Wat is het salaris van een directiechauffeur?

directiechauffeurs

Het is een vraag waarvoor wij regelmatig een advies uitbrengen: “Wat is mijn salaris als directiechauffeur?” 

BRUSECO heeft daarin veel ervaring en is op dit terrein ook specialist. Mede doordat Brussaard Chauffeursdiensten als zusteronderneming een groot aantal werving- en selectieopdrachten jaarlijks voor bedrijven uitvoert.

Dit is de meest ervaren landelijke intermediair voor directiechauffeurs en privé-chauffeurs. Brussaard is in 1990 opgericht en heeft sindsdien meer dan 7500 opdrachtgevers bediend.

 

De vraag over het salaris voor de directiechauffeur kan diverse antwoorden hebben. Dit is afhankelijk voor wie de directie- of privé-chauffeur gaat werken.

 1. Gaat u bij een werkgever aan de slag als gecertificeerd directiechauffeur of privé-chauffeur?
 2. Gaat u bij een intermediair aan de slag?
 3. Gaat u bij een limousinebedrijf of taxibedrijf aan de slag als gecertificeerd directiechauffeur?
 4. Gaat u zelfstandig werken als ondernemer of ZZP-er?
directiechauffeur bij BRUSECO

Welke bovengenoemde situaties is voor u van toepassing?

Het spreekt voor zich dat uw salaris als directiechauffeur of privé-chauffeur bij een werkgever (optie 1) het hoogste zal zijn. Hierbij kunt u denken dat u gecertificeerd directiechauffeur wordt bij een beursgenoteerd bedrijf, multinational, bank of ander soort bedrijf.

In dat geval is altijd de CAO van uw werkgever van toepassing. Gaat u in dienst bij een bank, dan is de Bank Cao van toepassing. Gaat u aan de slag voor een bouwbedrijf, dan zal de CAO van de bouw van toepassing zijn.

Volgens die CAO is uw salaris van tevoren vastgelegd. Dat geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenvoorziening en scholingsfonds.

In de regel is het werken voor een dergelijke opdrachtgever de juiste plek waarvoor u bent opgeleid als DEKRA / CCV D gecertificeerd directiechauffeur.

Uw salaris als directiechauffeur bedraagt tussen de € 35.000 en € 60.000 bruto per jaar.

Uw salaris is afhankelijk van het aantal ervaringsjaren als directiechauffeur, uw leeftijd en uw behaalde certificaten.

 

Gaat u via een intermediair aan de slag als directiechauffeur? (optie 2) Dan zal uw salaris lager worden vastgesteld dan bij optie 1 is gesteld.

De intermediair maakt namelijk zelf kosten, zoals een kantoor, de planning, de werving- en selectiekosten, acquisitiekosten en verzekeringen.

Ook draagt de intermediair het betalingsrisico en moet vaak het salaris vooruitbetalen, ongeacht of de opdrachtgever al heeft betaald.

Er moet dus altijd voldoende geld in kas zijn.

Daarnaast moet deze intermediair voldoen aan de AVG wetgeving, aansprakelijkheidsverzekeringen en, in geval van Brussaard Chauffeursdiensten, is ook een Aanvullende Autoverzekering van toepassing.

Al deze kosten zullen betaald moeten worden uit de marge die de intermediair maakt op het aanbieden van deze ´chauffeurs op afroep.

In de markt worden gecertificeerde directiechauffeurs D1 aangeboden voor circa € 32,50 – € 35,00 per uur (exclusief BTW). Soms ontvangen opdrachtgevers korting omdat ze meerdere uren per week gegarandeerd kunnen afnemen.

Dan bedraagt het tarief gemiddeld € 29,- per uur. Is een directiechauffeur niet gecertificeerd, dan daalt dit markttarief naar € 24,50 per uur die de intermediair in rekening kan brengen.

De inkoopkosten van de directiechauffeur zal in dat geval het minimumloon zijn. Hierbij dient u zich te realiseren dat een bruto uurloon van € 10,00 (wat op uw loonstrookje staat) de intermediair een factor 1,55 duurder zal zijn (inclusief verzekeringen).

Bent u DEKRA of CCV D gecertificeerd directiechauffeur, dan zult u in veel gevallen een toeslag ontvangen op dit basissalaris. Deze toeslag kunt u met uw eigen intermediair bespreken.

Hoe hoger het uurtarief is bij de eindopdrachtgever, hoe hoger die toeslag kan zijn. Het kan zijn dat de intermediair uw herhalingsdagen voor het behoud van uw certificaat voor u betaalt.

Ook die kosten moeten uit de marge worden terugverdiend.

 

Voordelen van het werken voor een intermediair? 

 • U doet veel ervaring opdoet in het bedienen van diverse soorten cliënten.
 • U komt in contact met potentiële werkgevers.
 • Mocht uw cliënt erg tevreden zijn over uw kwaliteiten als directiechauffeur, dan kan hij of zij aan de intermediair een verzoek doen om u in dienst te nemen. In dat geval ontvangt uw intermediair een werving- en selectie fee ter hoogte van 25% van het bruto jaarsalaris. Dit is een vergoeding voor de gederfde toekomstige inkomsten en de reeds gemaakte werving- en selectiekosten.

 

Gaat u bij een taxi of limousinebedrijf werken als gecertificeerd directiechauffeur? (optie 3). Dan is uw salaris afgestemd op de Taxi CAO.

Hierbij kunt u zelf ook afspraken maken over een eventuele toeslag indien u diensten rijdt waarvoor gecertificeerde directiechauffeurs nodig zijn. Dit hangt van de eisen van de opdrachtgever en de aard van uw werkzaamheden.

Ook in dit geval kan de werkgever u continuïteit van werk bieden (net als bij de intermediair), u kunt ervaring opdoen en in sommige geval kan de werkgever besluiten uw herhalingsdagen DEKRA / CCV te vergoeden.

Dit is afhankelijk van het markttarief dat de opdrachtgever betaalt aan uw werkgever. Een limousinebedrijf heeft ook een (24-uurs)planning, een manager en kantoor waarvoor kosten worden gemaakt.

Het bedrijf dient ook verzekeringen te hebben afgesloten, zoals een ongevallenverzekering, WA Bedrijvenverzekering, Ziekteverzuimverzekering en WEGAM.

Daarnaast beschikt het bedrijf over een eigen wagenpark, waaraan kosten zijn verbonden (aanschaf, verzekering, wegenbelasting, brandstof en afschrijvingen).

Die kosten moeten allemaal worden betaald uit de marge die behaald wordt op de inzet van uw uren.

De TaxiCAO is daarom veelal leidend in het vaststellen van uw salaris. Dit ligt in de buurt van het minimumloon voor de taxichauffeur.

Zoals hiervoor omschreven kan een toeslag voor DEKRA / CCV D gecertificeerde directiechauffeurs worden overeengekomen.

 

Bent u ZZP-er en biedt u als gecertificeerd directiechauffeur uw diensten aan? (optie 4) Dan bepaalt u uw eigen salaris c.q. vergoeding. Werkt u vanuit huis, dan zijn de volledige inkomsten voor u.

U kunt dan als gecertificeerd directiechauffeur uw eigen tarief vaststellen.

Indien u een marktconform tarief rekent, dan bedraagt deze voor DEKRA gecertificeerde directiechauffeurs € 35,00 per uur, exclusief 21% BTW.Bent u CCV D gecertificeerd directiechauffeur?

Dan is het tarief gemiddeld € 30,00 per uur, exclusief 21% BTW. Dit tarief kunt u uiteraard zelf onderhandelen met uw opdrachtgevers.

Let op: als ZZP-directiechauffeur bent u verplicht uw eigen verzekeringen af te sluiten, zoals een WA -Bedrijven en een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Daarnaast dient u ook uw Algemene Voorwaarden goed op orde te hebben. Daarin staat de aansprakelijkheid geregeld. Wilt u daarover meer advies ontvangen?

Neem dan contact op met BRUSECO. Wij adviseren u graag hierover.

 

Directiechauffeurs van BRUSECO

Bent u geïnteresseerd in een verdere oriëntatie over het vak directiechauffeur/ privéchauffeur, de loopbaanmogelijkheden, opleidingen en de kosten van de opleiding “Gecertificeerd Directiechauffeur”?

Schrijf u dan in voor onze tweewekelijkse informatiebijeenkomst.

Dat kan hier: NIEUWS en informatiebijeenkomsten

Vrijblijvend informatiepakket

Meer weten over de inhoud en kosten?

Vraag gratis en vrijblijvend het informatiepakket aan. Met daarin een overzicht van alle opleidingen, werkwijze en een overzicht van de prijzen van alle opleidingen.

Vraag deze kosteloos en vrijblijvend aan.

BRUSECO staat voor kwaliteit

BRUSECO is

  Geaccrediteerd als opleider door DEKRA
  Erkend beroepsopleider door het CRKBO
  Erkend opleider door het CCV (onderdeel van het CBR)
  Erkend opleider IBKI (OGS+ en WRM rijinstructeur).
  Lid van Beroepsregeling.nl
  Ruim 30 jaar praktijkervaring.
  Ervaren en professionele rijdocenten in vaste dienst.

Bedrijven die zijn aangesloten bij beroepsregeling.nl moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en regelgeving. Daar profiteert u van mee.

Heeft u bijvoorbeeld een klacht en komt u er met BRUSECO niet uit, dan kunt u een beroep doen op de AN-i geschillencommissie. Daarmee is onze kwaliteit extra gewaarborgd

Over Bruseco

 

Reviews

9.2

Score voor BRUSECO na 110 ervaringen.

 • “Na 42 jaar Antiek restaurator toch maar weer een opleiding gedaan. Dekra D1 met dank aan Ron van Doorn, mijn coach heb ik vol overgave mij gestort in de deze vakopleiding. de opleiding zat goed in elkaar alle aspecten kwamen aan bod tot etiquette tafelmanieren en natuurlijk perfect chauffeuren. De hoffelijkheid ten top!”
 • “Na 25 jaar koerierswerk in binnen en buitenland vond ik het tijd om mij te bekwamen u een andere tak van (tran)sport.
  De informatiedag bij Bruseco van dhr.Paul Brussaard was zeer inspirerend en deed mij besluiten de monitor te gaan doen om te zien of het vak van directie-privé chauffeur wat voor mij was.
  Na 3 leerzame uren met Ron van Doorn heb ik het besluit genomen om zowel de CCV-D1 als de DEKRA opleiding te gaan doen.
  Zowel de theorie via excellent-me als de praktijk week met dhr Hans Peter Woznitza zijn mij zeer goed bevallen.
  Ik heb inmiddels het CCV-D1 certificaat behaald en ga binnenkort op voor het DEKRA certificaat.”
 • “Ik heb in januari 2018 de monitor en de informatiebijeenkomst mogen mee maken. Na een positief advies ben ik 19 februari aan de opleidingsweek mogen beginnen. Deze was zwaarder dan ik had verwacht, mede omdat ik de eerste praktijkdag alleen was. De andere 3 dagen zijn er 2 andere personen mee geweest die applicatiedagen moesten volgen, hier heb ik veel van geleerd en positieve feedback van gekregen. Nadat mijn praktijk examen voldoende was beoordeeld, heb ik 8 maart jl mijn theorie examen behaald.
  De medewerking vanuit Bruseco qua leermiddelen en begeleiding voorafgaand en tijdens de praktijkweek was zeer goed en hierdoor ben ik voor beide examens de eerste keer geslaagd. Mijn dank hiervoor aan Ron (tijdens mijn praktijkweek) en aan Michiel en Esther voor de antwoorden op mijn vragen ivm de opleiding en e-e-learning. Tevens wil ik Paul bedanken voor de goede informatie over de opleiding en de mogelijkheden als chauffeur tijdens de informatiebijeenkomst.”
 • “Na de info-dag bij Bruseco was ik al overstag, deze Firma en hun instructeurs gaan alleen voor het beste zowel in opleiding als uitvoering.De opleidingsweek met Hans Peter was voor mij een zeer leerzame maar ook een hele prettige week. Samen met mijn mede cursist Rene en Hans Peter als instructeur hebben we genoten maar bovenal erg veel geleerd, hetgeen resulteerde dat, Rene en ik, beiden zowel het Dekra en CCV-D1 in 1 keer behaalden.
  Chappeau Bruseco EN Hans Peter voor de Excellente Opleiding.”
 • “Na de monitor half december 2017, en een zeer intensieve trainingsweek, ben ik geslaagd voor mijn Dekra examen.
  Ben zeer tevreden over de opbouw van de opleiding, elk aspect van directie chauffeur is aan bod gekomen. HP is een professionele trainer, zeer veel geleerd van deze man.”
 • “Na de monitor in oktober 2017, kon ik beginnen aan de opleiding tot directiechauffeur-D1. Zowel het theorie- als praktijkexamen zijn inmiddels positief afgerond. Voor beide examens ben ik in één keer geslaagd.
  De informatievoorziening van Bruseco was vooraf duidelijk, bovendien zijn ze stipt met antwoorden op vragen per mail. De informatie die ik kreeg tijdens de monitor was duidelijk, het rapport over mijn kunnen had ik de volgende dag van Ron van Doorn al in de mail. De trainingsweek was zeer interessant en leerzaam met een vriendelijke en vakbekwame instructeur, Hans-Peter Woznitza. Het vak van directiechauffeur vereist veel meer dan alleen maar autorijden, deze overige aspecten van dit vak worden in korte tijd bijgebracht. Ik heb in de trainingsweek veel geleerd en genoten.
  Het is niet goedkoop, maar ik zie het als een investering. Daarnaast krijg je toegang tot het netwerk van Bruseco, om te solliciteren op vacatures die er zijn. Dat is ook een reden geweest voor mij om de opleiding bij Bruseco te volgen. Ik verwacht binnenkort aan de slag te kunnen als directiechauffeur.
  Als ik dan via het netwerk van Bruseco ook nog een baan kan vinden, dan klopt het hele plaatje en krijgen ze van mij een 10!”
 • “Kort gezegd: Het hele bedrijf is toegankelijk, communicatief vaardig, open, eerlijk, en transparant. Iedereen helpt jou om je doel te halen.

  Mijn ervaring uitgeschreven:
  Als eerst een informatie avond waar de vaardigheden en verschillende toepassingen van DEKRA- en CCV-D1 goed word uitgelegd.
  Hierna was meteen duidelijk dat DEKRA D1 bij mij past. Dan volgt een rijvaardigheid monitor. Past je rijstijl bij DEKRA- of CCV- D1. Hier word je vakkundig naar gekeken. Dan voor DEKRA-D1 een 5 daagse training door Nederland, Duisland en België. wat je hier geleerd wordt is niet te beschrijven. top, geweldig, fantastisch! Dan nog Theorie en één dag masterclass psychologie. Ook heel leerzaam maar vooral ook een les pakket dat goed in elkaar zit.
  Door corona heb ik nog de ervaring dat de lessen stil kwamen te liggen en de examen uitgesteld werd. Over de informatie, begeleiding en aanpak van online lessen ben ik dan ook vol lof! Ook de medewerkers achter de schermen hebben mij goed begeleid en op de hoogte gehouden over de gang van zaken. en dat terwijl ze zelf nog gingen verhuizen naar een ander pand.
  Naadloos is dit gegaan ik heb niks gemerkt en nergens hinder van gehad.
  Kort gezegd: Het hele bedrijf is toegankelijk, communicatief vaardig, open, eerlijk, en transparant. Iedereen helpt jou om je doel te halen. “

 • “Het vak als directie-/privéchauffeur sprak mij al langere tijd aan. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een opleider die aansloot bij mijn wensen. Er zijn meerdere spelers op deze markt en daarom heb ik bij diverse aanbieders een intake gedaan om zo degene te kunnen kiezen die voor mij dit moment het beste paste. Na wat wikken en wegen besloot ik voor de gecombineerde IEC/CCV-D1 opleiding bij Bruseco te kiezen.
  Ik ben van mening dat je moet streven om je te onderscheiden van de grote meute. Ik heb daarom voor deze gecombineerde opleiding om daarmee het verschil te maken bij het vinden van opdrachten in chauffeursland. De vraag is immers beperkt en het aanbod van chauffeurs aanzienlijk.

  Voorafgaand aan de praktijktrainingsweek heb ik het als zeer nuttig ervaren om me te verdiepen in de theorie van het vak directiechauffeur via Excellent.me.
  Met het doornemen van de stof bouw je een ruim voldoende kennis op van de aspecten die bij het vak als directiechauffeur komen kijken. Tevens zijn de proefexamens een goede maatstaf voor het af te leggen theorie-examen bij het CBR (voor het CCV-D1) en het theoretische toetsingsdeel bij het DEKRA IEC examen.

  De opleidingsweek heb ik als pittig ervaren, je staat in zo’n week 100% aan door de grote hoeveelheid aan informatie die je aangereikt krijgt en tracht toe te passen om op een hoger niveau als chauffeur (en vooral alles wat daarbij komt kijken) te komen.
  Hierin ben ik uitermate goed begeleid door zowel Ron, Hans Peter en mijn medecursist Patrick. Het was een uiterst leerzame week.
  Nagenoeg aansluitend heb ik met positief resultaat zowel het CCV-D1 als DEKRA IEC-D1 examen afgerond.

 • “Na de informatiemiddag heb ik mijzelf opgegeven voor de Monitor. Hierin wordt door BRUSECO gekeken of je geschikt zou kunnen zijn voor directie chauffeur, maar zeker ook voor jezelf een hele goede investering om hierin over jezelf duidelijkheid te krijgen.
  In januari de opleiding Directie chauffeur CCV D1 gevolgd onder begeleiding van Hans Peter Woznitza, samen met ‘copiloot’ Floris. Een heel intensieve, maar zeker ook interessante week, er is absoluut een verandering van rijstijl aan de orde gekomen, je leert de rust te bewaren, écht vooruit te kijken/ te denken, zien én waar te nemen, actief/defensief te rijden, en zo komt er nog veel meer langs.
  Er is een middag baantraining in Lelystad, werkelijk geweldig! Hier krijg je inzichten die je veel duidelijk maken en die je vanaf dat moment meeneemt in je rijgedrag, en daarbij een training die zó gaaf is om te doen.
  Mijn opleiding is afgetopt door drie uur extra training van Ron van Doorn, die nogmaals de puntjes op de i heeft gezet.
  Ik kan zeggen ik heb les gehad van twee zeer ervaren en positieve instructeurs.
  Ik kan BRUSECO aan iedereen geïnteresseerd in deze opleiding aanbevelen.
  Langs deze weg dank aan het BRUSECO team voor jullie inzet.
 • “Na een intensieve en goede opleiding door Ron van Doorn bij Bruseco, heb ik mijn certificaat CCV-D1 gehaald. Nu ga ik op zoek naar een baan als Directiechauffeur, omdat ik dit meer als een hobby zie dan als werk.”

Deel je ervaring

Actueel

Laatste video's

Agenda

 • 26, 27 en 28 januari – Opleiding erkend verkeersregelaar - Er is op dit moment een groot tekort aan professionele verkeersregelaars. Denk hierbij aan het werken in een teststraat of op een vaccinatielocatie. Maar het evenementenseizoen gaat ook weer beginnen, dus daar komt ook veel werk uit voort. Wees kritisch waar je de opleiding doet. Want het werk van een verkeersregelaar kent een grote verantwoordelijkheid. […]
 • 2 februari – Online informatiebijeenkomst over de Vakopleiding directiechauffeur - Wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen? Wat ga ik verdienen? Hoe ziet het werk eruit als ik eenmaal gecertificeerd directiechauffeur ben geworden? Wat kan BRUSECO voor mij betekenen nadat ik de opleiding heb gevolgd? Deze en nog veel andere vragen worden tijdens deze bijeenkomst uiteengezet door de oprichter van […]
 • 16 en 30 februari – Online informatiebijeenkomsten opleiding directiechauffeur - Komt de eerste datum van de informatiebijeenkomst niet uit of is deze al volgeboekt? Geen nood, want BRUSECO organiseert meerdere keren per maand een informatiebijeenkomst voor mensen die meer willen weten over de opleiding directiechauffeur. -Wat zijn uw loopbaanmogelijkheden als directiechauffeur? -Aan welke voorwaarden moet u voldoen? -Hoe ziet het werk eruit als u eenmaal […]
 • 25 februari – Masterclass autotechniek en veiligheid ADAS++ (ook WRM 54) - De ontwikkelingen binnen de autobranche volgen elkaar in snel tempo op. Het is bijna niet meer bij te houden. Ben jij als chauffeur of rijinstructeur op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? BRUSECO praat je graag bij! Hybride rijden, volledig elektrisch , adaptive cruise control, de rijstrook-assistent, ABS, ESP, TPMS, BLIS….. als rijinstructeur, maar ook […]