bij Bruseco was ik al overstag, deze Firma en hun instructeurs gaan alleen voor het beste zowel in opleiding als uitvoering.De opleidingsweek met Hans Peter was voor mij een zeer leerzame maar ook een hele prettige week. Samen met mijn mede cursist Rene en Hans Peter als instructeur hebben we genoten maar bovenal erg veel geleerd, hetgeen resulteerde dat, Rene en ik, beiden zowel het Dekra en CCV-D1 in 1 keer behaalden.
  Chappeau Bruseco EN Hans Peter voor de Excellente Opleiding.”
 • “Na de monitor half december 2017, en een zeer intensieve trainingsweek, ben ik geslaagd voor mijn Dekra examen.
  Ben zeer tevreden over de opbouw van de opleiding, elk aspect van directie chauffeur is aan bod gekomen. HP is een professionele trainer, zeer veel geleerd van deze man.”
 • “Na de monitor in oktober 2017, kon ik beginnen aan de opleiding tot directiechauffeur-D1. Zowel het theorie- als praktijkexamen zijn inmiddels positief afgerond. Voor beide examens ben ik in één keer geslaagd.
  De informatievoorziening van Bruseco was vooraf duidelijk, bovendien zijn ze stipt met antwoorden op vragen per mail. De informatie die ik kreeg tijdens de monitor was duidelijk, het rapport over mijn kunnen had ik de volgende dag van Ron van Doorn al in de mail. De trainingsweek was zeer interessant en leerzaam met een vriendelijke en vakbekwame instructeur, Hans-Peter Woznitza. Het vak van directiechauffeur vereist veel meer dan alleen maar autorijden, deze overige aspecten van dit vak worden in korte tijd bijgebracht. Ik heb in de trainingsweek veel geleerd en genoten.
  Het is niet goedkoop, maar ik zie het als een investering. Daarnaast krijg je toegang tot het netwerk van Bruseco, om te solliciteren op vacatures die er zijn. Dat is ook een reden geweest voor mij om de opleiding bij Bruseco te volgen. Ik verwacht binnenkort aan de slag te kunnen als directiechauffeur.
  Als ik dan via het netwerk van Bruseco ook nog een baan kan vinden, dan klopt het hele plaatje en krijgen ze van mij een 10!”
 • “Kort gezegd: Het hele bedrijf is toegankelijk, communicatief vaardig, open, eerlijk, en transparant. Iedereen helpt jou om je doel te halen.

  Mijn ervaring uitgeschreven:
  Als eerst een informatie avond waar de vaardigheden en verschillende toepassingen van DEKRA- en CCV-D1 goed word uitgelegd.
  Hierna was meteen duidelijk dat DEKRA D1 bij mij past. Dan volgt een rijvaardigheid monitor. Past je rijstijl bij DEKRA- of CCV- D1. Hier word je vakkundig naar gekeken. Dan voor DEKRA-D1 een 5 daagse training door Nederland, Duisland en België. wat je hier geleerd wordt is niet te beschrijven. top, geweldig, fantastisch! Dan nog Theorie en één dag masterclass psychologie. Ook heel leerzaam maar vooral ook een les pakket dat goed in elkaar zit.
  Door corona heb ik nog de ervaring dat de lessen stil kwamen te liggen en de examen uitgesteld werd. Over de informatie, begeleiding en aanpak van online lessen ben ik dan ook vol lof! Ook de medewerkers achter de schermen hebben mij goed begeleid en op de hoogte gehouden over de gang van zaken. en dat terwijl ze zelf nog gingen verhuizen naar een ander pand.
  Naadloos is dit gegaan ik heb niks gemerkt en nergens hinder van gehad.
  Kort gezegd: Het hele bedrijf is toegankelijk, communicatief vaardig, open, eerlijk, en transparant. Iedereen helpt jou om je doel te halen. “

 • “Het vak als directie-/privéchauffeur sprak mij al langere tijd aan. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een opleider die aansloot bij mijn wensen. Er zijn meerdere spelers op deze markt en daarom heb ik bij diverse aanbieders een intake gedaan om zo degene te kunnen kiezen die voor mij dit moment het beste paste. Na wat wikken en wegen besloot ik voor de gecombineerde IEC/CCV-D1 opleiding bij Bruseco te kiezen.
  Ik ben van mening dat je moet streven om je te onderscheiden van de grote meute. Ik heb daarom voor deze gecombineerde opleiding om daarmee het verschil te maken bij het vinden van opdrachten in chauffeursland. De vraag is immers beperkt en het aanbod van chauffeurs aanzienlijk.

  Voorafgaand aan de praktijktrainingsweek heb ik het als zeer nuttig ervaren om me te verdiepen in de theorie van het vak directiechauffeur via Excellent.me.
  Met het doornemen van de stof bouw je een ruim voldoende kennis op van de aspecten die bij het vak als directiechauffeur komen kijken. Tevens zijn de proefexamens een goede maatstaf voor het af te leggen theorie-examen bij het CBR (voor het CCV-D1) en het theoretische toetsingsdeel bij het DEKRA IEC examen.

  De opleidingsweek heb ik als pittig ervaren, je staat in zo’n week 100% aan door de grote hoeveelheid aan informatie die je aangereikt krijgt en tracht toe te passen om op een hoger niveau als chauffeur (en vooral alles wat daarbij komt kijken) te komen.
  Hierin ben ik uitermate goed begeleid door zowel Ron, Hans Peter en mijn medecursist Patrick. Het was een uiterst leerzame week.
  Nagenoeg aansluitend heb ik met positief resultaat zowel het CCV-D1 als DEKRA IEC-D1 examen afgerond.

 • “Na de informatiemiddag heb ik mijzelf opgegeven voor de Monitor. Hierin wordt door BRUSECO gekeken of je geschikt zou kunnen zijn voor directie chauffeur, maar zeker ook voor jezelf een hele goede investering om hierin over jezelf duidelijkheid te krijgen.
  In januari de opleiding Directie chauffeur CCV D1 gevolgd onder begeleiding van Hans Peter Woznitza, samen met ‘copiloot’ Floris. Een heel intensieve, maar zeker ook interessante week, er is absoluut een verandering van rijstijl aan de orde gekomen, je leert de rust te bewaren, écht vooruit te kijken/ te denken, zien én waar te nemen, actief/defensief te rijden, en zo komt er nog veel meer langs.
  Er is een middag baantraining in Lelystad, werkelijk geweldig! Hier krijg je inzichten die je veel duidelijk maken en die je vanaf dat moment meeneemt in je rijgedrag, en daarbij een training die zó gaaf is om te doen.
  Mijn opleiding is afgetopt door drie uur extra training van Ron van Doorn, die nogmaals de puntjes op de i heeft gezet.
  Ik kan zeggen ik heb les gehad van twee zeer ervaren en positieve instructeurs.
  Ik kan BRUSECO aan iedereen geïnteresseerd in deze opleiding aanbevelen.
  Langs deze weg dank aan het BRUSECO team voor jullie inzet.
 • “Na een intensieve en goede opleiding door Ron van Doorn bij Bruseco, heb ik mijn certificaat CCV-D1 gehaald. Nu ga ik op zoek naar een baan als Directiechauffeur, omdat ik dit meer als een hobby zie dan als werk.”

Deel je ervaring

Alle chauffeurs opleidingen

Kom naar onze (informatie) bijeenkomst

BRUSECO organiseert iedere maand informatiebijeenkomsten voor iedereen die interesse heeft in een van de opleidingen.
Eerst komende bijeenkomst:

Actueel

Laatste video's

Agenda

 • 21 juni – Online informatiebijeenkomst over de Vakopleiding directiechauffeur - Wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen? Wat ga ik verdienen? Hoe ziet het werk eruit als ik eenmaal gecertificeerd directiechauffeur ben geworden? Wat kan BRUSECO voor mij betekenen nadat ik de opleiding heb gevolgd? Deze en nog veel andere vragen worden tijdens deze bijeenkomst uiteengezet door de oprichter van […]
 • 5 juli en 17 augustus – Online informatiebijeenkomsten opleiding directiechauffeur - Komt de eerste datum van de informatiebijeenkomst niet uit of is deze al volgeboekt? Geen nood, want BRUSECO organiseert meerdere keren per maand een informatiebijeenkomst voor mensen die meer willen weten over de opleiding directiechauffeur. Wat zijn uw loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Hoe ziet het werk eruit als u eenmaal […]
 • 19 september – Masterclass Security Awareness -   Security awareness betekent: bewust zijn van veiligheid. Maar waar ben je je dan precies bewust van? En: waarom zou je je hier als directiechauffeur bewust van moeten zijn? Als directiechauffeur ben je verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de personen die je vervoert. Omdat dit vaak mensen zijn die een hoge positie bekleden is het […]
 • 21 november – Masterclass Risico Awareness -   Het aantal verkeersslachtoffers stijgt jaarlijks fors. Dat is een schrikbarende ontwikkeling en tegen alle verwachtingen in. Daarom heeft BRUSECO een unieke Masterclass ontwikkeld voor bestuurders van motorrijtuigen. We gaan daarin terug naar de basis: het vergroten van je risicobewustzijn. En dat doen we heel effectief en op een unieke wijze. Neem deel aan deze […]