Wat is het salaris van een directiechauffeur?

directiechauffeurs

Het is een vraag waarvoor wij regelmatig een advies uitbrengen: “Wat is mijn salaris als directiechauffeur?” 

BRUSECO heeft daarin veel ervaring en is op dit terrein ook specialist. Mede doordat Brussaard Chauffeursdiensten als zusteronderneming een groot aantal werving- en selectieopdrachten jaarlijks voor bedrijven uitvoert.

Dit is de meest ervaren landelijke intermediair voor directiechauffeurs en privé-chauffeurs. Brussaard is in 1990 opgericht en heeft sindsdien meer dan 7500 opdrachtgevers bediend.

 

De vraag over het salaris voor de directiechauffeur kan diverse antwoorden hebben. Dit is afhankelijk voor wie de directie- of privé-chauffeur gaat werken.

 1. Gaat u bij een werkgever aan de slag als gecertificeerd directiechauffeur of privé-chauffeur?
 2. Gaat u bij een intermediair aan de slag?
 3. Gaat u bij een limousinebedrijf of taxibedrijf aan de slag als gecertificeerd directiechauffeur?
 4. Gaat u zelfstandig werken als ondernemer of ZZP-er?
directiechauffeur bij BRUSECO

Welke bovengenoemde situaties is voor u van toepassing?

Het spreekt voor zich dat uw salaris als directiechauffeur of privé-chauffeur bij een werkgever (optie 1) het hoogste zal zijn. Hierbij kunt u denken dat u gecertificeerd directiechauffeur wordt bij een beursgenoteerd bedrijf, multinational, bank of ander soort bedrijf.

In dat geval is altijd de CAO van uw werkgever van toepassing. Gaat u in dienst bij een bank, dan is de Bank Cao van toepassing. Gaat u aan de slag voor een bouwbedrijf, dan zal de CAO van de bouw van toepassing zijn.

Volgens die CAO is uw salaris van tevoren vastgelegd. Dat geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenvoorziening en scholingsfonds.

In de regel is het werken voor een dergelijke opdrachtgever de juiste plek waarvoor u bent opgeleid als DEKRA / CCV D gecertificeerd directiechauffeur.

Uw salaris als directiechauffeur bedraagt tussen de € 35.000 en € 60.000 bruto per jaar.

Uw salaris is afhankelijk van het aantal ervaringsjaren als directiechauffeur, uw leeftijd en uw behaalde certificaten.

directiechauffeur opgeleid door Bruseco specialisten (1)

 

Gaat u via een intermediair aan de slag als directiechauffeur? (optie 2) Dan zal uw salaris lager worden vastgesteld dan bij optie 1 is gesteld.

De intermediair maakt namelijk zelf kosten, zoals een kantoor, de planning, de werving- en selectiekosten, acquisitiekosten en verzekeringen.

Ook draagt de intermediair het betalingsrisico en moet vaak het salaris vooruitbetalen, ongeacht of de opdrachtgever al heeft betaald.

Er moet dus altijd voldoende geld in kas zijn.

Daarnaast moet deze intermediair voldoen aan de AVG wetgeving, aansprakelijkheidsverzekeringen en, in geval van Brussaard Chauffeursdiensten, is ook een Aanvullende Autoverzekering van toepassing.

Al deze kosten zullen betaald moeten worden uit de marge die de intermediair maakt op het aanbieden van deze ´chauffeurs op afroep.

In de markt worden gecertificeerde directiechauffeurs D1 aangeboden voor circa € 32,50 – € 35,00 per uur (exclusief BTW). Soms ontvangen opdrachtgevers korting omdat ze meerdere uren per week gegarandeerd kunnen afnemen.

Dan bedraagt het tarief gemiddeld € 29,- per uur. Is een directiechauffeur niet gecertificeerd, dan daalt dit markttarief naar € 24,50 per uur die de intermediair in rekening kan brengen.

De inkoopkosten van de directiechauffeur zal in dat geval het minimumloon zijn. Hierbij dient u zich te realiseren dat een bruto uurloon van € 10,00 (wat op uw loonstrookje staat) de intermediair een factor 1,55 duurder zal zijn (inclusief verzekeringen).

Bent u DEKRA of CCV D gecertificeerd directiechauffeur, dan zult u in veel gevallen een toeslag ontvangen op dit basissalaris. Deze toeslag kunt u met uw eigen intermediair bespreken.

Hoe hoger het uurtarief is bij de eindopdrachtgever, hoe hoger die toeslag kan zijn. Het kan zijn dat de intermediair uw herhalingsdagen voor het behoud van uw certificaat voor u betaalt.

Ook die kosten moeten uit de marge worden terugverdiend.

Geslaagd. CCV-D1 opgeleid door Bruseco

Voordelen van het werken voor een intermediair? 

 • U doet veel ervaring opdoet in het bedienen van diverse soorten cliënten.
 • U komt in contact met potentiële werkgevers.
 • Mocht uw cliënt erg tevreden zijn over uw kwaliteiten als directiechauffeur, dan kan hij of zij aan de intermediair een verzoek doen om u in dienst te nemen. In dat geval ontvangt uw intermediair een werving- en selectie fee ter hoogte van 25% van het bruto jaarsalaris. Dit is een vergoeding voor de gederfde toekomstige inkomsten en de reeds gemaakte werving- en selectiekosten.

 

Gaat u bij een taxi of limousinebedrijf werken als gecertificeerd directiechauffeur? (optie 3). Dan is uw salaris afgestemd op de Taxi CAO.

Hierbij kunt u zelf ook afspraken maken over een eventuele toeslag indien u diensten rijdt waarvoor gecertificeerde directiechauffeurs nodig zijn. Dit hangt van de eisen van de opdrachtgever en de aard van uw werkzaamheden.

Ook in dit geval kan de werkgever u continuïteit van werk bieden (net als bij de intermediair), u kunt ervaring opdoen en in sommige geval kan de werkgever besluiten uw herhalingsdagen DEKRA / CCV te vergoeden.

Dit is afhankelijk van het markttarief dat de opdrachtgever betaalt aan uw werkgever. Een limousinebedrijf heeft ook een (24-uurs)planning, een manager en kantoor waarvoor kosten worden gemaakt.

Het bedrijf dient ook verzekeringen te hebben afgesloten, zoals een ongevallenverzekering, WA Bedrijvenverzekering, Ziekteverzuimverzekering en WEGAM.

Daarnaast beschikt het bedrijf over een eigen wagenpark, waaraan kosten zijn verbonden (aanschaf, verzekering, wegenbelasting, brandstof en afschrijvingen).

Die kosten moeten allemaal worden betaald uit de marge die behaald wordt op de inzet van uw uren.

De TaxiCAO is daarom veelal leidend in het vaststellen van uw salaris. Dit ligt in de buurt van het minimumloon voor de taxichauffeur.

Zoals hiervoor omschreven kan een toeslag voor DEKRA / CCV D gecertificeerde directiechauffeurs worden overeengekomen.

 

Bent u ZZP-er en biedt u als gecertificeerd directiechauffeur uw diensten aan? (optie 4) Dan bepaalt u uw eigen salaris c.q. vergoeding. Werkt u vanuit huis, dan zijn de volledige inkomsten voor u.

U kunt dan als gecertificeerd directiechauffeur uw eigen tarief vaststellen.

Indien u een marktconform tarief rekent, dan bedraagt deze voor DEKRA gecertificeerde directiechauffeurs € 35,00 per uur, exclusief 21% BTW.Bent u CCV D gecertificeerd directiechauffeur?

Dan is het tarief gemiddeld € 30,00 per uur, exclusief 21% BTW. Dit tarief kunt u uiteraard zelf onderhandelen met uw opdrachtgevers.

Let op: als ZZP-directiechauffeur bent u verplicht uw eigen verzekeringen af te sluiten, zoals een WA -Bedrijven en een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Daarnaast dient u ook uw Algemene Voorwaarden goed op orde te hebben. Daarin staat de aansprakelijkheid geregeld. Wilt u daarover meer advies ontvangen?

Neem dan contact op met BRUSECO. Wij adviseren u graag hierover.

 

Directiechauffeurs van BRUSECO

Bent u geïnteresseerd in een verdere oriëntatie over het vak directiechauffeur/ privéchauffeur, de loopbaanmogelijkheden, opleidingen en de kosten van de opleiding “Gecertificeerd Directiechauffeur”?

Schrijf u dan in voor onze tweewekelijkse informatiebijeenkomst.

Dat kan hier: NIEUWS en informatiebijeenkomsten

Vrijblijvend informatiepakket

Meer weten over de inhoud en kosten?

Vraag gratis en vrijblijvend het informatiepakket aan. Met daarin een overzicht van alle opleidingen, werkwijze en een overzicht van de prijzen van alle opleidingen.

Vraag deze kosteloos en vrijblijvend aan.

BRUSECO staat voor kwaliteit

BRUSECO is

  Geaccrediteerd als opleider door DEKRA
  Erkend beroepsopleider door het CRKBO
  Erkend opleider door het CCV (onderdeel van het CBR)
  Erkend opleider IBKI (OGS+ en WRM rijinstructeur).
  Lid van Beroepsregeling.nl
  Ruim 30 jaar praktijkervaring.
  Ervaren en professionele rijdocenten in vaste dienst.

Bedrijven die zijn aangesloten bij beroepsregeling.nl moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en regelgeving. Daar profiteert u van mee.

Heeft u bijvoorbeeld een klacht en komt u er met BRUSECO niet uit, dan kunt u een beroep doen op de AN-i geschillencommissie. Daarmee is onze kwaliteit extra gewaarborgd

Over Bruseco

 

Actueel

Laatste video's

Agenda

 • 20 december 2023 – Online informatiebijeenkomst over de Vakopleiding directiechauffeur - Wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen? Wat ga ik verdienen? Hoe ziet het werk eruit als ik eenmaal gecertificeerd directiechauffeur ben geworden? Wat kan BRUSECO voor mij betekenen nadat ik de opleiding heb gevolgd? Deze en nog veel andere vragen worden tijdens deze bijeenkomst uiteengezet door de oprichter van […]
 • 3 januari en 17 januari 2024 – Online informatiebijeenkomsten opleiding directiechauffeur - Komt de eerste datum van de informatiebijeenkomst niet uit of is deze al volgeboekt? Geen nood, want BRUSECO organiseert meerdere keren per maand een informatiebijeenkomst voor mensen die meer willen weten over de opleiding directiechauffeur. Wat zijn uw loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Hoe ziet het werk eruit als u eenmaal […]
 • 19 februari 2024 – Masterclass Security Awareness -   Security awareness betekent: bewust zijn van veiligheid. Maar waar ben je je dan precies bewust van? En: waarom zou je je hier als directiechauffeur bewust van moeten zijn? Als directiechauffeur ben je verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de personen die je vervoert. Omdat dit vaak mensen zijn die een hoge positie bekleden is het […]
 • 27 november 2023 – Masterclass Risico Awareness -   Het aantal verkeersslachtoffers stijgt jaarlijks fors. Dat is een schrikbarende ontwikkeling en tegen alle verwachtingen in. Daarom heeft BRUSECO een unieke Masterclass ontwikkeld voor bestuurders van motorrijtuigen. We gaan daarin terug naar de basis: het vergroten van je risicobewustzijn. En dat doen we heel effectief en op een unieke wijze. Neem deel aan deze […]