BRUSECO start met eerste Master directiechauffeur opleiding

UNIEK: Eerste Masteropleiding Directiechauffeur in Nederland

BRUSECO heeft een volledig nieuw opleidingsprogramma voor directiechauffeurs geïntroduceerd. Dit programma is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met afnemers en vips uit het bedrijfsleven en overheid. Met deze opleiding worden kandidaten breed opgeleid en getraind in het gebruik van de huidige technieken binnen het hoogwaardig personenvervoer, waardoor zij direct aan de slag kunnen in het bedrijfsleven en bij de overheid.

De overhandiging van het nieuwe instructievoertuig, een BMW 745 E door Corné Bos van EKRIS aan Paul Brussaard, eigenaar van BRUSECO, was hiervoor het startpunt. De keuze voor deze toplimousine van BMW was snel gemaakt; een excellente directiechauffeur rijdt immers in een echt directievoertuig.

EKRIS overhandigt de sleutel van deze BMW toplimousine aan BRUSECO.

“De BMW 745E wordt iedere twee jaar vervangen, zodat er altijd gereden wordt in een voertuig dat is voorzien van de nieuwste technieken. Iedere chauffeur die bij BRUSECO is opgeleid kan hier bewust mee omgaan. Hoe werken deze hybride voertuigen? Hoe ga ik om met de actieve en passieve veiligheidssystemen? Hoe gedraagt dit voertuig zich in noodsituaties? Bij BRUSECO wordt je hierin Master, een meester. Als opleider voor “Professionals achter het stuur” zijn we het min of meer verplicht om de opleiding op deze wijze te organiseren. Zo zorgen wij dat de BRUSECO opgeleide directiechauffeur een meerwaarde biedt aan zijn of haar werkgever.

Het feit dat het instructievoertuig van BRUSECO iedere twee jaar wordt vervangen is uniek in onze branche. Deze service biedt BMW exclusief aan voor BRUSECO, zodat onze kandidaten altijd hoogwaardig en op executive niveau worden getraind. Vanaf het eerste moment dat ze instappen voor de CCV-D opleiding werken ze op high executive niveau. Dat is immers de werkomgeving waar ze voor worden opgeleid.

 

De Masteropleiding Directiechauffeur opleiding kent de volgende specialisaties:

  1. International Executive Chauffeur (DEKRA erkend): CCV-D1 in combinatie met internationale trainingsdagen en specialistische masterclasses.
  2. Veiligheidschauffeur: CCV-D1, CCV-D2 en specialistische masterclasses.

Alle specialisaties worden onafhankelijk getoetst en gecertificeerd door het CCV en DEKRA.

Een aparte discipline wordt de master privéchauffeur opleiding. Het vak privéchauffeur wijkt op een aantal disciplines af van het vak directiechauffeur, waardoor aanvullende trainingen gevolgd moeten worden op het gebied van hostmanship en etiquette. Een privéchauffeur werkt in de privésfeer van de opdrachtgever. Dat vraagt om extra vaardigheden en garanties. We verwachten de opleiding privéchauffeur in het najaar van 2021 aan te kunnen bieden.

Startsein is gegeven
Het was een markante en bijzondere dag, deze 1 mei 2021. De oprichter van BRUSECO, Paul Brussaard was op dat moment exact 31 jaar geleden begonnen met zijn eerste onderneming Brussaard Chauffeursdiensten. Deze organisatie heeft meer dan 4.500 opdrachtgevers voorzien van directiechauffeurs en privéchauffeurs, waaronder vele ambassadeurs, DGA’s, Raden van Bestuur, directeuren, adviseurs, advocaten en accountants, ex-ministers, minister-presidenten, overheidsfunctionarissen, politiefunctionarissen en ondernemers. Er is meerdere keren voor diverse presidenten zoals Obama gewerkt, de Europese Commissie, Koningshuizen en vele andere cliënten die 100% moeten kunnen vertrouwen op hun chauffeur.

 

 

“Die kennis en ervaring van 31 jaar lang topservice verlenen aan al deze doelgroepen heeft een meerwaarde opgeleverd voor deze Masteropleiding. BRUSECO volgt al jaren haar eigen weg door naast de CCV-D opleidingen ook de DEKRA gecertificeerde vakopleiding directiechauffeur aan te bieden. De CCV-D1 opleiding vormt daarbij een goede basis voor verdere specialisaties. We gaan meer samenwerken met het CCV, zodat kandidaten via de vervolgopleidingen en herhalingsdagen het DEKRA-niveau kunnen halen, met een specialisatie als International Executive Chauffeur (IEC) of Veiligheidschauffeur met het kwaliteitsstempel DEKRA. Het CCV-D certificaat is nog steeds een pré voor functies bij de overheid, terwijl het DEKRA certificaat juist haar meerwaarde aantoont voor het (internationale) bedrijfsleven en andere organisaties. Bij BRUSECO kan de professional achter het stuur zich stap voor stap verder specialiseren tot op het hoogst mogelijke niveau, met behoud van de reeds behaalde CCV-D of DEKRA certificaten”, licht Paul Brussaard, directeur van BRUSECO, toe.

BRUSECO is het eerste opleidingsinstituut dat een Masteropleiding voor directiechauffeurs en privéchauffeurs aanbiedt. Directiechauffeurs die de CCV-D of DEKRA-certificering al hebben behaald, kunnen eenvoudig en betaalbaar het certificaat upgraden naar het International Executive Chauffeur (IEC) of Veiligheidschauffeur certificaat. Het maakt dan niet uit waar het CCV-D certificaat is behaald. Dat is goed nieuws voor de directiechauffeur die elders een CCV-D opleiding heeft gevolgd en zich graag verder wil ontwikkelen.

Wilt u meer weten over het vak directiechauffeur, de vakopleiding directiechauffeur en uw carrièremogelijkheden? Meld u dan hier aan voor de online informatiebijeenkomst. 

 

Wil u meer informatie over de huidige vakopleiding directiechauffeur ontvangen?  Klik dan hier.

 

Vrijblijvend informatiepakket

Meer weten over de inhoud en kosten?

Vraag gratis en vrijblijvend het informatiepakket aan. Met daarin een overzicht van alle opleidingen, werkwijze en een overzicht van de prijzen van alle opleidingen.

Vraag deze kosteloos en vrijblijvend aan.

BRUSECO staat voor kwaliteit

BRUSECO is

  Geaccrediteerd als opleider door DEKRA
  Erkend beroepsopleider door het CRKBO
  Erkend opleider door het CCV (onderdeel van het CBR)
  Erkend opleider IBKI (OGS+ en WRM rijinstructeur).
  Lid van Beroepsregeling.nl
  Ruim 30 jaar praktijkervaring.
  Ervaren en professionele rijdocenten in vaste dienst.

Bedrijven die zijn aangesloten bij beroepsregeling.nl moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en regelgeving. Daar profiteert u van mee.

Heeft u bijvoorbeeld een klacht en komt u er met BRUSECO niet uit, dan kunt u een beroep doen op de AN-i geschillencommissie. Daarmee is onze kwaliteit extra gewaarborgd

Over Bruseco

 

Actueel

Laatste video's

Agenda

  • 12 april 2023 – Online informatiebijeenkomst over de Vakopleiding directiechauffeur - Wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen? Wat ga ik verdienen? Hoe ziet het werk eruit als ik eenmaal gecertificeerd directiechauffeur ben geworden? Wat kan BRUSECO voor mij betekenen nadat ik de opleiding heb gevolgd? Deze en nog veel andere vragen worden tijdens deze bijeenkomst uiteengezet door de oprichter van […]
  • 26 april en 10 mei 2023 – Online informatiebijeenkomsten opleiding directiechauffeur - Komt de eerste datum van de informatiebijeenkomst niet uit of is deze al volgeboekt? Geen nood, want BRUSECO organiseert meerdere keren per maand een informatiebijeenkomst voor mensen die meer willen weten over de opleiding directiechauffeur. Wat zijn uw loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Hoe ziet het werk eruit als u eenmaal […]
  • 20 februari – Masterclass autotechniek en veiligheid ADAS++ (ook WRM 54) - De ontwikkelingen binnen de autobranche volgen elkaar in snel tempo op. Het is bijna niet meer bij te houden. Ben jij als chauffeur of rijinstructeur op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? BRUSECO praat je graag bij! Hybride rijden, volledig elektrisch , adaptive cruise control, de rijstrook-assistent, ABS, ESP, TPMS, BLIS….. als rijinstructeur, maar ook […]
  • 01 mei – Incidentmanagement voor (directie)chauffeurs -   Speciaal voor directiechauffeurs, taxi- en buschauffeurs heeft BRUSECO een unieke Masterclass Incidentmanagement ontwikkeld. In deze training krijgt u veel waardevolle tips en trucs om een ongeval vooraf te herkennen en te voorkomen. Statistisch is namelijk vastgesteld dat een ongeluk vaak een opsomming is van gebeurtenissen. En vaak kunnen we die vooraf inschatten.   Als […]