Rijdocent worden

Van Rijinstructeur naar Rijdocent

Aantoonbaar bekwaam door register

powered by BRUSECO

 

In Nederland zijn rijinstructeurs meestal actief als B-instructeur voor leerlingen die graag hun B-rijbewijs of C-rijbewijs willen halen. Dat is een mooi vak, waarin je je als rijinstructeur ook onderscheid kunt maken. Je werkt vaak bij een rijschool of je bent zelfstandig ondernemer. Je geeft rijinstructie aan leerlingen die het B-rijbewijs willen halen. Dat doe je met passie en toewijding. Maar toch zou je binnen het vakgebied meer willen bereiken wat jou weer uitdaagt?

 

Wil je een stap verder als rijinstructeur? Dat kan. Via BRUSECO kun je gecertificeerd Rijdocent worden. Je gaat jezelf verder bekwamen. Denk hierbij aan het geven van rijvaardigheidstrainingen voor specialistische chauffeurs, zoals brandweerchauffeurs, ambulancechauffeurs, huisartsenchauffeurs, chauffeurs die werkzaam zijn voor het Rode Kruis, Defensie, ProRail, Rijkswaterstaat of andere medische spoeddiensten die van jou les krijgen in het rijden met optische- & geluidssignalen.

 

Je wordt dan Rijdocent Optische en Geluidssignalen (OGS+) via de Leergang Didactische Vaardigheden Rijonderricht Voorrangsvoertuigen, met daarbij de afzonderlijke specialisaties. De leergang verdien je, bij gebleken geschiktheid weer terug, omdat er in Nederland een tekort ontstaan is van goede en gespecialiseerde Rijinstructeurs OGS+ (met de IBKI Bevoegdheidspas OGS+). Die behaalt je ook bij deze opleiding voor Rijdocenten OGS+.

 

 

 

Gecertificeerd Rijdocent worden

Door je na het volgen van de OGS+ opleiding verder te specialiseren binnen het vakgebied van rijinstructeur, word je bij BRUSECO opgeleid tot Rijdocent OGS+. Dit is een upgrade van het WRM-certificaat Rijinstructeur. Je ontvangt hiervan een apart certificaat, waarop helder is aangegeven voor welke disciplines je bent getraind. Zo maak je jezelf van waarde voor vele nieuwe opdrachtgevers.

Denk hierbij aan de volgende specialisaties die je kunt behalen (met certificaat):

 

Categoriecodes :

A1 – Rijdocent Baan- Autoveiligheidstraining categorie B,

A2 – Rijdocent Baan-Autoveiligheidstraining categorie C,

B1 – Rijdocent met specialisatie Brandweerchauffeur Optische & Geluidssignalen (OGS+), Zwaar

B2 – Rijdocent met specialisatie Ambulancechauffeur Optische & Geluidssignalen (OGS+), Licht,

B3 – Rijdocent Bevolkingszorg,

B4 – Rijdocent GHOR,

B5 – Rijdocent Specialistische Voertuigen (diverse categorieën zoals Waterwagen, Redvoertuig, 4×4).

D1 – Rijdocent Gecertificeerd Directiechauffeur DEKRA D1

D2 – Rijdocent Gecertificeerd Directiechauffeur DEKRA D2

D3 – Rijdocent Gecertificeerd Directiechauffeur CCV D,

D4 – Rijdocent Gecertificeerd Directiechauffeur CCV-D.

H1 – Rijdocent Huisartsenchauffeur (HAP),

M1 – Rijdocent OGS+ Spoedeisende Medische Hulpverlening,

P1 – Rijdocent OGS+ Prorail,

R1 – Rijdocent OGS+ Rijkswaterstaat,

R2 – Rijdocent OGS+ Rode Kruis,

R3 – Rijdocent OGS+ Reddingsbrigade,

R4 – Rijdocent OGS+ Nederlandse Transplantatie Stichting,

 

Op je certificaat staan jouw specialisaties vermeld. Zo kun je aan je opdrachtgevers laten zien dat je over de juiste vakkennis en ervaring beschikt.

 

Competentietoets

Volg je de opleiding tot specialistisch rijdocent, dan word je na een competentietoets gecertificeerd voor de categorieën die je hebt behaald. Als Rijdocent laat je je jaarlijks via BRUSECO Hulpdiensten bijscholen, zodat je actuele kennis opdoet en je vaardigheden blijft trainen. Je houdt dan meteen ook jouw WRM-certificaat geldig en je blijft ingeschreven in het Rijdocenten Register van BRUSECO.

 

 

Register voor Rijdocenten

Nadat je het certificaat Rijdocent hebt gehaald, kun je ervoor kiezen om opgenomen te worden in het Rijdocenten Register. Bij deze registratie staat vermeld welke specialisaties je als Rijdocent hebt behaald. Potentiële opdrachtgevers kunnen dit register raadplegen om vast te stellen of jij als Rijdocent bent opgeleid en je vaardigheden voor de door jou behaalde specialisaties hebt behouden. Zolang je jaarlijks een applicatiedag volgt, blijf je in dit Rijdocent Register vermeld.

Opdrachtgevers, zoals Veiligheidsregio’s of andere hulpdiensten, instanties en bedrijven, kunnen gebruik maken van de geregistreerde rijdocenten door contact op te nemen met BRUSECO. Wij verzorgen dan de contracten en schrijven de aanbestedingen. Jij wordt dan betrokken in de uitvoering, mocht je dit ook wenselijk vinden.

 

Uiteraard kun je je als rijdocent ook via jouw eigen werkgever of via jouw eigen klantenkring aanbieden als specialistisch en ingeschreven rijdocent. Door jouw specialisatie wordt direct je afzetmarkt vergroot, doordat je onderscheidend bent opgeleid en over specialistische kennis en vaardigheden beschikt. Hiervoor kun je op jouw site en op LinkedIn vermelden dat je staat ingeschreven in het Rijdocenten Register van BRUSECO.

 

 

Waarde stijgt

De vraag naar professionele rijdocenten stijgt in Nederland. De opleidingen voor chauffeurs van voorrangsvoertuigen worden immers niet alleen door de veiligheidsregio´s, maar ook door opleiders als BRUSECO uitgevoerd. Circa 15.000 chauffeurs moeten vakbekwaam blijven en dus jaarlijks getraind worden.

 

Ben je werkzaam bij een Veiligheidsregio of hulpdienst? Dan is een verdere specialisatie via BRUSECO een slimme volgende stap. Dit vergroot direct je kennis en ervaring en geeft je handvatten je didactische vaardigheden te verbeteren. Welkom in ons team van professionele rijdocenten! Bij BRUSECO kun je vanaf 20 februari 2020 ook je officiële papieren halen voor Rijinstructeur B. Overweeg je om binnen jouw veiligheidsregio of werkgever als instructeur aan de slag te gaan? Informeer dan hier naar de mogelijkheden om via BRUSECO opgeleid te worden tot rijinstructeur-B.

 

Meer informatie nodig? Bel met BRUSECO via 088-2787300 of stuur een mail aan info@bruseco.nl

Vrijblijvend informatiepakket

Meer weten over de inhoud en kosten?

Vraag gratis en vrijblijvend het informatiepakket aan. Met daarin een overzicht van alle opleidingen, werkwijze en een overzicht van de prijzen van alle opleidingen.

Vraag deze kosteloos en vrijblijvend aan.

BRUSECO staat voor kwaliteit

BRUSECO is

  Geaccrediteerd als opleider door DEKRA
  Erkend beroepsopleider door het CRKBO
  Erkend opleider door het CCV (onderdeel van het CBR)
  Erkend opleider IBKI (OGS+ en WRM rijinstructeur).
  Lid van Beroepsregeling.nl
  Ruim 30 jaar praktijkervaring.
  Ervaren en professionele rijdocenten in vaste dienst.

Bedrijven die zijn aangesloten bij beroepsregeling.nl moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en regelgeving. Daar profiteert u van mee.

Heeft u bijvoorbeeld een klacht en komt u er met BRUSECO niet uit, dan kunt u een beroep doen op de AN-i geschillencommissie. Daarmee is onze kwaliteit extra gewaarborgd

Over Bruseco

 

Reviews

9.2

Score voor BRUSECO na 110 ervaringen.

 • “Na 42 jaar Antiek restaurator toch maar weer een opleiding gedaan. Dekra D1 met dank aan Ron van Doorn, mijn coach heb ik vol overgave mij gestort in de deze vakopleiding. de opleiding zat goed in elkaar alle aspecten kwamen aan bod tot etiquette tafelmanieren en natuurlijk perfect chauffeuren. De hoffelijkheid ten top!”
 • “Na 25 jaar koerierswerk in binnen en buitenland vond ik het tijd om mij te bekwamen u een andere tak van (tran)sport.
  De informatiedag bij Bruseco van dhr.Paul Brussaard was zeer inspirerend en deed mij besluiten de monitor te gaan doen om te zien of het vak van directie-privé chauffeur wat voor mij was.
  Na 3 leerzame uren met Ron van Doorn heb ik het besluit genomen om zowel de CCV-D1 als de DEKRA opleiding te gaan doen.
  Zowel de theorie via excellent-me als de praktijk week met dhr Hans Peter Woznitza zijn mij zeer goed bevallen.
  Ik heb inmiddels het CCV-D1 certificaat behaald en ga binnenkort op voor het DEKRA certificaat.”
 • “Ik heb in januari 2018 de monitor en de informatiebijeenkomst mogen mee maken. Na een positief advies ben ik 19 februari aan de opleidingsweek mogen beginnen. Deze was zwaarder dan ik had verwacht, mede omdat ik de eerste praktijkdag alleen was. De andere 3 dagen zijn er 2 andere personen mee geweest die applicatiedagen moesten volgen, hier heb ik veel van geleerd en positieve feedback van gekregen. Nadat mijn praktijk examen voldoende was beoordeeld, heb ik 8 maart jl mijn theorie examen behaald.
  De medewerking vanuit Bruseco qua leermiddelen en begeleiding voorafgaand en tijdens de praktijkweek was zeer goed en hierdoor ben ik voor beide examens de eerste keer geslaagd. Mijn dank hiervoor aan Ron (tijdens mijn praktijkweek) en aan Michiel en Esther voor de antwoorden op mijn vragen ivm de opleiding en e-e-learning. Tevens wil ik Paul bedanken voor de goede informatie over de opleiding en de mogelijkheden als chauffeur tijdens de informatiebijeenkomst.”
 • “Na de info-dag bij Bruseco was ik al overstag, deze Firma en hun instructeurs gaan alleen voor het beste zowel in opleiding als uitvoering.De opleidingsweek met Hans Peter was voor mij een zeer leerzame maar ook een hele prettige week. Samen met mijn mede cursist Rene en Hans Peter als instructeur hebben we genoten maar bovenal erg veel geleerd, hetgeen resulteerde dat, Rene en ik, beiden zowel het Dekra en CCV-D1 in 1 keer behaalden.
  Chappeau Bruseco EN Hans Peter voor de Excellente Opleiding.”
 • “Na de monitor half december 2017, en een zeer intensieve trainingsweek, ben ik geslaagd voor mijn Dekra examen.
  Ben zeer tevreden over de opbouw van de opleiding, elk aspect van directie chauffeur is aan bod gekomen. HP is een professionele trainer, zeer veel geleerd van deze man.”
 • “Na de monitor in oktober 2017, kon ik beginnen aan de opleiding tot directiechauffeur-D1. Zowel het theorie- als praktijkexamen zijn inmiddels positief afgerond. Voor beide examens ben ik in één keer geslaagd.
  De informatievoorziening van Bruseco was vooraf duidelijk, bovendien zijn ze stipt met antwoorden op vragen per mail. De informatie die ik kreeg tijdens de monitor was duidelijk, het rapport over mijn kunnen had ik de volgende dag van Ron van Doorn al in de mail. De trainingsweek was zeer interessant en leerzaam met een vriendelijke en vakbekwame instructeur, Hans-Peter Woznitza. Het vak van directiechauffeur vereist veel meer dan alleen maar autorijden, deze overige aspecten van dit vak worden in korte tijd bijgebracht. Ik heb in de trainingsweek veel geleerd en genoten.
  Het is niet goedkoop, maar ik zie het als een investering. Daarnaast krijg je toegang tot het netwerk van Bruseco, om te solliciteren op vacatures die er zijn. Dat is ook een reden geweest voor mij om de opleiding bij Bruseco te volgen. Ik verwacht binnenkort aan de slag te kunnen als directiechauffeur.
  Als ik dan via het netwerk van Bruseco ook nog een baan kan vinden, dan klopt het hele plaatje en krijgen ze van mij een 10!”
 • “Kort gezegd: Het hele bedrijf is toegankelijk, communicatief vaardig, open, eerlijk, en transparant. Iedereen helpt jou om je doel te halen.

  Mijn ervaring uitgeschreven:
  Als eerst een informatie avond waar de vaardigheden en verschillende toepassingen van DEKRA- en CCV-D1 goed word uitgelegd.
  Hierna was meteen duidelijk dat DEKRA D1 bij mij past. Dan volgt een rijvaardigheid monitor. Past je rijstijl bij DEKRA- of CCV- D1. Hier word je vakkundig naar gekeken. Dan voor DEKRA-D1 een 5 daagse training door Nederland, Duisland en België. wat je hier geleerd wordt is niet te beschrijven. top, geweldig, fantastisch! Dan nog Theorie en één dag masterclass psychologie. Ook heel leerzaam maar vooral ook een les pakket dat goed in elkaar zit.
  Door corona heb ik nog de ervaring dat de lessen stil kwamen te liggen en de examen uitgesteld werd. Over de informatie, begeleiding en aanpak van online lessen ben ik dan ook vol lof! Ook de medewerkers achter de schermen hebben mij goed begeleid en op de hoogte gehouden over de gang van zaken. en dat terwijl ze zelf nog gingen verhuizen naar een ander pand.
  Naadloos is dit gegaan ik heb niks gemerkt en nergens hinder van gehad.
  Kort gezegd: Het hele bedrijf is toegankelijk, communicatief vaardig, open, eerlijk, en transparant. Iedereen helpt jou om je doel te halen. “

 • “Het vak als directie-/privéchauffeur sprak mij al langere tijd aan. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een opleider die aansloot bij mijn wensen. Er zijn meerdere spelers op deze markt en daarom heb ik bij diverse aanbieders een intake gedaan om zo degene te kunnen kiezen die voor mij dit moment het beste paste. Na wat wikken en wegen besloot ik voor de gecombineerde IEC/CCV-D1 opleiding bij Bruseco te kiezen.
  Ik ben van mening dat je moet streven om je te onderscheiden van de grote meute. Ik heb daarom voor deze gecombineerde opleiding om daarmee het verschil te maken bij het vinden van opdrachten in chauffeursland. De vraag is immers beperkt en het aanbod van chauffeurs aanzienlijk.

  Voorafgaand aan de praktijktrainingsweek heb ik het als zeer nuttig ervaren om me te verdiepen in de theorie van het vak directiechauffeur via Excellent.me.
  Met het doornemen van de stof bouw je een ruim voldoende kennis op van de aspecten die bij het vak als directiechauffeur komen kijken. Tevens zijn de proefexamens een goede maatstaf voor het af te leggen theorie-examen bij het CBR (voor het CCV-D1) en het theoretische toetsingsdeel bij het DEKRA IEC examen.

  De opleidingsweek heb ik als pittig ervaren, je staat in zo’n week 100% aan door de grote hoeveelheid aan informatie die je aangereikt krijgt en tracht toe te passen om op een hoger niveau als chauffeur (en vooral alles wat daarbij komt kijken) te komen.
  Hierin ben ik uitermate goed begeleid door zowel Ron, Hans Peter en mijn medecursist Patrick. Het was een uiterst leerzame week.
  Nagenoeg aansluitend heb ik met positief resultaat zowel het CCV-D1 als DEKRA IEC-D1 examen afgerond.

 • “Na de informatiemiddag heb ik mijzelf opgegeven voor de Monitor. Hierin wordt door BRUSECO gekeken of je geschikt zou kunnen zijn voor directie chauffeur, maar zeker ook voor jezelf een hele goede investering om hierin over jezelf duidelijkheid te krijgen.
  In januari de opleiding Directie chauffeur CCV D1 gevolgd onder begeleiding van Hans Peter Woznitza, samen met ‘copiloot’ Floris. Een heel intensieve, maar zeker ook interessante week, er is absoluut een verandering van rijstijl aan de orde gekomen, je leert de rust te bewaren, écht vooruit te kijken/ te denken, zien én waar te nemen, actief/defensief te rijden, en zo komt er nog veel meer langs.
  Er is een middag baantraining in Lelystad, werkelijk geweldig! Hier krijg je inzichten die je veel duidelijk maken en die je vanaf dat moment meeneemt in je rijgedrag, en daarbij een training die zó gaaf is om te doen.
  Mijn opleiding is afgetopt door drie uur extra training van Ron van Doorn, die nogmaals de puntjes op de i heeft gezet.
  Ik kan zeggen ik heb les gehad van twee zeer ervaren en positieve instructeurs.
  Ik kan BRUSECO aan iedereen geïnteresseerd in deze opleiding aanbevelen.
  Langs deze weg dank aan het BRUSECO team voor jullie inzet.
 • “Na een intensieve en goede opleiding door Ron van Doorn bij Bruseco, heb ik mijn certificaat CCV-D1 gehaald. Nu ga ik op zoek naar een baan als Directiechauffeur, omdat ik dit meer als een hobby zie dan als werk.”

Deel je ervaring

Alle chauffeurs opleidingen

Kom naar onze (informatie) bijeenkomst

BRUSECO organiseert iedere maand informatiebijeenkomsten voor iedereen die interesse heeft in een van de opleidingen.
Eerst komende bijeenkomst:

Actueel

Laatste video's

Agenda

 • 21 juni – Online informatiebijeenkomst over de Vakopleiding directiechauffeur - Wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen? Wat ga ik verdienen? Hoe ziet het werk eruit als ik eenmaal gecertificeerd directiechauffeur ben geworden? Wat kan BRUSECO voor mij betekenen nadat ik de opleiding heb gevolgd? Deze en nog veel andere vragen worden tijdens deze bijeenkomst uiteengezet door de oprichter van […]
 • 5 juli en 17 augustus – Online informatiebijeenkomsten opleiding directiechauffeur - Komt de eerste datum van de informatiebijeenkomst niet uit of is deze al volgeboekt? Geen nood, want BRUSECO organiseert meerdere keren per maand een informatiebijeenkomst voor mensen die meer willen weten over de opleiding directiechauffeur. Wat zijn uw loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Hoe ziet het werk eruit als u eenmaal […]
 • 19 september – Masterclass Security Awareness -   Security awareness betekent: bewust zijn van veiligheid. Maar waar ben je je dan precies bewust van? En: waarom zou je je hier als directiechauffeur bewust van moeten zijn? Als directiechauffeur ben je verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de personen die je vervoert. Omdat dit vaak mensen zijn die een hoge positie bekleden is het […]
 • 21 november – Masterclass Risico Awareness -   Het aantal verkeersslachtoffers stijgt jaarlijks fors. Dat is een schrikbarende ontwikkeling en tegen alle verwachtingen in. Daarom heeft BRUSECO een unieke Masterclass ontwikkeld voor bestuurders van motorrijtuigen. We gaan daarin terug naar de basis: het vergroten van je risicobewustzijn. En dat doen we heel effectief en op een unieke wijze. Neem deel aan deze […]