Rijdocent worden

Van Rijinstructeur naar Rijdocent

Aantoonbaar bekwaam door Register

powered by BRUSECO

 

In Nederland zijn rijinstructeurs meestal actief als B-instructeur voor leerlingen die graag hun B-rijbewijs of C-rijbewijs willen halen. Dat is een mooi vak, waarin je je als rijinstructeur ook onderscheid kunt maken. Je werkt vaak bij een rijschool of je bent zelfstandig ondernemer. Je geeft rijinstructie aan leerlingen die het B-rijbewijs willen halen. Dat doe je met passie en toewijding. Maar toch zou je binnen het vakgebied meer willen bereiken wat jou weer uitdaagt?

 

Wil je een stap verder als rijinstructeur? Dat kan. Via BRUSECO kan je gecertificeerd Rijdocent worden. Je gaat jezelf verder bekwamen. Denk hierbij aan het geven van rijvaardigheidstrainingen voor specialistische chauffeurs, zoals brandweerchauffeurs, ambulancechauffeurs, huisartsenchauffeurs, chauffeurs die werkzaam zijn voor het Rode Kruis, Defensie, Prorail, Rijkswaterstaat of andere medische spoeddiensten die met optische & geluidssignalen les krijgen van jou.

 

Je wordt dan Rijdocent Optische en Geluidssignalen (OGS+) via de Leergang Didactische Vaardigheden Rijonderricht Voorrangsvoertuigen, met daarbij de afzonderlijke specialisaties. De leergang verdien je ook, bij gebleken geschiktheid weer terug, omdat er in Nederland een tekort ontstaan is van goede en gespecialiseerde Rijinstructeurs OGS+ (met de IBKI Bevoegdheidspas OGS+). Die behaalt u ook bij deze opleiding voor Rijdocenten OGS+. Bij gebleken geschiktheid, ga je stage lopen bij de ervaren meesters van het vak, die ook binnen het team van BRUSECO jou verder willen helpen. Je zult bekwaam moeten worden in de geleerde specialisaties. BRUSECO biedt geen baangarantie. Dit is namelijk geheel afhankelijk van de vraag en de opdrachten die BRUSECO mag invullen.

 

 

Je gaat jouw huidige kwaliteiten als rijinstructeur verder uitbreiden. Dat doe je samen met andere collega-rijinstructeurs en met de trainers van BRUSECO. Hierdoor is het niet alleen leuk om verder te leren, maar het is ook zeer leerzaam, spannend en uitdagend. Je gaat uit jouw comfortzone en krijgt veel nieuwe kennis aangereikt, waarmee je concreet aan de slag gaat

 

Werkervaring opdoen

Doordat BRUSECO honderden chauffeurs per jaar opleidt, voor alle soorten disciplines, kun je, bij geschiktheid, stage lopen bij ervaren instructeurs om werkervaring op te doen. Je leert zo het vak door mee te lopen en mee te kijken, feedback te ontvangen en te groeien in het vak. Dat maakt de opleiding voor Rijdocent bij BRUSECO uniek en van grote waarde.

 

Gecertificeerd Rijdocent worden

Je kiest voor een specialisatie om jouw kwaliteiten verder te ontwikkelen. Je wordt een ware specialist in rijvaardigheid en rijtraining geven.

Door je verder te specialiseren binnen het vakgebied van rijinstructeur, word je bij BRUSECO opgeleid tot Rijdocent. Dit is een upgrade van het WRM-certificaat Rijinstructeur. Je ontvangt hiervan een apart certificaat, waarop helder is aangegeven voor welke disciplines je bent getraind. Zo maak je jezelf van waarde voor vele nieuwe opdrachtgevers.

 

Denk hierbij aan de volgende specialisaties die je kunt behalen (met certificaat):

 

Categoriecodes :

A1 – Rijdocent Baan- Autoveiligheidstraining categorie B,

A2 – Rijdocent Baan-Autoveiligheidstraining categorie C,

B1 – Rijdocent met specialisatie Brandweerchauffeur Optische & Geluidssignalen (OGS+), Zwaar

B2 – Rijdocent met specialisatie Ambulancechauffeur Optische & Geluidssignalen (OGS+), Licht,

B3 – Rijdocent Bevolkingszorg,

B4 – Rijdocent GHOR,

B5 – Rijdocent Specialistische Voertuigen (diverse categorieën zoals Waterwagen, Redvoertuig, 4×4).

D1 – Rijdocent Gecertificeerd Directiechauffeur DEKRA D1

D2 – Rijdocent Gecertificeerd Directiechauffeur DEKRA D2

D3 – Rijdocent Gecertificeerd Directiechauffeur CCV D,

D4 – Rijdocent Gecertificeerd Directiechauffeur CCV-D.

H1 – Rijdocent Huisartsenchauffeur (HAP),

M1 – Rijdocent OGS+ Spoedeisende Medische Hulpverlening,

P1 – Rijdocent OGS+ Prorail,

R1 – Rijdocent OGS+ Rijkswaterstaat,

R2 – Rijdocent OGS+ Rode Kruis,

R3 – Rijdocent OGS+ Reddingsbrigade,

R4 – Rijdocent OGS+ Nederlandse Transplantatie Stichting,

 

Op je certificaat staan jouw specialisaties vermeld. Zo kun je aan je opdrachtgevers laten zien dat je over de juiste vakkennis en ervaring beschikt.

 

Competentietoets

Volg je de opleiding tot specialistisch rijdocent, dan word je na een competentietoets gecertificeerd voor de categorieën die je hebt behaald. Als Rijdocent laat je je jaarlijks via BRUSECO Hulpdiensten bijscholen, zodat je actuele kennis opdoet en je vaardigheden blijft trainen. Je houdt dan meteen ook jouw WRM-certificaat geldig en je blijft ingeschreven in het Rijdocenten Register van BRUSECO.

 

 

Register voor Rijdocenten

Nadat je het certificaat Rijdocent hebt gehaald, kun je ervoor kiezen om opgenomen te worden in het Rijdocenten Register. Bij deze registratie staat vermeld welke specialisaties je als Rijdocent hebt behaald. Potentiële opdrachtgevers kunnen dit register raadplegen om vast te stellen of jij als Rijdocent bent opgeleid en je vaardigheden voor de door jou behaalde specialisaties hebt behouden. Zolang je jaarlijks een applicatiedag volgt, blijf je in dit Rijdocent Register vermeld.

Opdrachtgevers, zoals Veiligheidsregio’s of andere hulpdiensten, instanties en bedrijven, kunnen gebruik maken van de geregistreerde rijdocenten door contact op te nemen met BRUSECO. Wij verzorgen dan de contracten en schrijven de aanbestedingen. Jij wordt dan betrokken in de uitvoering, mocht je dit ook wenselijk vinden.

 

Uiteraard kun je je als rijdocent ook via jouw eigen werkgever of via jouw eigen klantenkring aanbieden als specialistisch en ingeschreven rijdocent. Door jouw specialisatie wordt direct je afzetmarkt vergroot, doordat je onderscheidend bent opgeleid en over specialistische kennis en vaardigheden beschikt. Hiervoor kun je op jouw site en op LinkedIn vermelden dat je staat ingeschreven in het Rijdocenten Register van BRUSECO.

 

 

Waarde stijgt

De vraag naar professionele rijdocenten stijgt in Nederland. De opleidingen voor chauffeurs van voorrangsvoertuigen worden immers niet alleen door de veiligheidsregio´s, maar ook door opleiders als BRUSECO uitgevoerd. Circa 15.000 chauffeurs moeten vakbekwaam blijven en dus jaarlijks getraind worden.

 

Ben je werkzaam bij een Veiligheidsregio of hulpdienst? Dan is een verdere specialisatie via BRUSECO een slimme volgende stap. Dit vergroot direct je kennis en ervaring en geeft je handvatten je didactische vaardigheden te verbeteren. Welkom in ons team van professionele rijdocenten! Bij BRUSECO kun je vanaf 20 februari 2020 ook je officiële papieren halen voor Rijinstructeur B. Overweeg je om binnen jouw veiligheidsregio of werkgever als instructeur aan de slag te gaan? Informeer dan hier naar de mogelijkheden om via BRUSECO opgeleid te worden tot rijinstructeur-B.

 

Meer informatie nodig? Bel met BRUSECO via 088-2787300 of stuur een mail aan info@bruseco.nl