Rijdocent worden

Van Rijinstructeur naar Rijdocent

Aantoonbaar bekwaam door register

powered by BRUSECO

In Nederland zijn rijinstructeurs meestal actief als B-instructeur voor leerlingen die graag hun B-rijbewijs of C-rijbewijs willen halen. Dat is een mooi vak, waarin je je als rijinstructeur ook onderscheid kunt maken. Je werkt vaak bij een rijschool of je bent zelfstandig ondernemer. Je geeft rijinstructie aan leerlingen die het B-rijbewijs willen halen. Dat doe je met passie en toewijding. Maar toch zou je binnen het vakgebied meer willen bereiken wat jou weer uitdaagt?

Wil je een stap verder als rijinstructeur? Dat kan. Via BRUSECO kun je gecertificeerd Rijdocent worden. Je gaat jezelf verder bekwamen. Denk hierbij aan het geven van rijvaardigheidstrainingen voor specialistische chauffeurs, zoals brandweerchauffeurs, ambulancechauffeurs, huisartsenchauffeurs, chauffeurs die werkzaam zijn voor het Rode Kruis, Defensie, ProRail, Rijkswaterstaat of andere medische spoeddiensten die van jou les krijgen in het rijden met optische- & geluidssignalen.

 

Je wordt dan Rijdocent Optische en Geluidssignalen (OGS+) via de Leergang Didactische Vaardigheden Rijonderricht Voorrangsvoertuigen, met daarbij de afzonderlijke specialisaties. De leergang verdien je, bij gebleken geschiktheid weer terug, omdat er in Nederland een tekort ontstaan is van goede en gespecialiseerde Rijinstructeurs OGS+ (met de IBKI Bevoegdheidspas OGS+). Die behaalt je ook bij deze opleiding voor Rijdocenten OGS+.

 

 

Gecertificeerd Rijdocent worden

Door je na het volgen van de OGS+ opleiding verder te specialiseren binnen het vakgebied van rijinstructeur, word je bij BRUSECO opgeleid tot Rijdocent OGS+. Dit is een upgrade van het WRM-certificaat Rijinstructeur. Je ontvangt hiervan een apart certificaat, waarop helder is aangegeven voor welke disciplines je bent getraind. Zo maak je jezelf van waarde voor vele nieuwe opdrachtgevers.

Denk hierbij aan de volgende specialisaties die je kunt behalen (met certificaat):

 

Categoriecodes:

A1 – Rijdocent Baan- Autoveiligheidstraining categorie B,

A2 – Rijdocent Baan-Autoveiligheidstraining categorie C,

B1 – Rijdocent met specialisatie Brandweerchauffeur Optische & Geluidssignalen (OGS+), Zwaar

B2 – Rijdocent met specialisatie Ambulancechauffeur Optische & Geluidssignalen (OGS+), Licht,

B3 – Rijdocent Bevolkingszorg,

B4 – Rijdocent GHOR,

B5 – Rijdocent Specialistische Voertuigen (diverse categorieën zoals Waterwagen, Redvoertuig, 4×4).

D1 – Rijdocent Gecertificeerd Directiechauffeur DEKRA D1

D2 – Rijdocent Gecertificeerd Directiechauffeur DEKRA D2

D3 – Rijdocent Gecertificeerd Directiechauffeur CCV D,

D4 – Rijdocent Gecertificeerd Directiechauffeur CCV-D.

H1 – Rijdocent Huisartsenchauffeur (HAP),

M1 – Rijdocent OGS+ Spoedeisende Medische Hulpverlening,

P1 – Rijdocent OGS+ Prorail,

R1 – Rijdocent OGS+ Rijkswaterstaat,

R2 – Rijdocent OGS+ Rode Kruis,

R3 – Rijdocent OGS+ Reddingsbrigade,

R4 – Rijdocent OGS+ Nederlandse Transplantatie Stichting,

Op je certificaat staan jouw specialisaties vermeld. Zo kun je aan je opdrachtgevers laten zien dat je over de juiste vakkennis en ervaring beschikt.

Competentietoets

Volg je de opleiding tot specialistisch rijdocent, dan word je na een competentietoets gecertificeerd voor de categorieën die je hebt behaald. Als Rijdocent laat je je jaarlijks via BRUSECO Hulpdiensten bijscholen, zodat je actuele kennis opdoet en je vaardigheden blijft trainen. Je houdt dan meteen ook jouw WRM-certificaat geldig en je blijft ingeschreven in het Rijdocenten Register van BRUSECO.

Register voor Rijdocenten

Nadat je het certificaat Rijdocent hebt gehaald, kun je ervoor kiezen om opgenomen te worden in het Rijdocenten Register. Bij deze registratie staat vermeld welke specialisaties je als Rijdocent hebt behaald. Potentiële opdrachtgevers kunnen dit register raadplegen om vast te stellen of jij als Rijdocent bent opgeleid en je vaardigheden voor de door jou behaalde specialisaties hebt behouden. Zolang je jaarlijks een applicatiedag volgt, blijf je in dit Rijdocent Register vermeld.

Opdrachtgevers, zoals Veiligheidsregio’s of andere hulpdiensten, instanties en bedrijven, kunnen gebruik maken van de geregistreerde rijdocenten door contact op te nemen met BRUSECO. Wij verzorgen dan de contracten en schrijven de aanbestedingen. Jij wordt dan betrokken in de uitvoering, mocht je dit ook wenselijk vinden.

Uiteraard kun je je als rijdocent ook via jouw eigen werkgever of via jouw eigen klantenkring aanbieden als specialistisch en ingeschreven rijdocent. Door jouw specialisatie wordt direct je afzetmarkt vergroot, doordat je onderscheidend bent opgeleid en over specialistische kennis en vaardigheden beschikt. Hiervoor kun je op jouw site en op LinkedIn vermelden dat je staat ingeschreven in het Rijdocenten Register van BRUSECO.

Vraag naar professionele rijdocenten stijgt

De vraag naar professionele rijdocenten stijgt in Nederland. De opleidingen voor chauffeurs van voorrangsvoertuigen worden immers niet alleen door de veiligheidsregio´s, maar ook door opleiders als BRUSECO uitgevoerd. Circa 15.000 chauffeurs moeten vakbekwaam blijven en dus jaarlijks getraind worden.

Ben je werkzaam bij een Veiligheidsregio of hulpdienst? Dan is een verdere specialisatie via BRUSECO een slimme volgende stap. Dit vergroot direct je kennis en ervaring en geeft je handvatten je didactische vaardigheden te verbeteren. Welkom in ons team van professionele rijdocenten! Bij BRUSECO kun je vanaf 20 februari 2020 ook je officiële papieren halen voor Rijinstructeur B. Overweeg je om binnen jouw veiligheidsregio of werkgever als instructeur aan de slag te gaan? Informeer dan hier naar de mogelijkheden om via BRUSECO opgeleid te worden tot rijinstructeur-B.

Meer informatie nodig? Bel met BRUSECO via 088-2787300 of stuur een mail aan info@bruseco.nl

Vrijblijvend informatiepakket

Meer weten over de inhoud en kosten?

Vraag gratis en vrijblijvend het informatiepakket aan. Met daarin een overzicht van alle opleidingen, werkwijze en een overzicht van de prijzen van alle opleidingen.

Vraag deze kosteloos en vrijblijvend aan.

BRUSECO staat voor kwaliteit

BRUSECO is

  Geaccrediteerd als opleider door DEKRA
  Erkend beroepsopleider door het CRKBO
  Erkend opleider door het CCV (onderdeel van het CBR)
  Erkend opleider IBKI (OGS+ en WRM rijinstructeur).
  Lid van Beroepsregeling.nl
  Ruim 30 jaar praktijkervaring.
  Ervaren en professionele rijdocenten in vaste dienst.

Bedrijven die zijn aangesloten bij beroepsregeling.nl moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en regelgeving. Daar profiteert u van mee.

Heeft u bijvoorbeeld een klacht en komt u er met BRUSECO niet uit, dan kunt u een beroep doen op de AN-i geschillencommissie. Daarmee is onze kwaliteit extra gewaarborgd

Over Bruseco

 

Alle chauffeurs opleidingen

Kom naar onze (informatie) bijeenkomst

BRUSECO organiseert iedere maand informatiebijeenkomsten voor iedereen die interesse heeft in een van de opleidingen.
Eerst komende bijeenkomst:

Actueel

Laatste video's

Agenda

  • 23 mei 2024 – Online informatiebijeenkomst over de Vakopleiding directiechauffeur - Wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen? Wat ga ik verdienen? Hoe ziet het werk eruit als ik eenmaal gecertificeerd directiechauffeur ben geworden? Wat kan BRUSECO voor mij betekenen nadat ik de opleiding heb gevolgd? Deze en nog veel andere vragen worden tijdens deze bijeenkomst uiteengezet door de oprichter van […]
  • 5 en 19 juni 2024 – Online informatiebijeenkomsten opleiding directiechauffeur - Komt de eerste datum van de informatiebijeenkomst niet uit of is deze al volgeboekt? Geen nood, want BRUSECO organiseert meerdere keren per maand een informatiebijeenkomst voor mensen die meer willen weten over de opleiding directiechauffeur. Wat zijn uw loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Hoe ziet het werk eruit als u eenmaal […]
  • 19 februari 2024 – Masterclass Security Awareness -   Security awareness betekent: bewust zijn van veiligheid. Maar waar ben je je dan precies bewust van? En: waarom zou je je hier als directiechauffeur bewust van moeten zijn? Als directiechauffeur ben je verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de personen die je vervoert. Omdat dit vaak mensen zijn die een hoge positie bekleden is het […]